Misschien al genoemd, ik heb niet alles gelezen , maar een labradoodle is dat wat? Wij hebben een labradoodle, met hem bezoek ik diverse gezinnen met kinderen met autisme omdat hij hier goed op reageert. Wel op diverse cursussen geweest met hem en voor veel kinderen is het toch echt een vriendje geworden en durven/kunnen meer als onze hond erbij is.
Hij heeft ook wat meer een kraagje al is deze wel erg dun zeg maar. Net iets langer haar dan een mechelaar pupje als ik het vergelijk. Het is echt een popje! Supersociaal en luisterd al naar fluiten enzo. Ze hebben daar schoolgaande kinderen (eind 10ers) en die namen regelmatig klasgenoten mee om te wandelen met de puppies. Dit is de laatste van het nest dus broertjes/zusjes heb ik niet meer kunnen zien. Ze zijn 8,5 week nu dus zijn al opgehaald.
Ach, als je de pup goed socialiseert en er voor zorgt dat de hond voldoende uitdaging krijgt waar hij behoefte aan heeft dan wordt het vast een heerlijk beestje Sowieso een plaatje om te zien zeg, lief! Onze hond is in huis heel rustig en relaxed. Buiten gaat hij helemaal los. We gaan ook elke week een paar keer naar het park/bos/strandje en hij zwemt graag. Soms heeft hij thuis toch nog wat teveel energie maar gaat dan zelf spelen Hij gaat of binnen zijn speeltje in de lucht gooien en er weer achteraan of hij gaat in de tuin met stokken spelen. Wat ook erg leuk is, zijn snuffelspelletjes. Ik verstop wel eens snoepjes in huis, de hond moet dan wachten in de keuken en als ik hem een commando geef mag hij gaan zoeken. Geweldig om te zien. Hij gaat eerst als een debiel het hele huis door scheuren maar al gauw zet hij zijn neus aan de grond en begint heel geconcentreerd te snuffelen Veel plezier met je pup!
Oh ja die snuffelspelletjes deden wij ook! Dat was in de tijd van de "Bacon" reclame het leukste. In die reclame zeiden ze altijd bacon bacon bacon... En dat zeiden wij ook als hij dat mocht zoeken in huis. Helemaal dol werd die hond van die woorden haha. Was prachtig om te zien.
St. Bernard, zo'n lieve hond, groot, maar helemaal niet lomp bij kleintjes. Onze hond bleef zelf stil staan zodat ze de kleine niet omver liep.
Ik zou zelf voor een kruizing gaan. Vaak zijn dat lieve honden en passen goed in een gezin met jonge kids. Ook misschien een klein tot middel grote klasse
Wij hebben een stofford. (Engelse) sul eerste klas. Ons kindje zit nog in mijn buik maar buiten speelt hij met de buurtkinderen. Hij is dan heel rustig bij ze en springt niet tegen ze aan. ( wel aangeleed dat hij niet mag springen bij kinderen). En hij lan tegen een stootje. Kindeten zitten aan zij oren en staart zobdr dat hij daar op reageerd. Dit deden wij ook al toen hij nog een pup was. Ik vertrouw hem maar je hebt nooit 100% zekerheid dat je hond een kind niks zal doen. Ohh ik ken trouwens 2 labradors die ik nog geen minuut bij een kind zou laten. Maar ken ook genoeg staffords die ik er niet bij zou laten. Denk dat opvoeding en begeleiding heel belangrijk zijn voor elke ras.
Wij hebben een Franse bull die de beste vriendjes is met onze dochter! Heel lief! Maar ik denk dat ieder ras goed met kinderen kan zijn mits je de juiste opvoeding en uitdaging geeft.
Ik sluit me aan bij mijn twee voorgangers. Hier ook een Franse Bull. Heerlijk, vrolijk, lief en gezellig beest. Zowel zoon als dochter zijn gek op hem en hij op hun (ik sluit niet uit dat het feit dat er weleens eten op de grond valt mee speelt )
Grrr.... fokker van de pup blijkt broodfokker. Dus ff verder zoeken. Hoe leuk en lief het hondje ook is. Ik heb het gevoel dat ik broodfokkers in stand hou om dan daarvoor te gaan.
ik heb een hele lieve labrador hazewindhond kruising. echt een schat van een beest, buiten als ze lekker los aan het rennen is wel eens wat onhandig, maar in huis echt een schat. met baby's van vrienden gaat ze altijd even aan de voetjes likken, echt heel lief. een keer kwam er een jongetje van net een jaar binnenwandelen en die raakte uit evenwicht, greep zo haar neus vast. hond echt fantastische reactie, zitten en mij even heel verbaasd aankijken mijn ouders hebben 2 shih-tzu's die zijn ook heel lief met kleine kinderen. zolang er niet aan hun staarten getrokken word, dus wel in de buurt blijven en opletten. uiteindelijk gaat het denk ik meer over het karakter van het dier, dan welk ras het is. elke hond is uniek en zal anders reageren op verschillende situaties.
