Eenpansgerechten!

Discussion in 'De lounge' started by Nina Sanders, Mar 11, 2022.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Kom maar door met inspiratie. Ik kook in het weekend graag vooruit en het liefst dus ook eenpansgerechten waarbij we een deel kunnen invriezen. Maar om nou elke week dezelfde pasta, quiche of nasi te maken begint me ook wel een beetje tegen te staan. :) De kinderen zijn geen makkelijke eters, maar houden op zich wel van de smaak van de losse ingrediënten. Wat zijn jullie favorieten?
     
  2. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    Jan 6, 2021
    2,369
    1,760
    113
    Female
    Spruitjes uit de wok met krieltjes spekjes aardappeltjes paprika en champignon.

    spruitjes even stomen in magnetron. Krieltjes bakken. Dan spekjes toevoegen paprika en champignons toevoegen en als laatst de spekjes en dan even nog roerbakken met grote scheut ketjap.
     
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Deze ga ik zeker opschrijven. Ware het dat ik de enige ben hier die spruiten dus echt heerlijk vind..
     
  4. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Bonenstoof! Bak wat chorizo uit en laat uitlekken, veeg meeste vet uit pan maar laat een beetje achter. Bak daarin ui, knoflook, courgette en paprika. Voeg er een blik kidneybonen, zwarte bonen en een blik (of pot) witte bonen in tomatensaus aan toe. Even 10 minuten laten pruttelen en dan de chorizo er door. Heel lekker om op een plak geroosterd brood te eten. ​
     
    Nina Sanders likes this.
  5. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    Jan 6, 2021
    2,369
    1,760
    113
    Female
    zo lusten mijn kinderen ze wel heel graag. Door ketjap worden ze zoet
     
    Nina Sanders likes this.
  6. Aries

    Aries Niet meer actief

    Curry met naan

    Baked beans met spek en/of eend

    Chili con/sin carne met of zonder brood

    Shakshuka met brood

    Nasi van bloemkool- of wortelrijst

    Stamppot

    Caponata met brood

    Kip jambalaya

    Pita met (vega) shoarma, champignons en paprika

    Paella

    Preischotel

    Frittata

    Stoofpot met brood

    Orzosalade

    Traybake


    Bij sommige dingen gooi ik het wel na de pan nog in de oven en heb ik ook een bakvorm of ovenschaal vies. Ik weet dat er ook one pot pasta's bestaan, maar daar heb ik geen ervaring mee.
     
    Nina Sanders likes this.
  7. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,508
    8,437
    113
    Stamppot
    Maaltijdsoep

    Met pasta probeer ik vaak wel beetje te variëren in soorten pasta, saus en vlees. En af en toe lasagne, ook goed in te vriezen.
    Zelfde met nasi, bami, mihoen etc.

    Waar ik wel altijd op let is dat er geen champignons door het gerecht zitten als ik het restant invries. Ik vind champignons lekker er door, maar opgewarmd vanuit de diepvries ... :|
     
    Nina Sanders likes this.
  8. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,145
    1,683
    113
    Spekjes bakken, even uit de pan. In het vet aardappelblokjes bakken, na 5 min een zak diepvries erwten erbij. Als alles warm is bosui, spekjes en monchou in blokjes nog even mee bakken/warmen.
     
    Nina Sanders likes this.
  9. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,281
    1,443
    113
    Wij zijn dol op eenpansgerechten. Wij eten graag kip pesto (pasta, pesto, kip en groenten), spaghetti/macaroni, lasagne, ham/kaas schotel en bami.
    Wij hebben laaatst wat gerechten van hello fresh uitgeprobeerd maar dat was geen succes.
     
    Nina Sanders likes this.
  10. Aries

    Aries Niet meer actief

    Hoe maak je die gerechten dan als eenpansgerecht? Ik gebruik bij pasta, lasagne en bami altijd minimaal twee pannen.
     
  11. rijo

    rijo VIP lid

    Mar 5, 2014
    5,273
    2,034
    113
    Kip pilav
    Goulash
     
    Fruity90 likes this.
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Bami en nasi doe ik altijd zo:
    Eerst vlees, dan groente erbij (dan eventueel ook de kruiden etc) en als laatste de koolhydraten erdoorheen.
    Hetzelfde eigenlijk voor pasta. Al heb je dan natuurlijk wel een extra pan nodig om de pasta te koken. Bij nasi heb ik dat niet, omdat ik vaak wokrijst gebruik (ik vind rijst koken echt vreselijk zonde van mijn tijd :o:).

    Lasagne heb ik dan weer 1 pan waar ik het sausmengsel in maak. En dan natuurlijk een ovenschaal waar je de lasagne samen met de lasagnebladen opbouwt.
     
  13. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    May 10, 2012
    6,606
    57
    48
    Kip Madras verspakket van de Coop/Plus/AH/Nettorama (en vast nog andere winkels ;))

    Alleen ipv kip gebruik ik gehakt. Haha. Dus gehakt madras ;)

    Erg lekker met basmati rijst
     
    Nina Sanders likes this.
  14. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Maar heb je dan enkel de diepvrieserwten als groente?
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Ik pak ook vaak gehakt voor de nasi. Gewoon praktischer (eigenlijk altijd tartaar, dat is stukken magerder).
     
  16. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    May 10, 2012
    6,606
    57
    48
    Oh en kip ketjap met sperziebonen ook erg lekker en makkelijk!
    Recept staat op de site Brenda kookt.
     
    Nina Sanders likes this.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Zelf van de week dit gemaakt: viel enorm in de smaak bij mij en man:

    Kipfiletblokjes wokken, knoflook erbij, een zak hollandse wokgroente erbij, zout, peper en kerriepoeder (flink wat) en even roerbakken. Dan een zakje (dit is voor 2 pers) zilvervlieswokrijst erbij doen en goed roeren. Even een bosuitje een aantal minuutjes meewarmen en serveren met cashewnoten.
    Té lekker was dit!
     
  18. artie

    artie Fanatiek lid

    Sep 27, 2021
    3,584
    3,915
    113
    Female
    De pasta van mijn opa:
    Hamblokjes aanbakken
    Beetje bloem bijdoen (zodat de saus wat bindt)
    Minestronesoep erbij (gewoon zo een pak uit de supermarkt)
    Mascarpone erbij en laten smelten
    Afleiden met peper en even laten doorpruttelen
    Ondertussen pasta koken (wij doen meestal tagliatelle)
    Alle mengen, in een ovenschaal en gratineren, als het op voorhand klaargemaakt is dan moet het in de oven ongeveer vergelijkbaar als lasagne, 35 minuutjes of zoiets

    Deze maken we als het snel en gemakkelijk moet, altijd teveel en rest vriezen we in, altijd nog lekker als het uit de vriezer komt.
     
  19. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,281
    1,443
    113
    Ja wij gebruiken ook 2.pannen. Maar voor mij is een eenpansgerecht een gerecht dat uiteindelijk in 1 pan zit. Dus alles.door.elkaar en niet dat je maar 1 pan gebruikt.
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Ik doelde met 1pans wel op écht 1 pan. Dus ook bereiding. Maar nasi etc is acceptabel hoor ;)
     

Share This Page