Zijn er hier mensen die enig idee hebben hoe we de vriezer van onze koel-vries combi uit kunnen zetten? Een handleiding is er over dit type helaas niet te vinden. In de koelkast zelf zit een knopje waarvan ik altijd dacht dat dit de vriezer uitschakelde zonder dat de koelkast uit ging. Nu hebben we de vriezer al de hele nacht open staan met emmers en handdoeken er onder, maar we is zelfs nog geen drupje water uit gekomen. De complete vriezer is nog steeds een grote ijsklomp. Het lijkt mij dat na zo'n warme nacht er toch wel iets ontdooit moet zijn? (Hij is wel behoorlijk dit aangekoekt met ijs) Ik heb even een fotootje toegevoegd van het betreffende knopje, welke ik op de foto dus in mijn beleving op de uit stand heb gedaan. Normaal stond hij dus altijd zo geklikt dat het rode plekje er op niet te zien is. Alvast bedankt voor het meedenken
Ik doe altijd de stekker eruit en dan de deur open. en daarna met lauw water en een houten spatel aan het ijs breken. Als je de stekker en de deur of deksel open zet dan moet je toch al vrij snel zien dat het is iets los laat van de kant. Blijft altijd een rot klusje. maar als je een beetje doorwerkt zijn de spullen in de koelkast echt niet warm geworden of on eetbaar.
Wat een drama was dat altijd! Ik deed ook de stekker eruit en zette pannetjes heet water erin. Telkens nieuw heet water en pannetjes verschuiven en dan was ik met een uurtje klaar. Gelukkig nu een vriezer met no frost, nooit meer ontdooien!
Zou dat niet een knopje kunnen zijn voor snel vriezen? Ik ontdooi de vriezer altijd met een haarföhn of en pan kokend water erin en de deur dicht. Maar eerlijk gezegd is de föhn leuker en het is op die manier zo klaar... Toen we nog een combi hadden zette ik gewoon even een half uurtje het hele apparaat uit en als de klus klaar was alles weer aan.
Misschien heb je hier wat aan? Hoe kan je het beste je ingebouwde vriezer ontdooien? - Goeie Vraag Op zich hoeft het niet lang te duren. Als ik de vriezer laat ontdooien, dan zet ik er een paar keer een pan in met kokend heet water, en is alles zo ontdooid. Ik denk wel dat dat nodig is met stekker eruit. Heb je anders niet iemand in de buurt wonen waar je je inhoud even kwijt kan. Iemand met een grote diepvrieskist bijvoorbeeld en veel ruimte in de koelkast? Dan hoef je ook niet bang te zijn dat alles ontdooid.
Dat knopje is idd juist voor snel vriezen... Gewoon stekker eruit en open zetten! Paar keer een bakje kokend water erin zetten en 't is zo ontdooit.
wij hebben een Liebherr vriezer met No Frost, maar in het boekje staat dat de vriezer elk jaar minstens 24 uur uit moet staan om te ontdooien Wij voelden ons aardig bij de poot genomen.....
Hoe je hem uit zet weet ik niet, hier kan gewoon de stekker eruit. Ik zet er pannen met kokend water in, en deze steeds weer vervangen door nieuw kokend water. Of soms zet ik het kleine elektrische vuurtje ervoor ( zo een kleine verwarming die warme lucht blaast, wij gebruiken deze op onze badkamer ) . Dan met een spatel de harde ijsstukken los kloppen. Het is altijd wel een hels karwei hier. Ik doe het max 1 keer per jaar, bij voorkeur als het buiten vriest. Dan kan ik de hele inhoud buiten in koeltassen zetten 😄 Succes!
Onze inbouw koelkast en vriezer hebben ieder een eigen uitknop. Als ik de vriezer ontdooi dan doe ik dat s avonds/s nachts. Ik zet hem uit, bakken erin, theedoeken erin mocht er water lekken. Dan is het meeste ijs er uit. Schoonmaken, drogen en dan weer aanzetten.
Ach dus ik heb hem juist op heel hard vriezen gezet vannacht! Hahaha! Nou dan hebben we pech en kan hij niet apart van elkaar uit. Dan moeten we hem toch maar even snel proberen te ontdooien met alles uit! Thnx voor de tips
Hier heb ik t laatst nog gedaan, heb ook t hele apparaat uitgezet. Koelkast deur dicht en vriezer ontdooit met de föhn. Was zo klaar en t eten heeft er volgens mij niet onder geleden.
Ik ga dit sirieus proberen.. Ik heb er 2 eentje onder de koelkast en een is gewoon een vriezer en de bovenste stuk zit zo onder het ijs, het eten is verdwenen en ik sta continue met een behang krabber het ijs eruit te meppen zodat de deur nog dichtkan haha!
ik heb ook een no frost. nog nooit laten dooien. alleen af en toe stoffer en blik erdoor voor de kruimels.
Ik zet altijd de stoomreiniger erop. binnen 20 minuten is hij ontdooit en dan hebben we het over een dikke laag ijs.