Welke kazen wel en niet?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door , 26 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Gelijk heb je hoor! Wat zijn nou twee maandjes? Er zijn ook nog zoveel andere lekkere hapjes he! ;)
     
  2. Pila79

    Pila79 Bekend lid

    4 dec 2007
    978
    0
    0
    Op zuivelonline staat een lijst met kazen die wel mogen. Gorgonzola (schimmelkaas) staat daar tussen en mag dus wel, roquefort weer niet, maar das ook een rauwmelkse kaas.

    alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen
    Nederlandse boerenkazen
    Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien.
    de volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde):
    AH fêta kaasblokjes (koeienmelk)
    AH Roombrie 60+
    Ambassador Camembert 45+
    Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+
    Arla Deense fêta in olie
    Bettine Blanc 58+ geitenkaas
    Boursin
    Champignon Cambozola 70+
    Danone Hüttenkäse
    Gorgonzola 48+
    Gormas 70+
    Monchou
    Paturain
    Philadelphia
    Port Salut
    President Roombrie 60+
    President Brie 60+
    Rochebaron 58+
     
  3. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Hoe zit dat eigenlijk met Feta? Mag je die dan ook? Ik kan het neit op de verpakking vinden :S
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Sommige vk's (zoals de mijne) vinden dat die teveel schimmels bevatten.
     
  5. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Schimmels zijn schimmels: nou, je wilt niet weten hoeveel soorten schimmels er wel niet bestaan. Peniciline is ook schimmel, je hebt goede en slechte schimmels. Schimmels op je bakje smeerkaas zijn toch echt andere schimmels dan die op blauwaderkaas en brie. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje een domme vergelijking van je vk. Ik blijf het lekker eten hoor, zolang het niet au lait cru is, maakt het geen moer uit.
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je hoeft je toch niet aangevallen te voelen? Alle schimmels komen van de penicillinum-stam; van de schimmel op mijn badkamerplafond tot de champignons in mijn koelkast en de schimmel op de blauwaderkaas (penicillinum rouqueforti) en dan heb je ook nog de penicillinum candida. Ja, die bij vrouwen tussen de benen voorkomt en weet je waar die ook op zit? Op brie! Zo interessant; schimmels!
    Mijn vk is niet dom, dom is degene die zo'n uitspraak doet, omdat ze niet weet waar ze het over heeft! Zij is enorm zorgzaam en betrokken en gezien mijn PDS en verleden van ernstige maag- en darmklachten raadt zij mij aan de blauwaderkaasjes voor een periode van 9 maanden te laten staan. Ik kan prima zonder, ben nergens aan verslaafd en er is genoeg ander lekkers.
    Een ieder moet doen waar zij zich goed bij voelt! Ik voel me uitstekend en wil dat graag zo houden! ;)
     
  7. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Prima, toch?
     
  8. Mamalyn

    Mamalyn Actief lid

    15 okt 2008
    497
    0
    0
    Haha, wat een gezellige boel hier :rolleyes: :) :)
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Ja, say cheese :D !

    Maar ik ben nog steeds benieuwd naar de gevolgen van schimmelkaas eten tijdens de zwangerschap voor mensen zonder maag- of darmaandoening. Er vanuit gaande dat de gemiddelde persoon niet dagelijks zich volpropt met schimmelkazen, dus een paar toastjes per maand met schimmelkaas of een stukje door de pasta eet. Hoe kom je dan aan een overvloed aan schimmels in je lichaam en hoe uit zich dat dan? Heeft iemand een link ofzo waar dat staat en wetenschappelijk bewezen is? Ik kan er namelijk niets over vinden.
    Ik wil niemand voor het hoofd stoten, misschien is het best waar, maar ik neem niet klakkeloos iets aan, waarvan ik zelf de logica niet inzie.
     
  10. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik zal het de volgende keer eens navragen aan mijn vk. Ik denk ook niet dat het voor iedereen geldt. Ik reageer ook heel heftig op gist, dus ik heb speciaal brood enzo.
    Het liefst prop ik me de hele dag vol met warm stokbrood met saint-agur of roquefort.... ouwe rode port erbij.... haard aan; goddelijk! ;)
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Oke, dat zou kunnen dat je VK meer op jouw specifieke situatie doelde dan algemeen. Ik heb ook niet geschreven dat ik jouw VK dom vond, alleen de opmerking van schimmels zijn schimmels, bovendien stond er nergens nog dat je PDS had, dus vandaar mijn misschien niet zo aardige reactie, het verhaal was wat incompleet ;) .
    Zelf kan ik ook erg genieten van schimmelkazen, maar we hebben slechte vaten en een hoog cholesterol in de familie, dus vandaar dat ik het binnen de perken houd, anders zou ik er vast meer van eten.
     

Deel Deze Pagina