Zelf hapjes maken en invriezen

Discussie in 'Voeding' gestart door Nath88, 15 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nath88

    Nath88 Niet meer actief

    Hallo!

    Julian is nu 5,5 maand. Ik ben benieuwd hoe ik de hapjes zelf kan maken en wat ik wel en niet kan invriezen...

    Bijv. Broccoli koken en in de blender. Kan ik dat dan zo in een potje gieten en in de vriezer doen? Of moet ik daar nog wat aan toevoegen?

    Of weet een van jullie een goeie site waar zulke dingetjes uitgelegd worden?
     
  2. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    www.kokenvoormijndochter.nl
    www.smikkels.nl
    www.keukenkikker.nl
    Koken voor mijn baby | Voor lekkere, gezonde en makkelijke baby recepten!

    Dit zijn mijn favoriete sites op dit moment, maar mijn dochter is al wel wat ouder.

    Volgens mij kun je zo'n beetje alles invriezen. Spinazie zou ik zelf alleen niet eerst opwarmen en dan invriezen, al zijn de meningen daar over verdeeld.
    Sommige dingen drogen een beetje uit als ze ingevroren zijn geweest, maar dan kun je er gewoon wat water bij doen.

    Ik kookte of stoomde groente en pureerde ze daarna. En deed ze daarna in hele kleine bakjes of in ijsblokbakjes. Ik ben begonnen met worteltjes (eerst 3-4 dagen alleen wortels), daarna bloemkool, broccoli en sperziebonen...

    De allereerste hapjes heb ik nog een beetje melk toegevoegd voor de smaak en voor de smeuiigheid, maar dat heb ik maar 2 of 3 keer gedaan. Daarna gewoon wat kookvocht om het zo nodig wat smeuiiger te maken.
     
  3. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Als eerste hapjes maakte ik wortel, doperwten, bloemkool, brocolli, courgette (zeer favoriet), en iets later gemende groenten, bietjes en spinazi.

    De meesten kun je gewoon koken, door de blender, en in kleine porties invriezen. Spinazi en bietjes deed ik een klein beetje aardappel doorheen.
     
  4. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Volgens mij kan je bijna alles wel invriezen, spinazie en andijvie is niet zo lekker.

    Een tip: als je het na het koken en blenderen in een potje giet, laat het dan even afkoelen voordat je het in de vriezer doet.
    Iedereen denkt vast, ja duh, maar ik wou dat iemand mij dat verteld had, wat een bende :D:D:D
     
  5. vogel

    vogel Actief lid

    23 okt 2009
    276
    0
    0
    Gelderland
    Wat gebeurt er dan? Ploft het?
     
  6. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Jup, bij glazen potjes kan het heel naar/vies uitpakken, had de hele diepvriesla onder de brocoli....:D
     
  7. Roosje83

    Roosje83 Fanatiek lid

    4 jun 2012
    2.195
    11
    38
    NULL
    NULL
    Boek opperdepop van AH staan leuke recepten in per leeftijd. Staat ook meteen bij hoe lang je het in de vriezer kunt bewaren.
     
  8. sara1988

    sara1988 Bekend lid

    3 jun 2012
    849
    0
    16
    Nederland
    Als jullie bijvoorbeeld worteltjes maken voor 3/4 dagen, doen jullie het na bereiding in de vriezer en dan elke dag eruit halen of kan je het ook 1 dag in de koelkast bewaren?
     
  9. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Na bereiding kan het best 1 dag in de koelkast. Alles daarna zou ik in de vriezer doen.

    Het beste is om puur te geven in het begin. Dus alleen wortel of andere groente of fruit. Later kun je mengen als je dat wilt.

    De eerste hapjes zijn heel weinig, dan kun je bijv. een ijsklontbakje of zakje gebruiken. Daarna heb je bewaarbakjes speciaal hiervoor bedoelt of andere algemene bakjes. Ik gebruik de bakjes van avent graag, voor moedermelk bedoelt. Hier kun je met stift opschrijven en een draaideksel dicht draaien. Daarnaast staat de hoeveelheid erop vermeld.
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Niet in glazen potjes invriezen! Dat is echt niet veilig!

    So wie so, van invriezen wordt het niet lekkerder of verser. Het is echt niet zo moeilijk om de groente voor de familie zonder zout te koken en er voor de baby even een worteltje of stronkje uit te vissen.
     
  11. Mups

    Mups Bekend lid

    9 jan 2012
    626
    0
    16
    Brabant
    Het boek Opperdepop van de Appie gebruik ik ook, is inderdaad een aanrader.
    En ik gebruik ook vaak die Avent moedermelk bakjes voor het invriezen. Superhandig en voor onze dochter (nu 10 mnd) precies één portie.

    Volgens mij kun je bijna alles invriezen, alleen voor nitraatrijke groentes (o.a. andijvie, spinazie, slasoorten, spitskool en bleekselderij) wordt het afgeraden. Deze kun je beter niet een tweede keer verhitten.
     

Deel Deze Pagina