welke kruiden staan er in jou keukenkastje?

Discussie in 'De lounge' gestart door nijntje1983, 19 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen
    dat wordt inslaan haha,

    ik hou niet zo van aardappelen, groente, vlees (we eten het wel hoor). Maar echt van italiaans, chinees/indisch, mexicaans en turks.
    maar het is allemaal zo zout, dus eten we het niet zo vaak en eten we dus vaak aardappels, groentes, vlees en dat begint me een beetje tegen te staan.
     
  2. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Ik heb er maar een foto van gemaakt..
    Alleen past alles niet in deze lade, heb ook nog grotere potjes met bieslook, koriander, basilicum, verschillende vleeskruiden (gebruikt vriend graag), zout uiteraard..

    Verder:

    Citroensap
    Limoensap
    Ketjap
    Worchestersaus
    Sojasaus
    Honing
    Mosterd
    Pesto
    Sambal
    Pindakaas (ook heel handig voor het koken)

    Dat was het denk ik wel zo'n beetje..
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Pff.. euh..

    - Nootmuskaat
    - Peper molen
    - Peper heel
    - Zout
    - Zeezout
    - Knoflookpoeder
    - Kipkruiden
    - Gehaktkruiden
    - Laurier
    - Paprika poeder
    - Cajun
     
  4. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Wij eten echt nooit aardappels groentes en vlees maar eet ook echt niet met veel zout.
     
  5. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik heb bijna geen kruiden, ben niet echt een kookwonder en maak alleen maar normale gerechten haha, ik heb wel zout, peper, mix van zout/peper, gehaktkruiden en kipkruiden en dat is ook alles :D
     
  6. Kitty07

    Kitty07 Fanatiek lid

    5 jan 2011
    2.297
    25
    48
    Financieel administratief medewerker
    Ergens in Limburg
    Zout
    Peper
    Grillkruiden voor vlees
    Peterselie
    Nootmuskaat
    Bonenkruid
    Paprikapoeder
    Kaneel
    Knoflookpoeder
    Aardappelkruiden
    Aromat (geel)
     
  7. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
    te veel om op te noemen...

    wat ik niet heb zijn van die voorverzonnen mixen zoals gehaktkruiden, hachee kruiden, aromat etc. Gewoon zelf mixen, veel leuker en gezonder. en daarnaast heb ik nog verschillende kruiden die je hier niet kan krijgen. meegenomen tijdens mijn reizen naar verre landen :)
     
  8. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    Zout ( molen)
    Peper ( molen)
    Knoflook ( molen)
    Italiaanse gemengde kruiden
    Kaneel
    Viskruiden
    Kipkruideb
    Spekkruiden
    Oregano
    Sesamzaad

    Sambal ( verschillende soorten)
    Ketyap
    Wokolie met smaakje ( pittig en ketyap)
    Maggie
     
  9. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen


    hier een echte hollandse man, die zijn aardappels erg op prijs stelt:D:D:D. Maar ik dacht als ik nu 3 dagen aardappels en 3 dagen buitenlands kook en 1 snack avond (patat, pannenkoek, pizza ez)
    Onze dochter krijgt eigenlijk alleen maar aardappels, groente, vlees en als we eens iets anders eten dan rijst of pasta naturel, met komkommers, wortels, tomaar, en visstick ofzo, dan kook ik dus iets apart voor haar of ik warm wat op uit de vriezer of leftover van de dag ervoor. Omdat ik niet wil dat ze zoveel zout binnenkrijgt.


    Het is dus eigenlijk gewoon tijd om onze eetgewoontes aan te passen:D

    Ik ga zo ff een lijstje maken, hier van het forum nog ff wat recepte overnemen en dan de supermarkt ff een bezoekje brengen.


    Nog ff 1 vraagje: vriezen jullie weleens verse kruiden in? Ik heb nu kruiden in kweekbakjes zitten (kunnen bijna naar buiten denk ik) Maar in de winter heb je dat natuurlijk niet, kan ik dit dan ook invriezen in aug/sept? Zodat ik dan een voorraadje heb voor de winterdagen.
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Maar eten is zo zout als je het zelf maakt hoor ;) als je er geen zout doorheen doet, is het ook niet zout! Mits je niet allemaal kant en klare dingen gebruikt.
     
  11. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Kerrie massala
    Kip kruiden
    Viskruiden
    Vleeskruiden
    Curry
    Knoflook
    Zwarte peper
    Rode peper

    Ik heb ook kruiden uit turkije, maar weet ze niet hoe ze heten.
     
