Hellup! Als ik zelf loempia's maak, maak ik er meteen een voorraadje. Van filodeeg van de toko, speciaal voor loempia's. Maar..... als ik de ingevroren loempia's wil frituren knappen ze open, en komt de vulling eruit. Heb al bevroren gefrituurd, half bevroren en ontdooit, allemaal zelfde resultaat. met pangsits heb ik dit ook. Ik laat de vulling goed uitlekken en plak de loempia's dicht met water. Het rollen heb ik geleerd van een Indische mevrouw waar ik Indische kookcursussen heb gevolgd. als ik zelf de loempia vellen maak heb ik ook dit probleem.... Iemand een goede tip? Dubbele vellen heb ik weleens gelezen, maar dat moet toch niet nodig zijn?
Ik gebruik altijd ei om het dicht te plakken.. In het begin gingen ze bij mij ook altijd stuk. Misschien is de olie dan TE heet? Eventueel twee vellen op elkaar proberen?
Idd dichtplakken met ei en goed op de temperatuur van de olie letten minimaal 160 graden en max 180 graden.
de olie te heet, dat zou kunnen ik frituur namelijk in de wok, dus dan zou ik een thermometer moeten halen.
Ik maak een papje van water en bloem om het dicht te plakken. Ik zie dat je een wok gebruikt, dit smaakt sowieso al beter dan frituurpan. Zelf gebruik ik een koekenpan en keer halverwege de loempias om. Ik gebruik dus weinig olie. Misschien een idee?
Ik denk dat je teveel vulling er in doet plus volgende keer de loempia's dicht maken met ei of bloem water papje. Als je ze wilt bakken bevroren in de hete olie doen.
wij maken ook regelmatig zelf loempiaatjes. we maken ze, frituren ze en doen dan een gedeelte in de vriezer. om ze dan weer warm te krijgen, doen we ze in de oven.
Het komt doordat je ze met water dichtmaakt, daardoor gaan de open. Ik doe t altijd met ei en heb t probleem nooit dat ze open gaan
Nee hoor, met water dichtmaken is prima. Ik denk dat het probleem is dat je filodeeg gebruikt. Waarom gebruik je geen loempiadeeg? Dat is een stuk sterker. Bij mij gaan ze nooit kapot.