(Te) Lang bewaarde rode wijn

Discussie in 'De lounge' gestart door Roos123, 20 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roos123

    Roos123 Niet meer actief

    Vanavond heb ik vijf flessen wijn gekregen van iemand die regelmatig een flesje krijgt, maar het zelf niet drinkt. Het is onbekend hoelang de flessen daar gestaan hebben. Het kan nog maar net zijn, maar er staat ook wat tussen wat er al langer dan drie jaar kan liggen.

    Zouden jullie het nog drinken en nog belangrijker, een flesje open trekken met gasten?
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. SophieSoHappy

    SophieSoHappy Bekend lid

    18 apr 2016
    696
    631
    93
    Vrouw
    Hoe ouder de wijn, hoe beter toch?
     
    MaMa vindt dit leuk.
  3. Roos123

    Roos123 Niet meer actief

    Google vertelde mij dat dat alleen geldt voor de categorie bewaarwijnen. Die moet je zelfs niet direct drinken. Maar dat zijn deze wijnen niet.
     
  4. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ja hoor, ik zou het drinken
     
    MaMa vindt dit leuk.
  5. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    Dat dacht ik ook! Als alles gewoon nog dicht zit kan dat gewoon hoor!
     
    MaMa vindt dit leuk.
  6. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.187
    113
    Ik drink alles XD

    Maar wijn kun je niet te veel bewegen, moet stil gelegen hebben, en ook op de juists temp en idd een bewaarwijn zijn.

    Met gasten zou ik niet durven, maar met goede vrienden of je partner wel hoor :)
     
  7. Meral

    Meral Fanatiek lid

    1 mrt 2014
    1.105
    606
    113
    Dat dacht ik ook toen ik wijn bij de Hemarkt kocht, dus flessen in de aanbieding. YUK! Wat een bocht haha, ik heb alles weg kunnen gooien. Was echt niet meer lekker en ze waren toch echt dicht. Maar je kan altijd een fles open trekken en kijken of ie nog smaakt? Hou je een reservefles die je net gekocht hebt achter de hand :p
     
  8. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    13.220
    12.232
    113
    Ik zou obv de etiketten even googlen wat voor wijn het betreft. De ene wijn heeft de jaren nodig en een andere in mindere mate. Juist de duurdere wijnen gaan er in kwaliteit op vooruit, maar de omstandigheden waarin ze zijn bewaard hebben hier invloed op.
     
  9. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Als ze niet lekker meer zijn zijn ze uitstekend geschikt voor stoofvlees. Hoe meer zuur, hoe malser het vlees. Ik gebruik daar altijd wijn voor die al een tijdje hier bewaard wordt.
     
    debq, MaMa, Elena22 en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.850
    3.364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik zou het aan gasten laten zien en zeggen wat ze willen; ik heb deze al een tijdje liggen, wil je 'm proberen? En is het echt bócht... dan trek je de volgende open.
     
  11. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Gewoon open trekken, en als 't niet te drinken is maak je er stoofperen mee ;)
     
    MaMa vindt dit leuk.
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.679
    113
    Gewoon eentje open trekken als je zin hebt; is het echt te zuur, dan bewaren voor stoofvlees! Ik heb heel wat oude flessen open getrokken, van duurdere wijnen tot budget-slobbers, en die waren allemaal nog prima!
     
    MaMa vindt dit leuk.
  13. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.894
    9.667
    113
    Vrouw
    Ik zou het gewoon proberen. En als het niet goed is inderdaad gebruiken voor stoofvlees.
     
  14. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    8 mrt 2009
    1.360
    279
    83
    Vrouw
    Gewoon proberen!
    Hier hadden we een flinke hoeveelheid wijn verzameld door de jaren heen. Op een gegeven moment zijn we elk weekend een flesje open gaan trekken. Eerst gekeken via de Vivino-app of het een dure wijn was of niet (de allerduurste liggen er nu nog). En daarna gewoon proberen. De meeste rode wijnen waren prima te doen. De witte heb ik bijna allemaal weggegooid.
     
  15. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    4.046
    453
    83
    Vrouw
    Als het niet goed is, niet gebruiken hoor! Niet voor stoofvlees en ook niet voor stoofperen! Waarom zou je wijn die je niet meer kunt drinken wel gebruiken in zo'n lekker gerecht? Rubbish in, rubbish out zeg ik altijd maar!

    Maar terug on topic: gewoon opentrekken. Je merkt snel genoeg of de wijn nog goed is. Als hij niet lekker meer is, ruik je dat negen van de tien keer en anders ziet hij er zeker troebel uit.
     
  16. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.894
    9.667
    113
    Vrouw
    Bedoelde meer als het zuur is. ;)
     
  17. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    4.046
    453
    83
    Vrouw
    en anders even de app Vivino downloaden en kijken wat die over de wijn zegt. Etiket scannen en wie weet plopt er iets over op!
     
  18. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    4.046
    453
    83
    Vrouw
    Ik zou alleen wijn daarvoor gebruiken die goed is en over is: die je dus bijvoorbeeld een paar dagen eerder wel gedronken hebt...
     
  19. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    Download de app vivino en scan alle etiketten :) daar zijn alle wijnen genoteerd. Rode wijn kun je in principe lang bewaren.
     
  20. Roos123

    Roos123 Niet meer actief

    Bedankt voor jullie reacties.
    Ik krijg gasten die hier nog niet eerder zijn geweest. Ben de hele dag al aan het poetsen, dan ga ik vanavond niet zeggen dat de wijn mogelijk niet meer goed is.:roflmao:

    Ik heb nieuwe wijn gehaald vandaag en deze flessen maak ik zelf wel soldaat.
     
    Charmed72 en Fuddey vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina