We zitten hier nogal te dubben over onze rekeningen, eigenlijk hebben we 1 betaalrekening, waar alles opkomt en vanaf gaat. En we hebben 1 spaarrekening, waar alles wat we overhouden opkomt. Maar nu: het lijkt mij handig om nog een rekening te openen om een soort vaste lasten van te maken, waar dus naast alle vaste lasten ook de rioolbelasting en overige "1 keer per jaar rekeningen" van af gaan... zodat we niet in 1 keer een grote rekening hoeven te betalen en dat zo "merken" op onze spaarrekening... maar is dit wel handig??? Ik vroeg me af hoe hebben jullie je rekeningen geregeld? en doen jullie dit in "vakjes"? (zoveel euro voor de vakantie, zoveel euro voor onvoorziene zaken etc.) en hoe hou je dat dan bij?
Wij hebben ook 2 rekeningen. 1 voor alle lopende dingen en rekeningen, en 1 spaarrekening. De 'duurdere' rekening worden bij ons gewoon van de lopende rekening betaald. dus daarvoor komen we nooit aan de spaarrekening (of het moet niet anders kunnen natuurlijk). Het lijkt me niet handig omm daar een aparte rekening voor te hebben. Dat is je eigen voor de gek houden vind ik want het komt op hetzelfde neer natuurlijk......
Heb je effe? Wij hebben het zo geregeld: Ieder een eigen betaalrekening en spaarrekening. Samen een gezamenlijke betaalrekening en een gezamenlijke spaarrekening. Wij zorgen dat we maandelijks een bedrag op de gezamenlijke rekening hebben staan, dat ruim voldoende is voor alle gezamenlijke uitgaven (vaste lasten, boodschappen, vakantie, alle uitgaven voor de kids etc.). Ik werk 3 dagen, mijn vriend 5 (samen 8 dus). Ik draag daarom 3/8 van dat bedrag bij, mijn vriend 5/8. (Ik laat mijn werkgever op 2 rekeningen uitbetalen, dat vaste bedrag en het restant.) Als we aan het einde van de maand over hebben gaat dat naar de gezamenlijke spaarrekening. In tijden van veel/hoge rekeningen (jaarrekening verzekeringen, gemeente belastingen etc.) sluizen we weer van die spaarrekening terug naar de betaalrekening om het gat op te vangen. Hebben we dan nog een tekort dan dragen we van onze priverekeningen allebei een deel bij. Ook bijvoorbeeld voor een vakantie. Daarnaast gebruikt ieder zijn eigen rekening voor eigen uitgaven als sportclub, hobby's en kleding. We hebben dit zo gedaan omdat ik veel geld uitgeef aan kleding en mijn vriend bijna niet. Mijn vriend geeft veel uit aan hobby's en ik niet. Krijgen we in ieder geval geen ruzie over dat soort uitgaven. Wij vinden het eerlijk verdeeld zo en het werkt voor ons perfect.
Wij hebben twee betaalrekeningen en een spaarrekening. De loon van mijn vriend komt op de ene rekening waar we alle vaste lasten van betalen, en mijn loon komt op die andere waarvan we de boodschappen en leuke dingen van doen... Heel merkwaardig blijft de saldo bij ons op de spaarrekening altijd op 0
Wij hebben elk onze betaalrekening. Van manlief zijn rekening gaan alle vaste lasten ( was al zo toen wij bij elkaar kwamen, en dat verander je niet zo snel als het zo goed loopt ) en van mijn rekening doen we de leuke dingen. ( en die doen we zoveel mogelijk ). Alles wat we eind van de maand "over" hebben voordat het nieuwe salaris gestort wordt gaat naar de spaarrekening. Zo betalen wij de gemeente belasting in 8 termijnen. Is gewoon een betaal optie hier ipv 1x alles. Niet dat het niet 1x kan, maar 8x 80,- valt hier per maand niet op, terwijl 1x ruim 600,- makkelijk kan, maar dan kunnen andere dingen niet meer. En zo kan het ook. waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
wij doen die dingen zoals gemeentebelasting en waterschap etc per maand dan heb je ook niet eens per jaar een grote uitgave
Wij hebben veel rekeningen Ik privé + spaar, vriend privé, beide kinderen een spaarrekening, een rekening voor de vaste lasten en een rekening voor boodschappen en luiers enzo.
