Recepten stoofperen

Discussie in 'De lounge' gestart door sweetL, 6 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Het kan weer!

    Hebben jullie lekkere ( en wellicht bijzondere ) recepten met stoofpeertjes? Liefst ook nog invriesbaar/in te blikken.
    Wij zijn vanmorgen super enthousiast gaan plukken, bij de weegschaal bleek het 25kg:roflmao::roflmao:
    Ik heb al aardig wat weg gegeven aan vrienden en familie, maar toch nog zo'n 16kg over. We zitten er niet om verlegen ;) ik ben benieuwd!
     
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Wij wonen op een aantal meter lopen aan een kilometerslange perenboomstraat...ze liggen hier voor het oprapen dus lees ook graag mee!

    Op dit moment kook ik ze gewoon in basterdsuiker/kaneel/rode wijn. Owja en niet teveel vocht in de pan, blijven ze mooi stevig.

    Vorig jaar deed ik er ook van alles en nog wat door, maar zo zijn ze toch echt het aller lekkerste vinden wij momenteel.
     
    sweetL vindt dit leuk.
  3. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    rode bessensap, suiker, vanille, kaneelstokjes en kruidnagel.
     
    Kanarie vindt dit leuk.
  4. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Alleen suiker en kaneel, en dan uren koken tot ze mooi donker van kleur zijn
     
  5. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Mijn opa heeft ze laatst gemaakt met sereh (citroengras) ipv kaneel, die waren ook erg lekker.
     
  6. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Mijn moeder gebruikt altijd rode port.
    Zal het recept wens vragen, want die zijn heel erg lekker.
     
  7. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Suiker, kaneelstokje en rode port. Eventueel vanillestokje erbij
     
  8. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    Koken in sangria, sinaasappel in plakken er bij, wat citroenschil, stokje kaneel, twee ster anijs en een vanille stokje, suiker naar smaak
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Wij doen het op de oude oma manier ;)

    Halve fles rode wijn ( liefst Gluhwijn want die is lekker zoet ) en dan de pan bijvullen met water tot de peertjes helemaal onder staan. 3 eetlepels suiker 1 zakje vanille suiker of een vanille stokje en dan uiteraard lekker veel kaneel. Lekker de hele dag laten pruttelen tot ze zacht zijn en de saus wat indikt. De saus zou je eventueel later nog wat dikker kunnen maken met wat maizena maar door het kaneel word het al wat dikker.
     

Deel Deze Pagina