Lekkere buitenlandse eten!

Discussion in 'De lounge' started by puzzcat24, Jan 21, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. puzzcat24

    puzzcat24 Niet meer actief

    Je hebt nodig:

    Een vijzel
    -Olie (zonnebloem,maar olijf is lekkerder hihi)
    -Knoflook (beste is van de aldi voor 1,50) en dan 4 teentjes
    -Kerrie poeder
    -Maggie blokjes (rund of de normale versie) en dan 4 stukjes en als je de grote hebt 2 stuks
    -kopje water
    -Soja saus (de zoute versie)
    -Kip stukjes
    -Witte rijst
    Als je houd van heet eten kan je er een rode pepertje bij in gooien


    Voor de Chutney
    -Knoflook (2 teentjes)
    -Zout
    -Gepelde tomaten (1 blikje)
    En hier hetzelfde verhaal
    Hou je van heet eten doe er een heet pepertje bij

    Wat je doet is de knoflook pellen en stampen
    Dan de kip filet in stukjes snijden
    In een braad pan de olie gieten (een straaltje is genoeg)
    Op laag vuur zetten
    Je gooit de gestampte knoflook erbij even roeren
    Dan de kerrie erdoor,je ruikt dan de lekker geuren je al tegemoed komen hihi
    Ga de maggie blokjes erin gooien samen met een kopje water
    Even roeren en de geurtjes opsnuiven hihi
    Je doet de kip erbij en een scheutje soja saus
    Laat het hele geheel lekker sudderen

    Onder tussen dat de kip gaar kookt in het sausje zet je de rijst op het vuur

    Voor de chutney:Is een koude sambal (met of zonder peper hihi)
    Je doet de gepelde tomaten in een pannetje je haalt de kontjes eraf
    Ik bedoel met kontjes de gedeelte waar het stokje aan gezeten heeft
    Dan snij je het in stukken
    Enige wat je nu moet doen is de knoflook erin gooien en het zout erin doen
    MAAR met de zout hoef je niet zuinig te zijn als je het grote gat van de pot opend
    en dan een rondje draait in het pannetje is het goed
    Als de kip gaar is en je keuken lekker ruikt naar MMMM eten kan je gaan opscheppen!
     

Share This Page