Ik zie dat een slowcooker populairder wordt. Maar waarom een slowcooker als je op inductie kookt.? Daarmee kan je toch ook een eenpansgerecht heel de dag laten “ sudderen “ . Of zie ik dat verkeerd? Wat is een voordeel van een slowcooker. Als je op gas kookt kan ik me voorstellen dat je niet heel de dag dat vlammetje laat branden ivm de veiligheid.
Ik heb geen inductie, maar volgens mij gebruikt een slowcooker veel minder energie. Daarnaast heb je bij een slowcooker een vaste temperatuur en als hij klaar is gaat hij op de warmhoudstand. Bij inductie zal de boel op een gegeven moment toch echt gaan aankoeken en verbranden denk ik.
Slowcooker is energiezuiniger en houdt gelijkmatigere temperatuur. Daarbij laat ik liever geen hete pannen op een werkende inductieplaat staan als ik de deur uit ga. Er verdampt meestal meer vocht dan bij een slowcooker, dus dan zal het ook eerder aanbranden. Met een slowcooker ga ik gerust een hele dag de deur uit. Edit: en het eten wordt door de gelijkmatige lage temperatuur vele malen lekkerder en malser uit mijn crockpot, dan van de inductiekookplaat
Ik wilde exact hetzelfde typen. Dit dus! Het gebruik van een slowcooker is niet volledig te vergelijken met “gewoon” stoven.