Met de goede kant bedoel je natuurlijk de slechte kant, Jose! De kant die nu beter is, is nu de goede kant. De slechte kant moet juist gestimuleerd worden. Het gaat idd om de nekspieren, dus als de baby op de buik in de box ligt, dan kijkt de baby dezelfde kant op als dat hij/zij op de rug zou liggen. Maar dat is dus wel over de andere schouder. Je kan heel simpel een touwtje maken en daar allerlei kleurige objecten aan hangen. Of zelf rammelaartjes maken van lege lucifersdoosjes vullen met bonen oid. En laat het licht aan de slechte kant schijnen, zowel daglicht als nachtlampje. Gewoon andersom het bed opmaken. In de box kan je een lamp aan de slechte kant neerzetten. En als je baby bij jou op schoot zit, laat je partner dan aan de slechte kant zitten en tegen hem praten. Aankleedkussen: ook met de goede kant naar de muur, jij staat aan de slechte kant. Gewoon met alles de slechte kant stimuleren! Op de bank leggen zou ik niet doen , zeker niet als ze al omrollen. Met het hoofdje recht leggen moet je erg oppassen. Veel baby's met een voorkeurshouding hebben last (gehad) van een vastzittende nekwervel/KISS en zelf manipuleren kan zeer doen of schade toebrengen, helemaal bij baby's die tegendruk geven en/of sterke nekspieren hebben. Hier mocht het van de kinderfysio iig niet!
heb hier een supreme sleep. hij ligt heel erg op zn achterhoofdje en die is dus afgeplat. helaas iets te laat gebruikt maar hier ligt hij er prima op. zijligkussen werkte hier niet hij draaide gewoon terug.
Hier had de jongste ook een hele sterkte voorkeurshouding. Het CB deed er erg luchtig over en ook de chiropractor vond het wel meevallen en kwam niets ernstigs tegen. Maar ik zag dat het, met alle goede wil van de wereld (en genoemde maatregelen) allemaal niet hielp. Op aanraden van een vriendin ben ik naar een osteopaat gegaan. Eindelijk iemand die bevestigde wat ik zelf al had geconstateerd en na drie sessies is hij er helemaal vanaf en zie je inderdaad zijn hoofdje langzaam weer een symmetrische vorm krijgen. De osteopaat waar ik heen ben gegaan is van oorsprong fysiotherapeut, dus niet iemand die het als hobby maar eens is gaan doen, maar echt iemand met een gedegen achtergrond. Als je aanvullend bent verzekerd krijg je trouwens de osteopaat deels of volledig vergoed (helaas moet ik in ieder geval wel zelf voorschieten). Wellicht de moeite waard om eens naar te kijken. Ik was nogal sceptisch in het begin, maar op de een of andere manier heeft het hier wel degelijk geholpen. De jongste had overigens ook een 'traumatische' geboorte (ambulancerit klem in kleine bekken en geboren tijdens een perswee, ingeknipt en een gynaecoloog met zijn volle gewicht op mijn buik). Succes! Oh ja, ik heb hem tussen de tweede en derde sessie van de osteopaat zoveel mogelijk op zijn nietvoorkeurskant (zij) laten slapen. Opgerolde handdoek in zijn rug en opgerolde hydrofielluier voor zijn buik en dat ging prima. Na zijn slaapje lag hij overigens steevast op zijn rug en als hij per ongeluk op zijn buik kwam te liggen was het brullen geblazen totdat ik hem weer goed legde, dus ik was zeker niet bang voor wiegendood in dit geval.