Wij hebben het net als jullie. Gewoon 1 betaal- en 1 spaarrekening. Of het nou van rekening a of b betaald wordt.. het moet toch betaald worden, dus het lijkt mij juist onhandiger/onoverzichtelijk om nog een rekening erbij te nemen. De grote '1-keer-per-jaar-uitgaven' wordt bij ons ook via maandelijkse incasso van de betaalrekening afgeschreven. Dan hoef je niet in eens een groot bedrag te voldoen en/of je spaarrekening te nemen hiervoor.
Wij hebben ieder een eigen rekening, een gezamenlijke rekening en een spaarrekening. van de gezamenlijke gaat alles eigenlijk af, van onze eigen rekening hebben we ieder iets van 100 per maand voor andere zaken. ik werk ook 3, man werk 5 dagen maar ik draag wel bijna alles af aan de gezamenlijke rekening. Als je samen een huishouden voert dan vind ik het raar om ieder een zoveelste deel te storten op de rekening. Je woont toch samen in een huis, je hebt toch samen de vaste lasten ed. Je woont toch niet voor maar 3/8 in het huis? Als je minder werkt dan verdien je ook minder, dus hou je ook minder over . Maar dat is mijn mening en geen veroordeling hoor! Als je het op die manier redt is dat natuurlijk super .
oh ja op mijn rekening komt ook de kinderbijslag, want wij kopen daar meestal de kleding ed van. En manlief houdt niet van shoppen en ik wel
Wij hebben 2 spaar rekening, 2 betaal rekeningen. op 1 rekening komt ons loon en de andere is voor alle vaste lasten. Gemeente belasting en water wordt hier iedere maand afgeschreven zo merk je er niet zoveel van. Anders zou ik het ook niet kunnen betalen, 800 euro kan ik echt niet in 1x uitpoepen.
wij hebben 1 gewone betaalrekening en 1 spaarrekening en een rekening van mijn oudste dochter waarop we elke maand geld storten voor als ze volgend jaar naar het roc moet en we veel onkosten gaan krijgen. de maandelijkse rekeningen gaan van de gewone betaalrekening.de gemeentebelastingen of andere grote dingen gaan in maandelijkse termijnen. ik zet elke maand als het loon komt een vast bedrag over naar de spaarrekening een gedeelte om te sparen een gedeelte parkeer ik daar voor de hypotheek met bijbehorende rekeningen als verzekeringen levensverzekering. zo heb ik op de eerste van de maand als ik het terug haal altijd de zekerheid dat het goed geregeld is en voldoende is. ik heb er trouwens wel over gedacht om een andere rekening te openen om dat geld wat ik nu steeds parkeer voor de hypotheek op een lopende rekening te zetten en vandaar uit de hypotheek en bijbehorende dingen te betalen, maar dat bleek niet mogelijk. ik heb er een gesprek gehad waar me dat uit de doeken gedaan werd.banken accepteren je alleen nog maar als hoofd rekening.( tenminste die bank) ik kon niet eens een rekening meer openen voor mijn jongste zoon, omdat die tegenwoordig dus gekoppeld zitten aan de rekening van de ouders. ik vind het allemaal erg onlogisch.de oudste 2 hebben daar wel gewoon een eigen zelfstandige rekening waarvan ik tot hun 16 e de pasjes heb/had.
Wij hebben ieder onze eigen betaal- en spaarrekening. Mijn man verdient meer (die werkt fulltime) en dus gaan alle vaste lasten van zijn rekening af. Wij betalen ook alles per maand, zoals de rioolheffingen en de belastingen. Het restant wat hij overhoudt per maand gaat naar zijn spaarrekening. Ik betaal van mijn rekening de boodschappen, kleding, sigaretten, verjaardagskado's etc.. En wat ik overhou gaat ook naar mijn spaarrekening. Lijkt dus net alsof we alleen voor onszelf leven of sparen, dat is niet zo hoor want ik beheer beide rekeningen (manlief is niet zo goed in bankzaken) en vind dit prettiger zo met ieder gewoon een eigen rekening. Dan weet ik dat er altijd genoeg op zijn rekening staat dat alle vaste lasten betaald kunnen worden. En is mijn geld gewoon om van te leven en leuke dingen te doen.
