Hi dames, Ik ben best iemand die snel iets weggooit... Soep heb ik gisteren gemaakt, staat in koelkast. Kan ik die morgen nog eten? En als ik vandaag chili con carne maak, zou deze dinsdag nog goed zijn? Heb vandaag nl veel tijd om te koken haha. Wie o wie weet dit? Dank je!
Volgens mij kan je de meeste dingen wel twee dagen bewaren, maar ik ben net zoals jij. Ik bewaar bereid eten liever niet te lang. Dus we eten iets twee dagen na elkaar, of het restant gaat de vriezer in. Weggooien doen we inmiddels niet vaak meer.
beetje afhankelijk van wat het is...iets met kip echt maximaal 1dag. Soep durf ik wel 2 dagen en chili ook wel hoor.
In principe maximaal 2 dagen, maar het komt wel eens voor dat het er 3 zijn. Dat probeer ik te voorkomen door het in te vriezen maar soms is het nu eenmaal zo. En bij eten als macaroni ofzo durf ik dat ook wel aan. Nooit ziek van geworden.
In principe geld voor alle zelf bereide maaltijden max 2 dagen in de koelkast. Maar als je je daar eigenlijk niet zo prettig bij voelt, is het dan geen optie om het in de vriezer te gooien? Dat doe ik ook vaak met 'restjes'. Gaan de vriezer in, de volgende dag eten we wat anders en de dag erna zet ik het 's ochtends in de koelkast en is het 's avonds ontdooid...
Volgens mijn cursus voedingsleer Iets met vlees Max 72 uur. Iets met Vis max 48 uur. Groenten tot 5 dagen
Soep blijft hier rustig staan tot ie zuur is. Dat duurt meestal wel een aantal dagen. Ik maak meestal 4 liter ofzo ineens. Ik let er wel speciaal op dat ik er geen melk of room in doe. Al de rest van overschotjes: tot het op is of tot er schimmel op staat. Vlees dat nog niet gebakken is: 2 dagen. Maar dan wel absoluut in de koelkast.
Soep staat hier ook tot hij niet meer goed ruikt hoor. En dat geld ook voor ander eten ik ruik gewoon als ik denk nou dat is niks meer gaat het weg
Ik houd Max 3 dagen aan voor de meeste restjes (vlees/kip/groente en soepen), vis zou ik idd Max 2 dagen doen. Een pan droge rijst daarentegen gebruiken we wel wat langer, een dag of 5. Manlief eet weleens oudere restjes als ik t niet uit de koelkast heb gehaald, gaat eigenlijk altijd wel goed.
Wow wat gooien jullie dingen snel weg! Een pan soep staat hier echt wel eens 3 of 4 dagen in de koelkast, als je hem snel terugkoelt is dat echt geen probleem. En ook dingen als chili en amcaroni zijn na drie dagen nog prima. Ook als er (klaargemaakte, en dus gare!!!) kip in zit. Wat ontzettend zonde om zoveel goed eten weg te gooien
Ja soep kan rustig 3 dagen hoor ff laten koken en dan kun je het rustig eten Ook de chili concarne kun je als je het vandaag maakt rustig dinsdag eten. na bereiden gelijk laten afkoelen en zsm in de koelkast dan is het geen probleem hoor!! eetse!
Ik vind het echt niet meer lekker smaken als ik eten 2 dagen of zelfs langer bewaar.. En ik heb een hekel aan ziek worden dus gaat het voor de zekerheid na 1 dag bewaren weg.
Hier ook. Ik heb vertrouwen in m'n eigen zintuigen en als het onverhoopt niet helemaal goed meer blijkt te zijn proef je dat echt snel genoeg. In het ergste geval ben ik er een dag/nacht beroerd van (maar dat is me nog nooit overkomen). Ik vind het echt zonde als ik zie hoe snel er er eten weggegooid wordt.
Zonde kan zijn, maar ik weet hoe ziek je kunt worden van voedselvergiftiging en met name van salmonella, dus daar neem ik geen enkel risico mee. Het liefst bewaar ik het 1 dag, gekookte aardappels etc om op te bakken wel eens 2 dagen.