Door het slowcooker recepten topic is mijn interesse gewekt en wil er nu ook een kopen, alleen... ik zie door de slowcookers het bos niet meer Wij zijn (nog) met z’n drieën en vind het op zich wel fijn als ik er ook voor 6 personen mee kan koken. Welke hebben jullie?
https://www.amazon.de/dp/B01N4TGK94/ref=mp_s_a_1_fkmr0_2?keywords=sch%C3%BCttel+hobbs+schongarer&qid=1579342700&qsr=8-2-fkmr0 Deze hebben wij en bevalt super 6,5l geschikt voor 6p Uitgestelde startfunctie en warmhoudfunctie. En een leuke prijs
Ik heb het grotere en duurdere broertje: https://www.fonq.nl/product/russell-hobbs-25630-56-sous-vide-slowcooker/451136/. Ook een hele fijne met als extra een thermometer om vlees te garen (je stelt de temperatuur in en hij slaat af wanneer bereikt is) en ik kan er soude vide mee daten maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Als je een beetje rondzoekt in de lounge vind je echt enorm veel topics over Slowcookers, met daarin ook aanbevelingen voor welk merk/apparaat.
De sous vide functie gebruiken kan ik alleen maar aanraden. En levert ook een stukje gemak op net als een slowcooker zelf. Zo heb ik van de week, toen ik daar tijd voor had, een kilo rauwe rode bietjes al voorgesneden en gevacumeerd met een klontje roomboter en wat balsamico azijn en hoeft dat maandag alleen nog maar in de sous vide. En als het al sous vide gegaard is kan je het ook in de verpakking terugkoelen en is het nog langer houdbaar en later gewoon opwarmen. En het eten is zo smaakvol en perfect gegaard allemaal
Ja hoor, gewoon te kopen op bv bol.com. Ik koop ze hier: https://www.sousvidekenner.nl/vacuum-verpakken/zakken/?gclid=Cj0KCQiA9orxBRD0ARIsAK9JDxQucXG6BvNyBjWmZkJBi3EfaVunaScGxgir2MmunsysykTJ5XnNbBwaAnZEEALw_wcB Is wel prijzig maar met een verpakking van 100 stk kan je toch wel even vooruit (en je moet natuurlijk wel een vacumeerapparaat hebben).
Bij de beschrijving staat trouwens dat hij op het fornuis kan. In het boekje wat erbij zit niet. Ik durf hem dus niet op het fornuis te zetten om aan te braden. Is er iemand die het al geprobeerd heeft?
Je hebt ook een slowcook functie op de tm6... Ik heb anders een multicooker van redmond (gekocht op Amazon). Hij kan nog veel meer dan alleen slowcooken, namelijk de one pot gerechten maak ik altijd, yoghurt, pasta koken, rijst koken (makkelijker dan met de Thermomix vind ik), bakken (als ik een ‘nat deeg’ resultaat wil)
Ja ben wel benieuwd naar die functie op de TM6! Heb nu de TM5, en vind daar sommige gerechten met vlees uit echt niet lekker, vaak te taai of droog.
Ik moet gewoon jouw recenties niet meer lezen haha. Sous vide stick staat op mijn lijstje maar was wat gezakt omdat ik eerst nog een paar uitbreidingen voor mijn kenwood wilde kopen. Door dit te lezen wil ik nu toch de sous vide eerst. Heb jij trouwens een stick? Heb je dan bakken voor sous vide of gebruik je gewoon een grote pot? Edit ik heb een multicooker van crockpot https://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Multi-Cooker-5-6-L-Silver/dp/B0117ODOWS/ref=sr_1_3?crid=3GOHEZ9FVTFA3&keywords=crockpot+multicooker&qid=1579558605&sprefix=crockpot%2Caps%2C144&sr=8-3 En dan nog een kleine slow cooker, naam ontglipt me even. Ik gebruik de multicooker meer gezien het formaat.
Onlangs de russell hobbs via Amazon besteld. Wilde deze heel graag, maar in NL nergens te verkrijgen.. dus toen een goedkopere besteld (mua) alleen zag na het bestellen was dat deze geen overhittingsbeveiliging heeft dus terug gestuurd en via Amazon de russell hobbs besteld. Nog niet gebruikt maar las er veel positieve ervaringen over. Mijn moeder gaat hem morgen uitproberen.
Ik heb inderdaad een stick. Dat leek me handiger omdat ik al zo veel keukenapparaten heb die ruimte innemen. Was het plan dat ik hem in mijn grootste soeppan zou hangen, maar toen bleek dat mijn soeppan te laag was (of de klem van de stick te hoog) en heb ik er toch maar een bak bij besteld Ik heb daar nog wel even van gebaald. Maar heb uiteindelijk een plekje voor die bak gevonden en ben nu juist blij ermee, want daar kan meer in en het werkt heel fijn. Ik heb deze: https://www.sousvidekenner.nl/nl/sous-vide-producten/sticks/wartmann-wm-1507-sv-sous-vide-stick/?gclid=Cj0KCQiAvJXxBRCeARIsAMSkAppa_r9P35Wwn0hXrdTvMdIvT_TNjkbP2TmtQX3S0NWIxwAlUepFpW8aAsknEALw_wcB
Ik heb deze functie nu een paar keer gebruikt en was wel lekker! Moet alleen die disque cuisson nog bestellen, wordt het nog beter denk ik. Dat is een accessoire dat je op de messen plaatst zodat het vlees heel blijft. https://www.vorwerk.fr/shop/thermomix/disque-cuisson