Hallo allemaal, Ik zou het fijn vinden als er eens met mij meegedacht wordt vanuit ervaring/creativiteit Mijn zoontje krijgt vanaf 5 maanden groente en vanaf 6 maanden groente+aardappel. Ik wil graag veel variëren in smaken, maar weet niet goed welke groentesoort nu geschikt is om aan te bieden? Mag bijvoorbeeld spinazie? spruitjes? Wat zijn andere suggesties? Deze smaken (enkelvoudig én in allerlei combi's) kent hij: - Wortel - Bloemkool - Sperziebonen - Snijbonen - Broccoli - Rode bietjes - Witlof - Avocado-tomaat (Brrr....vond 'ie maar niets) En als jullie nog leuke 'begin'recepten hebben met groente en rijst/pasta, hoor ik het graag.. ik vind dit ook lastiger dan aardappels, merk ik.. komt ook doordat wij wel pureren en dan weet ik niet goed of pasta en rijst lekker is. Volgens opperdepop kan dit gewoon, maar wat zijn jullie ervaringen?
Ik gebruik altijd het overzicht van kind&gezin om te kijken welke groenten mijn dochter mag: Eten en drinken
Hier veel recepten uit opperdepop gemaakt en ook gewoon pasta en rijst gepureerd, gaat prima! Als je kind pure smaken kent, kan je ter variatie eens dingen gaan mengen of bijv dingen als kokos er doorheen doen (bijv het recept met bloemkool en kokos uit opperdepop) Hier een kind met allergische aanleg, dus wij hebben de site van borstvoeding.com aangehouden qua wanneer je wat 'mag' introduceren (overgens gaven we flesvoeding)
Ok dan...! Doperwtjes, pompoen en courgette...!! Allemaal eerst met enkel aardappel, of in een combinatie met iets? Nog meer suggesties?
Courgette vind hij hier geweldig. Roerbakken met olijfolie. En daarna met tomaat. Dan maak je later met gehakt, ui, tomaat, courgette en groene kruiden pastasaus. Doperwt, spinazie, asperge, pompoen. En dan eigenlijk al snel gewoon met de pot mee wat wij eten.
Dat vroeg ik me ook af! Tot voorkort was er op de versafdeling van de appie nog zakjes met erwten, maar nu niet meer! Misschien nog wel in de diepvries, ingevroren? Maar dan kun je het zelf niet weer opnieuw invriezen...
Ik lees nog even mee Vraag me namelijk af of daar geen zout ofzo inzit, in die potjes van HAK bijv.. Diepvries vraag ik me ook af. Je warmt ze alleen op, kookt ze niet dus mag invriezen ook niet weer, toch?
Erwtjes uit de diepvries. Waarom zou je die op voorhand klaarmaken en weer invriezen? Dat is toch direct klaar?
Erwtjes uit de diepvries ja, die zijn beter dan de potjes. Maar hoef je daarna niet opnieuw in te vriezen nee.
Ik heb nog niet veel geprobeerd, maar hier vind je heel veel recepten: Zelf babyvoeding maken, van groentehap tot fruithap | Smikkels.nl
Appel bruine bonen gebakken gehakt ook erg lekker en valt hier goed in de smaak. Witlof met appel en krentjes ook erg lekker.