Ik ben dol op koken maar loempia’s maken heb ik nog nooit gedaan omdat het me best lastig lijkt. Maar wil me er nu toch eens aan wagen. Heeft er iemand een goed recept? Bakken jullie ze in de frituurpan of los in een pan olie?
Ik heb nu helaas geen recept bij de hand (dus hier onder even uit mn hoofd kan wat vergeten), maar ik bak ze altijd in de airfryer. Stuk gezonder en ze worden ook heerlijk knapperig. Loempia vellen Kleine stukjes kipfilet Ui Winterpeen Taugé Knoflook Selderij Sojasaus Rijst vermicelli Rijstwijn Ik speel altijd wat met de hoeveelheden, tussendoor goed proeven en zo nodig wat peper toevoegen.
Ik maak verschillende, met kip, met ei en pittige met gehakt. Die met kip maak ik hetzelfde als @Cin85 alleen voeg ik nog knoflook toe. Met ei hetzelfde als de kip alleen dan ipv kip ei. Gehakt gaan 4 pepertjes in wat tomatenpuree, rijstvermicelli prei en fijngesneden wortel en knoflook. En ook ik bak ze in de airfryer.
Zelf loempia maken is heel makkelijk, alleen heel veel werk... Ik maak r dan altijd gelijk 200 en doe ze in de vriezer. Voor recept mag je me berichten, ik moet dan even foto maken van het recept.
Het is echt easy! Ik wok de groentes (wortel, prei, selderij, taugé, knoflook) en kook de kip met een Knorr blokje. De kip pluis ik, doe ik bij de groente samen met knoflookkruiden, kipkruiden, gember of loempia kruiden van de toko. Vervolgens de mihoen weken en klein knippen, die doe ik erbij en dan de loempia’s draaien (daar heb je filmpjes van op YouTube). Volgens afbakken in wat olie of invriezen.
Juist grotere hoeveelheden. Doen wij ook altijd met worstenbroodjes. Zou ik aub ook het recept mogen? Dit stond nog op mijn te maken lijstje
Wat leuk dat je je aan de loempia’s wilt wagen De eerste keer dat ik loempia’s ging bakken was een fiasco. Ik had ze verkeerd gerold en alle olie kwam in de loempia terecht, loempia die los liet in de pan en alle vulling er los in dreef... etc. Echt een ramp. Dus echt goed vouwen/rollen zoals op het pak van de loempiavellen staat. Dan komt het wel goed. Mijn basisvulling is altijd met witte of Chinese kool, soe-oen (glasvermicelli/glasnoodles), ketoembar, maggi blokje, wortel (julienne gesneden), knoflookpoeder, gemberpoeder, prei of ui. Verder doe ik er kipgehakt, kipfilet, garnalen, ham/kip, tonijn of extra groente doorheen. Het vlees kruid ik dan altijd nog extra met wat soja en sambal. De ene keer maak ik ze rond (sigaarvormig) en de andere keer plat en rechthoekig.
Ook lekker is met spinazie, knoflook en geprakte feta. Eventueel een uitje fijn snijden en door het mengsel doen.
Oh dit klinkt zo goed! Krijg er helemaal zin in! Alleen het maken is niet zo mijn ding haha. een keer geprobeerd met een recept van Chicks love food. Daar moesten ze in de oven. Uiteindelijk toch nog maar in een pan met olie gedaan. Ze waren best lekker, maar wat een werk!
Ik heb een ontzettend leuk kookboek (vet lekker van Danny Jansen), waarin alle snacks die je in een snackbar kan krijgen in staan. En dus ook de loempia. Deze wordt gemaakt op basis van flensjes, dus nog meer werk Maar wel heel lekker. En de flensjes zou je ook wel kunnen vervangen voor loempia vellen.
Ik hou van Danny. Hij krijgt alles van me gedaan als hij op tv is en per ongeluk iets tegen mij zou zeggen
Oooh zo lekker! Nu wil Ik loempia eten. Ik heb ze ooit wel zelfgemaakt maar heb mijn man moeten zweren dat nooit meer te doen haha was uuuuren bezig
Lekker! ik maak meestal een hele voorraad en die vries ik in. Ik kook eerst 2/3 hele kippen en die pluis ik Dag 2 snijd ik verschillende groentes en die wok ik samen met de kip En kruiden naar smaak en doe er mihoen doorheen. Daarna aan tafel en rollen maar. Ik leg ze meteen in bakjes om in te vriezen.
Ik vidn het niet zoveel werk. Als je alle groenten voorgesneden haalt en kipfilet en kruid en bakt.. daarna de kipfilet knipt met een keukenschaar (ipv plukken dus ben je sneller klaar). Dan alles mixen. Loempiavel voor je, vulling erop en strak rollen, sluiten met water en meel (klein kommetje meel met water mixen wat als lijm dient).
Ik denk dat Eddie Vedder wel alles van me gedaan kan krijgen Alleen jammer dat hij waarschijnlijk niet zo goed kan koken als Danny