Heb er nu een paar van internet geprobeerd, maar die zijn het allemaal net niet... Wie heeft er een echt lekker recept voor deze gehaktballetjes?
Waarschijnlijk compleet niet getrouw, maar ik maak ze als volgt (hoeveelheden op de bonnefooi): gehakt in de keukenmachine met chorizo, een ei, paneermeel, peper, zout, paprikapoeder en knoflook. Daar balletjes van draaien. Aanbraden, dan tomaat (puree of blik) erbij (eventueel eerst ui en een beetje fijngesneden paprika erbij), (half) kruidenbouillonblokje verkruimeld erbij, zout, peper, paprikapoeder enzo, eventueel beetje chorizo nog, en dan laten sudderen met een kaneelstokje en laurierblad erbij. Valt hier altijd erg goed in de smaak.
Het originele recept van albondigas bestaat niet, elke streek heeft zijn eigen variatie hierop. Het is dus echt een kwestie van uitproberen en proeven, zorg wel dat je een recept hebt met melk (leche) er in. Het beste kan je googlen op receta de albondigas en dan even door de vertaalmachine gooien.
Ik vind deze wel lekker, simpel en niet te pittig voor dl. https://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Albondigas