wij gaan zondag BBQ-en op de verjaardag van onze dochter... nu vroeg ik me af wat jullie dan allemaal klaarmaken en misschien kom ik nog op nieuwe ideeen.... visliefhebbers hebben we niet..... en mijn zusje eet geen varkensvlees dus misschien heeft iemand daar lekkere alternatieven voor? bv welke salades maken jullie erbij? en wat kan je nog meer maken behalve vlees en salades? ik hoor het graag
-houtskool en briketten - aardappelsalade, die kun je op verschillende manieren maken, met de zoekfunctie vind je ook een heel topic hierover. - frisse salade (o.a. komkommer, tomaat, lenteui, sla, ei) - ik maak de kipsate altijd zelf (misschien ook wat voor je zusje) blokjes kipfilet laten marineren in ketjap manis en een lepeltje sambal. Wel een paar uur laten marineren hoor. - verder (speklappen, hamburgers en dat soort vlees. - Mijn dochter vind een kinderspiesje altijd helemaal geweldig, daar doe ik een stukje knakworst, stukje frikandel, en een klein gehaktballetje aan. Zij vindt dat zo leuk, omdat de 'grote mensen' ook een stokje hebben. - wij doen er nog perzik, ananas en andere blikdingen bij, lekker fris. - stokbrood natuurlijk en dingen voor erop. - o ja, en je kunt voor op de barbeque van die aluminium bakjes krijgen waar je bv stukjes paprika, ui en knoflook enz. in kan doen - wij hebben ook verschillende sauzen staan, waaronder zelfgemaakte knoflooksaus. Is altijd een suc6 hier. Als het interesse hebt in het recept?? Dit was het wel denk.
oja knoflookbroodjes zijn heel lekker (teentje knoflook uitwrijven over een plakje stokbrood en dan wat (olijf)olie erover en als toetje een banaan in de lengte opensnijden, en dan pisang ambon of een ander drankje erin. Voor de kids werkt het ook goed met van die pure aanmaaklimonade.
Een hoop dingen zijn al gezegd. Ik heb als aanvulling nog: - courgette en paprika op de bbq, is zooo lekker. - gepofte aardappel (met beetje kruidenboter, in alufolie) - watermeloen (als toetje, lekker fris) - salade met rode ui, tomaat, komkommer en fetakaas.
hihi ik zat te denken om het zelfde topic te openen! want ik ben ook beetje inspiratie-loos hier zat ik te denken voor hamburgers,gehakt balletjes op spies, kip-ananas spies, spareribs, voor kindlief spies met gehaktballetje,hamburgertje,frikandelletje en knakworstje en dan salade erbij (huzaren of rundvlees) en misschien nog wat sla met komkommertje,tomaatje,zilveruitje,augurkje,eitje erin.. en dan natuurlijk stokbrood met kruidenboter erbij. verder kwam ik ook niet echt 1e paasdag komt mn moeder en mn zusje eten, dus eten we met ze 3en en kleine meid, en 2e paasdag eten manlief en ik samen met kleine meid. beide dagen bbq..
Champignon met paprika en ui - stokje.. Kun je ook zo op de BBQ leggen.. Appel-komkommer salade met lekkere yoghurt saus is altijd mijn favoriet bij de BBQ. Kijk anders is op een vegetarische site, staan vaak lekkere dingen voor bij de BBQ.. Gr. Carlien
Vlees; - Zelfgemaakte sate spiesjes (paar uur van te voren al marineren) - Hamburgers - Speklapjes - Grote knakworstjes - Braadworstjes - Spareribs - Zelfgemaakte shaslicks - (gemarineerde) Kipdrumsticks Salades; - Aardappelsalade - "Gewone" salade met sla, komkommer, tomaat, zilveruitje & augurk - Pastasalade met tonijn (lekker fris) Overig; - Stokbrood - Kruidenboter of iets soort gelijks - Bakjes groenten (paprika, champignons, tomaatjes, komkommer,worteltjes) - Verschillende bbq sausjes - Tzaziki en aioli - Gebakken aardappeltjes of frietjes - Bakjes fruit (citroen, perzik, ananas, limoen, aardbeien) - Bakje met plakjes gekookte ei - Bakje met feta blokjes En natuurlijk verschillende soorten dranken! En als toetje marshmellows
Ik koop al 2 weken watermeloenen en ze zijn heerlijk! Eergisteren bij de Vomar gehaald en die was echt lekker, hij is nu al op.
Maiskolven ook erg lekker op de bbq ! Lekker met wat zout erop. Verder plakken courgette ook een succes hier. Pakketje van vis met wat groenten en kruiden in alu.folie dichtgevouwen. Salade met tomaatjes-rode paprika-lenteui-feta-olijfolie en evt. olijven.
Oh ja mais is echt heerlijk van de bbq! Hoe kan ik die nu vergeten Vispakketjes zijn echt heerlijk net als gemarineerde gambaspiesjes en zalm van de bbq. TS houdt alleen niet van vis dus vandaar dat ik die er niet op had gezet. Hmm plakken courgette nog nooit gehad van de bbq. Anders van de week even proberen
Zelf kipsaté maken, marinade van zonnebloemolie, ketjap, verse koriander, wat suiker, rode peper, knoflook, wat ketoembar en djinten, peper en zout, fijnmalen met staafmixer en dan de kipblokjes nachtje laten marineren. Biefstukjes in marinade van zonnebloemolie, verse koriander, rode peper in stukjes, wat knoflook en peper en zout. Ook nachtje laten marineren. Garnalen in marinade van zonnebloemolie, knoflook en gemalen gedroogde peper. Vervolgens aan spiesje rijgen. Zalmmootje in folie. Op stuk folie wat courgetteplakjes leggen, hierop wat stukjes tomaat, zalmmootje erop, lepel boursin cuisine, wat ringetjes bosui en foliepakketje dichtvouwen. Biefstukspiesjes in teriyaki marinade (weet even zo snel niet het recept) maar erg lekker. Kipspiesjes in een indiase marinede op basis van yoghurt. Is super zacht van smaak. Gewoon lekker zelf hamburgers maken, doet het ook altijd goed. Persoonlijk vind ik de dingen die je zelf maakt altijd lekkerder omdat de marinades gewoon wat beter van smaak zijn. Het vlees wat al voorgemarineerd is door een slager/super is vaak wat laf van smaak. Wat trouwens ook nog lekker is met dit weer. Meloen met ham. Als je de schijfjes meloen eerst even door basilicumolie heen haalt voordat je ze door de ham doet smaakt het nog zoeter.
Zoete aardappels om te poffen, maiskolven om te grillen meestal maak ik een grote fruitsalade, met meloen, aardbeien, litchee's etc etc
Nou ik op dit moment.... een ENORME regenbui!! Klinkt misschien vreemd voor een BBQ maar we zitten nu in Overijsel op de camping randje Drenthe... en helaas pindakaas we mogen niet BBQen want het is te droog nu in plakkies gesneden en met olijfolie met citroen behandelde stukjes vis en courgettes...mjaaaamie!