Komkommer met garnaaltjes (komkommer in de lengte doorsnijden, "uithollen" en dan garnaaltjes en whiskeysaus erin en in stukjes snijden) en zalmrolletjes (wrap besmeren met boursin, dan gerookte zalm erop, oprollen en in stukjes snijden). En natuurlijk zelfgemaakte sushi!
kippasteitjes! hmm heerlijk. ik ben hindustaans dus wij hebben echt een hoop op tafel. zoals -huzarensalade,bara's verschillende soorten cakejes. krijg gelijk honger
Zalm; insmeren met boursin, oprollen en in kleine stukjes snijden. Eventueel een cocktailprikker erdoor. Ook lekker; stukjes paprika, komkommer, bloemkool met een lekker dipsausje.
Oooh wat een heerlijke dingen komen er voorbij! Waar ik altijd gek op ben is heel simpel.... een augurkje met een plakje salami omheen... hmmm dan eet ik zo een hele schaal leeg!
Op de markt staat een mannetje met echt superlekkere olijven, van die hele grote en dan gevuld met vanalles. Die olijven met amandelen zijn echt mijn favoriet en dan heeft hij ook hele lekkere gevulde wijnbladeren. Verder ben ik dol op toastjes met allerlei buitenlandse druiperige schimmelkazen of gewoon brie.
cherry tomaatje gevuld met rundvleessalade, gevuld ei, ei met rookvlees, meloen met parmaham, pepercervelaat met roomkaas, zalm met roomkaas, koude wrap met roomkaas, sla en kip.... sorry meer dan twee en krijg spontaan trek...
Nou dat zijn nog eens ideetjes! Geen saaie worst en kaas verjaardagen meer, ook al blijft een stukkie kaas ouderwets lekker heur!
hamrolletjes: asperges met een lekkere soort ham, mosterdham b.v. mijn visite is gek op mijn gevulde eieren. vul ze n.l. met een mengseltje van sandwichspread naturel, mayo, kerriepoeder en garneer ze met paprikapoder en peterselie. de schaal krijgt niet eens de kans om op tafel neergezet te worden, gaat net zolang in de rondte tot ie leeg is rookvleesrolletjes met mon-chou had ik hier ook al voorbij zien komen, ik doe om het pittig te maken ook altijd een uitgeknepen teentje knoflook erdoor. pepadewpepers vullen met gormas (kan je kant en klaar kopen in de supermarkt. is een smeuïge kaassoort van gorgonzola en mascarpone)
Die hoeven helemaal niet duur te zijn als je een potje koopt bij de supermarkt en ze dan zelf vult met roomkaas.... Tip?
Verder lekker: bladerdeeg gevuld met feta uit de oven, dolma's (zelfgekocht bij de Turk) Pitabroodjes met Houmous of tappenade...Mmmmmm
potje pepadew kost bij xenos 2,99, supermarkt is meestal duurder. en heb je ook minder in een potje. laat ze wel altijd omgekeerd even uitlekken op keukenpapier anders word het zo'n vochtige bende.
Wraps insmeren met roomkaas, daarna plakjes zalm of kipfilet erop, oprollen en in stukjes snijden. Wel prikkers erdoor steken anders vallen ze weer uit elkaar.
Tonijnkomkommerbootje: komkommer in de lengte doorsnijden, uithollen, vullen met ( zelfgemaakte ) tonijnsalade en in eenhapsstukjes snijden Ham-aspergerolletjes Cocktailprikkertje met een cherrytomaatje,blokje mozzarella en blaadje basilicum
misschien heb je hier wat aan, heel veel makkelijke en smakelijke hapjes. http://www.giessenborch.com/tapas.htm