Ik vind het gek dat die moeder er meteen van uit ging dat er niet genoeg stoelen waren en dat niet eerst gecheckt heeft.
Maar even een vraagje hè? Vanaf welke leeftijd/lengte mag een kind dan op een stoelverhoger? En hoeven ze niet meer in een stoeltje in de auto? Want als dat vanaf laten we zeggen: 1,20 m is, waar zit dan het probleem?
Als ouders willen dat het kind bij ons in hun autostoel zitten, neem ik de autostoel zeker aan om hem in onze auto te zetten ja. Het gaat om de veiligheid van hun kind, daar hebben hun wat over te zeggen en te vinden, niet wij. Ik vind het nogal wat dat je weigert het kinderstoeltje in je auto te zetten terwijl jij beslist met andermans kinderen in de auto te gaan zitten om elders het kinderfeestje te gaan vieren.
Minimaal 1.25 en 22 kilo Mijn 11 jarige komt net aan de kilo's en is 1.30. Mijn jongste komt hier bij lange na niet aan. Dus die gaat in een gewone stoel ja, ook met kinderfeestjes, hockey en weet ik veel wat.
Muziek luisteren via een cassettebandje. Steeds op pauze zetten en de tekst proberen op te schrijven . Je werkstuk willen printen via een floppy en dat er dan een virus opzat
Buitenspelen. De hele dag! Buskruiten, verstoppertje, bomen klimmen, voetballen, op onderzoek uit gaan, in de speeltuin spelen, met elkaar hutten bouwen, met elkaar allerlei activiteiten buiten doen. Mij (bijna) nooit vervelen!!! (Dat hoor ik nu zoveel kinderen zeggen). Dat mijn moeder ook altijd thuis was als ik uit school kwam of thuis kwam lunchen. Dat het touwtje uit de brievenbus hing en er gewoon niet ingebroken werd. Dat je je fiets gewoon voor de deur kon laten staan. Geen gordel achterin. De enig huistelefoon hing aan de muur. Dat er overal gerookt en gedronken werd waar kinderen bij waren.
Er was 1 telefoon en die hing in de gang sigaretten in een beker op tafel tijdens verjaardagen cassette bandjes ( en ze terugdraaien met een potlood) zwart/wit tv en moeten lopen om van zender te veranderen Antenne goed zetten omdat de tv slecht ontvangst had. Zo'n schooltas (met boeken) die je dan over je bagagedrager moest hangen (en had je hem niet goed in evenwicht dan flikkerde er onder het fietsen vanaf, regende het dan moest je hem andersom hangen - ik had dan altijd mijn boeken tussen de spaken) Gewoon door weer en wind naar school fietsen bijna niemand werd gebracht (terwijl sommigen vanuit omliggende dorpen echt wel ver moesten fietsen) Mijn eerste kennismaking met een computer was op de middelbare school ( 2de klas) en toen werkte je nog met floppy's
Wij hadden vroeger een knop aan de muur bij de tv, daarmee kon je de antenne op het dak draaien als het ontvangst slecht was. Oh en we moesten de geiser in de keuken altijd op de goede stand zetten als we gingen douchen.
Vader vond het prima hoor, zag zelf ook wel in dat het niet nodig was. Als die het echt had gewild dan had ik het heus wel gedaan, zo'n trut ben ik nu ook weer niet.
Wij hadden kinderen in de wijk die de zak chips naast de supermarkt leeg goten om aan die flippos te komen Kan m e nog goed herinneren dat ik het daar met mijn moeder over had, snapte er niks van, die chips at je toch op? (Ik hield meer van chips dan van snoepjes als kind)
Maar daar gaat het toch niet om? Als ouders willen dat het kind in een stoel gaat dan heb je je daarbij neer te leggen.
Toen mijn oudste naar de brugklas ging gingen we kaftpapier kopen. En tja, hoeveel koop je? In mijn herinnering had ik toch wel 5 rollen nodig. Dus bepakt en bezakt gingen we naar huis. Na de eerste schooldag kwam ze thuis met 1 boek! In de loop van het jaar zou er nog 1 komen. Zit je dan met al je kaftpapier. Nu zit ze in de 3e en heeft ze wel 10 boeken, maar echt niet dat ze het kaftpapier van de brugklas nog gaat gebruiken!!!
Als ANWB een betrouwbare bron is, dan is vervoer van en naar een feestje sowieso geen probleem als dat eenmalig is. Daar staat het volgende. Kinderen vanaf 3 jaar mogen, in incidentele gevallen, de autogordel gebruiken bij vervoer door een ander persoon dan de eigen (pleeg)ouder. Namelijk wanneer redelijkerwijs niet verwacht kan worden dat de bestuurder een kinderbeveiligingssysteem bij zich heeft. Het kind wordt dan vervoerd op de achterbank. Het dient hierbij om vervoer over beperkte afstand te gaan, zoals bijvoorbeeld een kinderfeestje naar het plaatselijke zwembad. Het begrip incidenteel moet letterlijk worden genomen. Van incidenteel vervoer is geen sprake meer als bijvoorbeeld oma elke week de kleinkinderen naar school brengt. Een korte afstand is volgens het ministerie een afstand van maximaal 50km. Maar als ouders willen dat de stoel gebruikt word, zou ik daar niet tegenin gaan.
Telefoon met draaischijf Verplicht afdrogen zolang ik thuis woonde Altijd door weer en wind op de fiets naar school, winkels enz omdat we maar 1 auto hadden die mn vader altijd mee had naar zn werk Moeder altijd thuis Flippo’s in de chipszakken Walkman Fax ( laatst aan de kinderen uitgelegd wat dat is en hoe dat ging) Floppy’s, pc beeldscherm met 2 kleuren (grijs/zwart met oranje letters) Printerpapier waarbij alle vellen aan elkaar zaten Stapels cd-roms met cliparts Bankafschriften en dan steeds wachten tot er een afschrift kwam om te zien wat je saldo is. Overschrijvingskaarten (hadden onze kinderen ook nog nooit van gehoord) Geld binnen bij bankkantoor halen (en als de bank dicht was geen geld kunnen halen) De particulier (krant vol met advertenties voor 2dehands spullen) Ouders die beiden rookten, ook in huis en in de auto met kinderen erbij Zelf roken op mn 13de met bijna de hele klas Mijn oom had een autotelefooon (mobiel bestond nog niet). Hij moest dan naar een ‘greenpoint’ om te kunnen bellen (bij benzinestations oid) Bij mn kantoorbaan gebeld worden door een klant dat het niet lukte om te faxen, dat kwam omdat ik op internet zat! Inbellen dus ook, wat duurde dat soms lang! Internet thuis betalen per minuut?/MB? Ik weet het niet precies meer maar iig geen abbo met onbeperkt internet. Strippenkaart, treinkaartje kopen aan loket. Spoortijdenboekje. Een telefoonnummer bellen voor het weerbericht. Pff en nog wel meer, ik word oud