Wij hebben 2 Engelse Staffords. Dit gaat geweldig samen en niet alleen met onze dochter, maar ook met andere kinderen die hier over de vloer komen. Zou nooit meer anders willen, hoewel ook ik in 1e instantie bevooroordeeld was. Van een site geplukt: 'Ondanks hun achtergrond als vechthond zijn het prima gezinshonden, die bekend staan om hun trouw aan mensen en aantrekkingskracht naar kinderen'.
wij hebben een kruising toller (moeder was toller x Spaanse windhond & labrador en vader toller). heel lief beest, lief voor de Kids. Hij is kleiner dan een labrador, wel kort harig. kan prima een hele dag mee naar t bos, maar korte wandelingen vind hij ook prima. zolang het maar niet elke dag is. * toller is nova scotia duck toller retriever
Sparky, ik heb de meeste reacties gelezen. En ind3rdaad toen ik las dat je de pup al vrij vlot kon ophalen dacht ik al gelijk aan broodfok. Als je een pup wil van een betrouwbare fokker, zul je toch echt een aantal maanden moeten wachten voor je een pup hebt. Verder kan ik je nog als tips geven, dit komt van het kooikerhondjeforum, welke ik even letterlijk gekopieerd heb, dus kooikerhonje even vervangen voor pup. Verder is een kooikerhond erg geschikt bij kinderen, mits je hem goed opvoedt en je gewend bent aan kooikers, anders kan eht gruwlijk mis gaan. Aanschaf *Als u van plan bent een kooikerhondje aan te schaffen zijn er een paar dingen waar u zelf op kunt letten: Waar zijn de moederhond en de pups gehuisvest? *De gereserveerdheid van het Kooikerhondje t.o.v. vreemden vraagt een goede socialisering tijdens de socialisatieperiode. *Deze periode valt tussen de 4 en 12 weken na zijn geboorte. * Koop daarom een kooikerhond bij een fokker die zijn pups optimaal begeleidt in de eerste 8 weken en ze in huis heeft en went aan huiselijke geluiden, zoals de stofzuiger, TV, telefoon, radio, bezoekers, kleine kinderen, en ze meeneemt naar buiten en went aan andere honden, de auto, enz. *Hoe is het gedrag van de moederhond, is dat vriendelijk, terughoudend of agressief. *Als de moeder niet bij het nest aanwezig is vraag dan waarom niet en vraag of u de moederhond toch nog even mag zien. *Als dat geweigerd wordt vraag dan naar de reden. *Denk dan heel goed na of u hier wel een pup wilt kopen. *Als de fokker ook de vaderhond heeft kijk dan ook naar zijn gedrag. *Vraag anders naar een mooie foto van hem. *Hoe is het gedrag van de pups, dit hoort vrij en vrolijk te zijn. *Het is een fabeltje dat de pup die het eerste op visite afkomt de beste keuze zou zijn. * Vaak is dit het hondje dat het minst moe is, misschien omdat hij net terzijde van zijn nestgenootjes heeft gelegen toen ze gingen spelen. * Een goede fokker zal de beste keuze voor u en uw gezinssituatie kunnen maken omdat hij de hondjes al langere tijd kent. *Als u wilt kijken of de pups zich voldoende snel herstellen van schrikken na een schrikreactie, maak dan eens een gek geluid of klap hard in uw handen. * Pups mogen best even een schrikreactie hebben maar dienen heel snel te herstellen. *Een goede fokker zal net zoveel vragen aan u hebben als u aan hem. * Hij staat u ook met de wat oudere hond nog voor vragen ter beschikking.
EN uiteraard mag je je aanmelden bij dit forum, ook al wil je geen kooiker, ze kunnen je veel informatie geven over de aanschaf van een pup bij een goede fokker.