Hi, Ik ben op zoek naar lekkere recepten voor gebak, koekjes, cake e.d. Als traditie bak iets voor mijn collega’s op de studiedag, dit keer heb ik alleen geen inspiratie. Wie heeft er een leuk recept?
Waar ik altijd heel veel succes mee heb en eigenlijk heel simpel is, is een appeltaart met custard. Scheelt de helft aan appels schillen Je maakt het grotendeels zoals een gewone appeltaart. Vorm bekleden, appels mengen met rozijnen, custard maken. Eerst een dikke laag custard op het deeg, dan het appelmengsel erbovenop, dan rolletjes deeg op het appelmengsel. In de oven en klaar. Wel even een nachtje in de koelkast voor je hem serveert. Liefst met slagroom Ik maak ook vaak mijn roze koek cheesecake. Dat is helemaal een succes!
Hoeveel collega's heb je? Allergiën? Mini monchou https://pin.it/7EZ5093 Monchoe stroopwafel https://pin.it/5n4KKIA Mini tompouce https://pin.it/3IQGdDp En receptloos: appeltaartdeeg maar ipv appels kersenvlaai vulling. Dan heb je dus eigenlijk gewoon een kersenvlaai zelfde kun je ook met appelflappen (bladerdeeg) doen
Ik vind de yoghurt sinaasappel straicetella cake van Rutger van heel Holland bakt echt een succes. Weinig moeite maar iedereen vind hem fantastisch
Cheesecake koekrepen van Laura's Bakery. Doe zelf het deeg in na het kneden nog in de koelkast zodat je beter de kruimels kan maken
Miljonairsgebak is hier altijd een hit. Combinatie van shortbread, dikke karamel en chocolade. Ik neem het vrijwel altijd mee op vakantie voor onderweg, als we met vrienden een weekendje weg zijn, dus ook makkelijk te vervoeren.
De ultieme chocoladecake van Annabel Langbein (tips: méér cacao, méér koffie, ga echt voor de ganache en het fruit, overweeg een tussenlaagje van aardbeienroom) doet het altijd goed. Een worteltaart met lichtzure glazuur/crème Een appeltaart wordt spectaculair als je 'm open bakt met mooi geschikte appelschijfjes (lang leve je keukenmachine), zie de Franse appeltaart met frangipane van Rutgerbakt. Ik had laatst een laat minute cake van dingen die op moesten, werd een groot succes: https://brendakookt.nl/2021/11/12/kruidnotencake-met-peer/
Chocoladecake 150 gram suiker 80 gram bloem 250 gram boter 4 eieren 200 gram pure chocolade Chocolade en boter samen laten smelten Eieren en suiker opklimmen totdat het zo wit en luchtig is Bloem eronder mengen Chocolade boter mengsel erbij mengen Oven voorverwarmen op 180 graden indien hete lucht (200 bij gewone oven) 25 minuten bakken in een lange bakvorm Cake wordt van buiten knapperig en vanbinnen nog zacht, zakt na het bakken in Cake bewaren in koelkast Echt de lekkerste cake ooit, altijd een giga succes!
Crumble met rood fruit en soja slagroom | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl) Deze vind ik erg lekker. Ik smokkel wel met gewone slagroom hoor
Uiteraard, maar ik doe het wel iets anders. De roze koeken voor de bodem meng ik met Bastogne koekkruimels omdat de bodem anders wat zompig wordt. Ik hou wel de hoeveelheid boter aan. En voor de snelle variant maak ik geen toefjes op de bovenkant. Ik heb een plaatje van de mijne (de snelle) voor je toegevoegd.
Deze waren een hit bij mij op het werk Glutenvrije kokoskoekjes, beetje te vergelijken met kokosmakronen. https://www.antilliaans-eten.nl/recepten/besitos-de-coco-glutenvrije-kokoskoekjes/
Deze! Makkelijk en inderdaad goddelijk. (Misschien zonder walnoten omdat dat een best voorkomende allergie is) https://www.bagelsbeans.nl/onze-goddelijke-dadeltaart/
Deze 2. Ik heb mensen die glutenvrij en zuivelvrij eten in mijn omgeving. https://uitpaulineskeuken.nl/recept/healthy-bananabread https://www.zoetrecepten.nl/recepten/gezondigen/dadelwalnotenreepjes-met-kokos/