Hej! Welk toetje geven/gaven jullie je kindje met 7,5 maanden? Kreeg van het CB door yoghurt, het maakt niet uit welke; volle of magere yoghurt. Maar alleen yoghurt word ook zo 'eentonig'.. Nu wilde ik van die Danoontjes gaan geven, maar daar zou teveel eiwit inzitten? Hoor graag van jullie welke toetjes jullie geven/gaven, die mogen met het aantal eiwitten!
Ze hebben op die leeftijd geen last van eentonigheid hoor. Hier is al 5 maand elke dag het toetje een feest en dat is griekse yogurt, turkse yogurt en af en toe franse kwark. gek dat mensen zo denken. Elise was zaterdag bij mijn schoonzus, had nog speciaal gevraagd of ze gewoon yogurt hadden, schoonzus reageerde al typisch van hoe kan ene kind dat lekker vinden, zijn ze daarna aarbeienyogurt gaan halen terwijl dat barstenvol z=suiker zit. Tja, zucht heb maar niets gezegd
Hier wel danoontjes. Hij vind het heerlijk en ik heb zrlf niet zoon issue met suiker. Hij is dan ook geen moeilijke eter, dus zolang hij zijn groente goed eet zie ik er geen probleem in.
Dochterlief krijgt af en toe een danoontje. Verder krijgt ze griekse of turkse yoghurt met een klein scheutje diksap of gepureerd fruit. Maar vaak vindt ze fruit als toetje ook lekker.
Griekse yoghurt, volle Franse kwark (er hoeft niets in) Ik zou ook hier weer kiezen voor pure smaken. Suiker, smaakjes en kleurstoffen kunnen latern nog wel. Met 7,5 maand ben je nog maar net afgebakken waarom dan niet pure smaken?
nou nog geen zoete toetjes...griekse yoghurt of normale volle yoghurt of kwark vond ie heerlijk...eentonign is het niet hoor...hooguit kan je er bijv een btj diksap in doen voor de afwisseling...
hier wel danoontjes! vind ie heerlijk.... en verder eet hij genoeg groentes dus dat beetje suiker heb ik zelf ook geen moeite mee. Griekse yoghurt is toch best wel vet??
Het is inderdaad de hoeveelheid suiker (3 klontjes per bakje!) waarom ze hier geen danoontje krijgt, in ieder geval niet dagelijks... Geef hier vaak volle franse kwark met af en toe een scheutje diksap er door of wat fruit... Geen probleem hoor voor die kleintjes, het is meer de gedachte van de volwassenen dat het eentonig lijkt! Als je nu gaat starten met toetjes zou ik inderdaad beginnen met pure smaken en de danoontjes voor speciale gelegenheden bewaren of zo....
3klontjes per bakje?? hoe weet je dat? maar die volle yoghurt/griekse yoghurt bevatten toch best wel veel vet?
Even op de ingrediëntenlijst kijken naar de hoeveelheid??? 13 gr op zo'n klein bakje is best veel suiker... Ook heb ik er ooit een documentaire over gezien (keuringsdienst van waren of zo)... ging toen met name over baby/kindervoeding.
maar die vetten zijn nodig en goede vetten, netzoals een extra laagje boter op brood of olijfolie doro de groentes... mijn ding ermee is, dat een babietje nog geen toegevoegde suiekrs nodig heeft, alleen wat gewoon natuurlijk suike rmet zich meebrengt, lijkt me geen probleem..denk aan fruit, appelstroop en dat soort dignen oh en ik dee dhet ook vooral om de pure smaken eerst goed te leren waarderen...niet dat mn kind straks alleen yoghurt lust met 2 scheppen suiker... zoete dingen lust elk kind wel
hier een uitzondering.... ons mannetje lust met name pesto , olijven en toastjes. Hij krijgt ook als koekje tussendoor een toastje met tomaten smaak of pesto smaak. ben blij dat hij wat suiker krijgt dmv danoontje! ook op brood geen geen zoet beleg , liefst droog brood. hij drinkt een flesje roosvicee , maar dan heeel weinig roosvicee erin en fruit het liefst een zure kiwi nou ja zn moeder is ook absoluut geen zoetekauw dus dat zal ie van mij hebben!
hier ook amper hoor...ook altijd zuur fruit .. ik heb gewoon zoiets van, hij heeft nog tijd zat om te genieten van al die suikers....mn ventje is pas 20 mnd...
die van ons is wat jonger , maar vind het wel prettig dat hij toch wat van suikers binnenkrijgt op een dag! Vandaar wel een danoontje hier of fruit yoghurt!
maar vetten zijn ergens goed voor (bouwstof) en suikers niet (is gewoon lekker.. mag dus best maar heeft geen toegevoegde waarde. Zolang een kind niet te zwaar is, zijn volle producten aan te raden)