  12. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Zout
    Peper, zwart, wit en 4 seizoenen
    Cajun
    Kurkuma
    Aardappel
    Gehakt
    Roosmarijn
    Kerrie
    Paprika
    Chili
    Cayene
    Komijn
    Italiaanse
    Uien
    Knoflook
    Speculaas
    Bieslook
    Basilicum
    Nootmuskaat
    Vanille
    Laurier
    Tijm
    Kaneel
    Peterselie


    Even uit mijn hoofd.
     
  13. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Interessant. Ik wil ook wel wat meer kruiden eigenlijk, vooral voor de Oosterse keuken.

    Zout (gewoon en zeezout)
    Gemengde peper (uit een molentje)
    Paprikapoeder
    Kerriepoeder
    Knoflookpoeder (gebruik ik amper, heb liever vers)
    Verse knoflook
    Cayennepeper
    Tijm
    Rozemarijn
    Oregano
    Bieslook
    Peterselie
    Kaneel
    Chilipoeder
    Komijnpoeder

    Volgende maand gaan we met de tuin aan de slag, dan wil ik ook weer verse bieslook, basilicum, peterselie en rozemarijn aanschaffen.

    Behalve voor gehaktballen gebruiken we trouwens ook een kant en klare mixen.
     
  14. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    zou niet weten waar ik moet beginnen, ben gek op kruiden!
    heb 3 rekjes aan de muur hangen, een dienblad met kruiden eronder en aan de andere kant van mijn fornuis nog een dienblad en 2 bakjes vol met potten kruiden :)
     
  15. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Gaaf!:)
     
  16. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen

    ik bedoel dus ook die kant en klare dingen:), zelf gebruik ik bijna geen zout, dus als we die pakjes dan eten, dan is het extra zout. Maar ja je wilt weleens wat anders eten. Vandaar dat hier nu het roer omgaat en we dingen zelf gaan maken:D
     
  17. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Niet zo heel veel eigenlijk.

    Djaheh
    Sereh
    Kerrie
    Kerrie Massala
    Komijnzaad
    Knoflook
    Provinciaalse
    Zout
    Peper zw & wit
    Paprikapoeder
    Kaneelpoeder
    Thijm
    Pizzakruiden haha.

    Dat was het wel denk ik...
     
  18. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    Zout
    Peper
    Safraan
    Gemberpoeder
    Paprikapoeder
    Aardappelkruiden
    Kipkruiden
    Gemalen kaneel
    Ras al hanout
    Komijn
    Kerrie masala
    Italiaanse kruiden
    Basilicum
    Rozemarijn
    Kaneelstokjes
    Vis,kip,groente builion
    Cajun
    Verse kruiden zoals peterselie,koriander,munt
    Ketjap manis & asin
    Sambal oelek
    Adjvar
    Tomatenpuree
    Indianse tikka masala
    Chilisaus
    Vaniliesuiker & poedersuiker & kristalsuiker
    maanzaad
    sesamzaadjes
    kokos

    Zo uit mijn hoofdje, heb wel meer..
     
  19. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.042
    1.860
    113
    Provincie Groningen
    Djinten
    Koenjit
    kruidnagel
    tamarinde
    5 kruiden poeder
    knoflookpoeder
    sereh
    laos
    djahe
    ketoembar
    ketjap
    sambal badjak
    sambal oelek
    santen

    en natuurlijk de gewone kruiden zoals
    peper
    zout
    nootmuskaat
    kerrie poeder
    paprika poeder
    kaneel
    gedroogde bieslook
    gedroogde basilicum
    gehakt kruiden
    cajun kruiden
    laurierblad
    braad/bbq/grill kruiden
    kip kruiden
    maggi blokjes
     
  20. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Heb je ff? :D

    Heb 2 keukenkastjes bomvol kruiden.

    De meeste kruiden die ik gebruik zijn, aromat, peper, kerrie, djinten, trassie trafasie, 5 chinese kruidenpoeder, zoute/zoete ketjaps, sambal, bouillonblokjes, ajinomoto en nog veel meer.

    Voor de rest heb ik in mijn vriezer ook verse kruiden liggen, zoals laos, gember, daun salam blaadjes, djeruk purut blaadjes, madam jeanette en adjuma pepers etc liggen.

    Ik hou ook van koken, van indo food, surinaams tot antilliaans. Meestal eigenlijk een mix van die 3 :)
     

Deel Deze Pagina