De lekkerste cappuccino?

Discussie in 'De lounge' gestart door Espoir, 25 sep 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Espoir

    Espoir Fanatiek lid

    28 feb 2013
    1.670
    768
    113
    Ik kan het maar niet vinden, de lekkerste combinatie.

    Ik heb een espresso machine en een goede melkopschuimer. Maar de juiste combi van bonen en melk heb ik nog niet gevonden?
    Of te zurig, of te bitter, you name it..

    Hoe maken jullie de lekkerste cappuccino?
     
  2. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.175
    10.710
    113
    Wij hebben altijd de Dark Roast bonen (nr.8) van Perla (AH huismerk), met Oatly Barista.
     
  3. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Wij gebruiken de Lavazza Dolce Gusto Classico. Daarnaast is een goede balans tussen koffie en melk erg belangrijk nl 125ml (volle) melk waarvan 1/3 schuim is en 25ml koffie.
     
  4. Espoir

    Espoir Fanatiek lid

    28 feb 2013
    1.670
    768
    113
    Ik heb altijd geleerd 1/3 melk, 1/3 schuim en 1/3 espresso
     
  5. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Ik weet niet wat de officiële manier is maar zelf heb ik het geleerd van mijn Italiaanse oom die een bar in Italië heeft gehad dus ik zou niet eens DURVEN het anders te doen want oh wee als ie erachter komt:roflmao:
     
    owly vindt dit leuk.
  6. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    3.224
    4.456
    113
    Vrouw
    Ik vind de blondroast van de Starbucks erg lekker, dan is de cappuccino wat zachter. Als ik een wat pittigere koffie wil dan kies ik de Kopi Ketiara van Simon Levelt.

    Simon Levelt heeft trouwens ook een online vragenlijst, als je die invult krijg je een aantal suggesties voor bonen.

    Als je een losse melkopschuimer hebt, vooral zonder deksel schuimen. Daar wordt het mooier van. Als je een stoomtuit hebt is de temperatuur van de melk erg belangrijk. Onder de 45 graden (stretchen de eiwitten niet en krijg je geen schuim) en boven de 65 graden (stollen de eiwitten, krijg je korrelig schuim, kan je melk splitten en kan je een vliesje op je melk krijgen) wordt het niet lekkerder. En het liefst met volle melk.

    En de melk moet snel bij de espresso. Als je een espresso hebt die langer dan 15 seconden staat zie je langzaam het mooie bruine laagje verdwijnen en wordt 'ie egaal zwart. Zodra de espresso zwart is trekt deze zuur weg. Melk voorkomt dat de espresso zuur wordt. Daarom bestel je een espresso aan de bar en niet aan een tafeltje.

    Als je bonen maalt: niet te snel, dan verbranden je bonen. En als je een machine hebt met een portafilter moet je niet de koffie alvast in de machine doen voor je de melk klaar maakt etc. dan verbrand je koffie door de temperatuur van de machine.
     

Deel Deze Pagina