Wij hebben 2 lopende rekeningen. 1 waar alle vaste lasten van worden betaald, automatisch. Hierop wordt ook elke maand automatisch genoeg geld gestort. En we hebben 1 lopende rekening waar we de boodschappen en andere dingen van kopen. Verder hebben we zelf een spaarrekening en een spaarrekening voor Valerie.
Wij hebben enkel gezamenlijke rekeningen. Betaalrekening 1 waar het loon op binnenkomt. Daarop laten wij een bedrag staan dat voldoende is voor de vaste lasten. Alle vaste lasten gana van die rekening af. Op betaalrekening 2 wordt elke maand een bedrag gestort vanaf rekening 1 voor de boodschappen. De kinderbijslag en eventuele andere toeslagen komen ook op die rekening binnen.Alle pintransacties verlopen via rekening 2. Dan hebben we nog 2 spaarrekeningen. Een voor de lange termijn met een hoge rente en een voor de korte termijn. We kunnen alleen in het rood staan op de vaste lasten rekening, dus rekening 1. Ik heb bewust gekozen voor een boodschappen rekening waarmee ik niet in de min kan.
Wij hebben nu nog 2 rekeningen. Eèn betaal en èèn spaar.. Ik wil daar graag een betaalrekening bij. Op deze wil ik een vast bedrag per maand storten en daarvan de boodschappen, kleding, tanken etc te doen. Dit om meer overzicht te krijgen aan wat er gepind wordt.. Verder gaat hier alles gewoon in 1 pot, ondanks dat mijn man meer werkt als mij. Geeft gelukkig nooit problemen hier..
wij doen dan van 1 rekening af... en dan nog een aparte rekening voor sparen.. en ik heb zelf nog een rekening waar de kbs opkomt en waar 2 spaarrekening aan gekoppeld zitten voor onze dochters... daar staat ook boodschappengeld op.. en extra voor bv kleding en dat soort dingen...
Wij hebben 3 rekeningen: 1: Lopende rekening voor benzine,boodschappen,leuke dingen e.d. 2: Vaste lasten rekening waar alle rekeningen,huur e.d. vanaf gaan. Deze rekening hebben we bewust apart gehouden zodat we qua vaste lasten nooit in de problemen raken,die worden altijd betaald. 3: Spaarrekening,spreekt voor zich
Wij hebben allebei eigen betaal- en spaarrekeningen, en een gezamenlijke en/of rekening. We hebben onze eigen inkomsten. Iedere maand storten we een vast bedrag naar de en/of rekening, waar we alle gezamenlijke dingen van betalen: hypotheek, kinderopvang, boodschappen, water/elektra/warmte, telefoon/tv/internet, VvE, gemeentelijke lasten en alles voor de kinderen. Hier komt dus ook de kinderbijslag op binnen. We zorgen ervoor dat er altijd ruim geld op staat, en hebben daarvoor ook nog een gezamenlijke spaarrekening. Daar sparen we geen vast bedrag op, er staat gewoon een buffertje op geparkeerd. Ik check maandelijks of onze uitgaven en inkomsten nog goed in de pas lopen. Hier betalen we dus ook de jaarlijkse lasten van. Mijn eigen rekeningen: 1 betaalrekening waarop mijn salaris binnenkomt, 1 ondernemersrekening waarmee ik al mijn zakelijke dingen doe (werk af en toe als zelfstandige), 1 betaalrekening die ik nog van vroeger heb, waar een paar automatische incasso's op lopen (geen zin om die om te zetten naar een andere betaalrekening), een paar spaarrekeningen (de ene direct opvraagbaar, de andere staat vast). Persoonlijke uitgaven doe ik van mijn persoonlijke rekeningen (auto, kleding, cadeautjes, uitgaan). M'n vriend heeft iets vergelijkbaars. Beetje ingewikkeld misschien, maar voor ons werkt het goed zo.