Voor de bakkers onder ons

Discussie in 'De lounge' gestart door Meiske2015, 28 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Ik bak regelmatig maar ga nu toch voor mij onbekend terrein op.
    Ik ga een vanille biscuit bakken, vullen (suggesties welkom haha), afsmeren met een ganache en beplakken met KitKat.

    Hoe kan ik deze taart het beste bewaren en kan ik dit 1 dag van te voren maken?

    Ik bak altijd alles maar nog nooit een biscuit hahaha.
     
  2. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    JUIST een dag van te voren en het liefst even in de vriezer. Dan is hij makkelijker te snijden als je hem gaat vullen.

    Ik vul ze wel eens met botercreme vermengd met wat speculaaskruiden.
    Of banketbakkersroom, ook heel lekker. Daarnaast gewone jam.

    Tip: voor een hoog biscuit. Iets meer beslag maken en je bakblik dus wat voller doen. Wel je bakblik ophogen met bakpapier!

    Taart bewaar je het beste in een kartonnen doos, buiten de koelkast. Maar dat ligt dus wel aan je vulling. Bij room bijvoorbeeld liever id koelkast....
     
  3. Meisje012

    Meisje012 Actief lid

    28 okt 2016
    214
    1
    18
    Ja inderdaad, liever zelfs een dag van te voren bakken!

    Ik vul ze ook graag met banketbakkersroom, maar wellicht dat botercreme wat beter past bij hittekat ;) of alleen jam voor wat frisheid.

    en heb je een kaartdoos? dat zijn fijne bakken om biscuit in te bewaren
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Vulling: banketbakers room en zelf geklopte slagroomzonder suiker mengen( zwitserse room) en daar verkruimelde kitkat door heen.
     
  5. mama0103

    mama0103 Bekend lid

    15 mrt 2016
    507
    39
    28
    Vrouw
    Even een tip om je biscuit extra sappig te maken. (naast in de vriezer indd) licht bestrijken met suikersiroop, echt een wereld van verschil.
    Suikersiroop kan je heel makkelijk zelf maken

    Succes:)
     
  6. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Bedankt voor alle tips!!

    Ik ga hem zo gelijk bakken.
    Kan ik hem ook alleen vullen met slagroom? En dan zoeten met suiker of word het dan te zoet?
    Daar kan ik ook nog KitKat doorheen doen.

    En wanneer en hoelang moet ie de vriezer in?
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Jahoor, kan ook met slagroom! Als je die zelf klopt moet er wel suiker doorheen ja..

    Als je biscuit afgekoeld is, kan hij id vriezer.
    Maar hoeft niet persee hoor.
    Je kunt m ook in een zak bewaren op t aanrecht.. dan gaat het snijden ook al makkelijker. Ik gebruik altijd gewoon een pedaalemmerzak.

    Als je wil dat de taart mooi recht is na afwerking, kun je voordat je hem snijdt, sateprikkertjes aan de zijkant doen. Tussen 2 prikkertjes ga je dan snijden. Als je de lagen weer op elkaar gaat zetten, zorg je dat de prikkertjes ook weer rechtboven elkaar komen. Ik snijd meestal scheef, zo blijft hij recht :D
     
  8. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Bedankt!! 😁
     

Deel Deze Pagina