Hoi Ik stond daarstraks in de supermarkt en ik vond een blik artisjokkenharten. Ik heb geen flauw idee wat dat is en ik wilde een keer wat anders dan de bekende groentes, dus ik heb het blik meegenomen. Nu ben ik deels aan het googelen wat ik ermee kan, maar dacht ik dat ik het hier ook wel eens kon vragen. Wat doen jullie ermee?
We aten het vroeger thuis weleens als koude salade. Beetje mayo, peper, zout over de artisjokken, roeren en klaar ben je! Volgens mij zijn die artisjokken uit blik namelijk al kant en klaar, je hoeft ze niet meer te koken. Ik ga ze binnenkort ook eens een keer kopen, want ze zijn best lekker!
Een favoriet en makkelijk gerecht bij ons: Gehaktballetjes met artisjok - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Klinkt goed Thanks! Dat recept van de Allerhande lijkt tot nu toe het meest aantrekkelijk om te maken.
Op pizza, in de pasta ( Met spek, room en ei klutsen en dan door de hete pasta heen ) door de salade en met de kerst beleggen wij ze altijd met een mengsel van gehakt, room, tomaat en veel peper, dat mengseltje erop leggen en daar geraspte kaas over en in de oven.