We weten allemaal dat er met heel veel eten gekloot wordt en extra's toegevoegd zoals suikers en zout.... Maar weet je bijvoorbeeld dat je pas gelatine krijgt als je dieren huiden en botten in benzine laat weken...waar vervolgens poeder/blaadjes van gemaakt worden. en dat de mandarijnen in blik, geweekt worden in zoutzuur om zo mooi in blik te gaan. Ik verdiep me eigenlijk niet vaak in ons eten, maar wat weet jij van het eten in de supermarkt?
Ik ben me er wel redelijk bewust van en probeer ook behoorlijk gezond te eten. Maar er zijn absoluut momenten dat het minder gezond is! Zeker omdat mijn vriend erg makkelijk is met eten en zijn voorkeur uit gaat naar vlees en vette bende haha. Soms wil je echt neit weten hoe iets gemaakt word of wat er in zit! Maar dat wist ik niet! Bah! Heb ook weleens gehoord dat vroeger in rode kleurstof voor bijvoorbeeld M&M's gemalen kevers enzo zaten! Ieeuw!
ja, precies! Is dat nog steeds zo! Oh bah! Die ga ik vermijden... maar als ik alles zou weten denk ik dat ik heel veel dingen niet meer eet!
Genoeg Maar het doet me niet zoveel. Ik probeer zo weinig mogelijk toevoegingen te eten wanneer ik een ander alternatief heb (zelf maken ipv pakjes/kant en klaar, biologisch etc.) maar zo niet, dan niet.
uhm veel weet ik wel, zeker niet alles. Sommige bereidingen als luizenschildjes enz probeer ik te vergeten niet alles maar sommige dingen wel, anders kun je niks meer eten. Ik richt mij vooral op gezond eten
Ik ben me best bewust van wat ik eet. Zo eet ik geen margarine meer (google maar) en mijd ik glucosefructosestroop. Probeer dagelijks gezond en vers te eten. Maar dat van die mandarijntjes wist ik niet!! Heerlijk vond ik die tijdens mijn zwangerschap, daar blijf ik dus voortaan ook vanaf. Zo wordt mij lijstje telkens weer wat langer haha.
Ik ben denk ik redelijk op de hoogte, maar niet echt heel bewust mee bezig alhoewel ik net bij de bieb een boekje over eten zonder e-nummers meegenomen heb vooral ook omdat ik er zo snel doorbladerend lekkere recepten in zag staan. Probeer zo min mogelijk onnatuurlijk te eten zonder dat ik er echt heel veel mee bezig ben.. Waar ik dit jaar wel mee gestopt ben is light producten en we zijn een heel stuk minder vlees gaan eten.
dat het bijna plastic is bedoel je?? Heb dat verhaal wel eens meer gehoord en eens gechecked bij familielid dat helemaal thuis is in de chemische wereld en atomen enz en dat er nog een wereld verschil is tussen dezelfde atomen of hetzelfde zijn
Dat het velletje van mandarijntjes eraf wordt gehaald met zoutzuur maakt ze niet oneetbaar he! Dat zoutzuur zit er niet meer in als je het eet. Bovendien heb je al zoutzuur in je lichaam (in je maag wel te verstaan)... Die mandarijntjes mag je gewoon eten dus Krijg er spontaan zin in whahaha
Ik heb me tamelijk verdiept in eten en gaandeweg ontdekte ik juist steeds meer hoe vaak we panisch reageren op allerlei wilde verhalen zonder precies te weten waar we het over hebben. Zoals bijv dat verhaal over mandarijnen En kevers in E-nummers vind ik echt niet meer goor dan beestendarmen die om alle worsten heen zitten. Het is gewoon een diertje, er blijft niks van over na het productieproces. Er zijn tig redenen om geen E nummers te mijden, maar de onbenulligste vind ik dat er insecten gebruikt worden in het productieproces. Wat me wel verbaasd heeft is dat fruit en groente uit de diepvries het gezondste is. Ook gezonder dan vers bij de boer, tenzij je het zelf hebt geplukt en meteen opeet.
Ik ga in januari beginnen met een cursus, die heet Leren voor je Gezondheid. Ik ben naar een lezing hiervan geweest. Ze leren je gezond en natuurlijk te eten, waardoor je afvalt, veel meer energie krijgt en je minder pijn zult hebben. (Dat laatste is voor mij heel belangrijk, ivm allerlei lichamelijk klachten) Nu vertelde zij tijdens die lezing o.a. dat je als je een perzik van tegenwoordig pakt en je zou er, bij wijze van spreken, een perzik van 15 jaar geleden naast leggen, dat die perzik van 15 jaar geleden 18x zoveel voedingsstoffen bevat. Wat dus inhoudt dat je eigenlijk voor dezelfde voedingsstoffen nu 18 perziken zou moeten eten. Maar dat kan uiteraard weer niet ivm de suikers. Onze voeding is zoveel minder rijk aan voedingsstoffen als vroeger. Dus supplementen zijn in veel gevallen echt geen overbodige luxe. Ik ga er vanaf januari dus mee beginnen. Het zal wel ontzettend wennen zijn. Maar ik heb het er graag voor over. Ik zal moeten stoppen met suiker eten (kankerverwekkend) en erg moeten minderen met brood, liefst stoppen. Ben erg benieuwd!
Kanker en suiker: consumptie van suiker, risico op kanker, hoog glykemiegehalte en kankercellen, e-gezondheid.be
Ik sta er helemaal hetzelfde in als Adi. Ik wil nog iets toevoegen over de mandarijntjes: velletjes worden er met zoutzuur (HCl) afgehaald en dit zuur wordt geneutraliseerd met loog (NaOH). Wat onstaat er dan? NaCl (keukenzout) en HOH = H20 = water. Het wordt gespoeld, zodat de NaCl verdwijnt. Wat houd je dan over? water! Ik ben benieuwd hoeveel mensen zich hierin hebben verdiept
Bovenstaand weet ik eigenlijk allemaal wel, daarom heet ik oa geen M&M's, geen gelatine, geen mandarijntjes uit blik. Ook eten wij regelmatig groenten uit blik en vriezer, omdat dat net zo gezond is als vers en in het geval van vriezer zelfs gezonder. En dat suiker kankerverwekkend is (net als bijv aspartaam) wist ik ook allemaal al wel.....Ik weet vrij veel van eten, niet alles, maar wel een boel. Ik ben jaaaaaaaaaaaaaaaarenlang vegetariƫr geweest (deel van mijn familie is dat nog steeds) en dan ga je automatisch al veel bewuster met je eten om.