Ik heb net even mijn keukenkastje waar ook de kruiden staan onder handen genomen. En zie hier ook veel topics over eten, zoeken naar bepaalde gerechten enzoverder. Nu vroeg ik me af wat hebben jullie zoal aan kruiden in huis (veel of weinig) en wat mag er zeker niet ontbreken in je kruidenrekje/kastje?
Jeetje... ik heb alles verplaatst naar een la omdat het nergens meer paste. Ik heb dus 1 la in mijn keuken en die staat dan ook propvol met kruiden te veel om op te noemen. Daarnaast heb ik ook altijd verse kruiden in huis zoals basilicum/bieslook/peterselie.
Ik ben niet echt het type kooktalent, maar heb wel wat kruidenpotjes staan. Zo uit mijn hoofd zijn dat: rozemarijn, tijm, bieslook, basilicum, Italiaanse kruidenmix, nootmuskaat en oregano.
Een heeeeeeleboel... Hele lade vol....djinten djahe en ketoembar gebruik ik veel, verder koenjit, rozemarijn, tijm, basilicum, Marjolijn, kruidnagel, komijn, salie, ras el hanout, 5 kruiden poeder (Chinees) , masala, kerrie, laurier, oregano, peper , zeezout, kaneel....en ben vast nog heleboel vergeten want die lade puilt uit haha
Ik heb, paprikapoeder,kerrie,zwarte peper witte peper,nootmuskaat,kaneel,dille,oregano,peterselie,munt,aromat,shoarma poeder,speculaas Zout en suiker.. En nog wat meer, maar dit is wat ik uit mn hoofd weet en heb geen zin om te kijken😉 Heb het in een kastje staan op een plank en daar staat ook nog in die kast sesamzaad,nigellazaad Hagelslag, pindakaas,chocopasta,vlokken En nog meer bende zoals macroni spaghettie vermicellie, aardappelpurree, rijst,mie nestjes en pakken om durum,kip siam,kip tandori enz te maken😋
Goh zou het uit mn hoofd niet allemaal weten..heel veuuuul. Ik gebruik geen enkel zout met koken wel veel kruiden. Verse en gedroogde
Een heleboel: Zout (LoSalt) Citroenzout Citroenpeper 4 seizoenenpeper Kurkuma Selderijzout Knoflookpoeder Chili Mosterdzaad Djintan Sereh Cayennepeper Foelie Vetsin Rozemarijn Sesamzaad Italiaanse kruidenmix x3 (verschillend) Tijm Paprikapoeder Kerrie Kaneel Cajun Nootmuskaat Gehaktkruiden Kipkruiden Viskruiden Bouillonblokjes: vlees, groenten, champignon En daarnaast nog heel wat verschillende soorten olie en azijn.
Ik dacht dat ik een aardige verzameling had maar met het lezen van jullie lijstjes toch nog het een en ander opgeschreven waarvan ik dacht oh ja dat gebruikte ik best wel regelmatig toen ik nog in BE woonde. Ook recepten schieten me weer te binnen. Toch nog maar eens de supermarkten afdweilen hier in UK, sommige dingen kan ik hier ook krijgen en anders mijn moeder nog maar eens bellen. Zij stuurt regelmatig wel wat spullen op, meestal voor de kinderen maar ook de satekruiden waar ik gek op ben (en mijn man inmiddels ook).
Nou ja, bijna alles wat je maar kunt verzinnen... Zeker wel alles uit het kruidenrekje uit de supermarkt. En ik ben toen begonnen met kruiden uit de toko. Dus, tja, ik weet het niet. Maar wel een hele hele hele hele hoop.
Heeeeel veel haha.. Zowat alle kruiden die je bij de toko kunt kopen. (Die zakken kosten 2 a 2,50 en zijn in verhouding dus spotgoedkoop!) En daarnaast ook de standaard kruidenmolens zout, peper, knoflook, chili. En dingen als nootmuskaat, allerlei italiaanse kruiden.. Ik heb net geteld, in totaal 26 potjes
Zout, peper, nootmuskaat, kerrie, kaneel, kurkuma, dille, rozemarijn, knoflookpoeder, laurier, kruidnagel, oregano. Verder kom ik even niet
mijn lijstje zout zwarte peper paprikapoeder knoflookpoeder uienpoeder kipkruiden nootmuskaat gehaktkruiden cayennepeper viskruiden lontay laurierblad vanillestokjes ajinomoto gele aromat peterselie bascilicum dille citroen citroengras verschillende olien azijn kerrie massala kerrie tijm rozemarijn vleeskruiden kaneelpoeder oregano daarnaast heb ik nog altijd zoete en zoute ketjap en verse knoflook en verse uien, en knoflook op olie dat was het wel zo een beetje
Oei, wat niet . Ik heb een la vol. Altijd vers in huis: platte peterselie en dille. Bieslook in de tuin. Gedroogd: zout peper pul biber paprikapoeder oregano dille munt kerrie sesamzaad nigellazaad isot chilipeper weichselzaad sumak piment Nog wel meer maar dit is waar ik nu op kom.
Peper en zout Kaneel Kerrie Nootmuskaat Kruidnagels Laurier Cayennepeper Chili Roze zout Grof zout Gember Gehaktkruiden silvo Kipkruiden silvo Thats it geloof ik
zout zwarte peper witte peper Vierseizoenen pepermolen paprikapoeder knoflookpoeder gebakken uitjes kipkruiden kip pikantkruiden nootmuskaat gehaktkruiden gehaktkruiden met uitjes viskruiden laurierblad groene aromat gele aromat peterselie bascilicum dille citroen citroengras verschillende olien azijn kerrie tijm rozemarijn vleeskruiden kaneelpoeder oregano bbq kruiden gemalen anijszaad kruidnagelen vanille zeezout bouilionblokjes zoete ketjap tex-mex kruiden ketjap chilipeper provencaalse kruiden shoarma kruiden aardappelkruiden dat was het wel geloof ik.
Ik dacht dat ik een hele verzameling had maar dat valt dus nog best mee ik heb een rekje met de meest gebruikte kruiden op het aanrecht staan: Kaneel Paprika poeder Kurkuma Knoflook Kerrie Verder heb ik: Keltisch zout Himalaya zout Chili-knoflook Zwarte peper BBQ kruiden Kip kruiden Gehakt kruiden Laos Nootmuskaat Laurierblad Peterselie Ketjap Oregano Basilicum volgens mij mis ik er nog een paar, maar daar kan ik zo niet op komen.
Kruiden natuurlijk! Duhhhh! Okee, ben baldadig Nu zonder dollen: Peper, zout (zeezout en gewoon, maar gebruik 'gewoon' niet meer sinds we zeezout hebben ), tijm, kerrie (maar gebruik ik nooit.. en staan nog wel 2 potjes met m'n domme hoofd ), kaneel, rozemarijn, potje met italiaanse kruiden, piment, komijn, koekkruiden, hacheekruiden, nootmuskaat, karbonadekruiden en citroengras... that's it! De tijm en rozemarijn gebruik ik het meest! En kaneel ook vaak en verder peper en zout op een eitje
Goh, een hele la vol hier, maar wel allemaal potjes. Om één of andere reden gaan alle verse kruiden dood bij mij. Die koop ik dus echt voor een specifiek gerecht, en nadien zijn ze verloren. Iedereen kan kruiden kweken, behalve ik blijkbaar.