ijstaart

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 20 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Iemand een lekker recept voor ijstaart??? Vanwege een noten/pindallergie mag er geen amandel, chocolade o.i.d. inzitten.
     
  2. Rooibos

    Rooibos Niet meer actief

    Ik ben ook wel benieuwd. Hoe maak je zoiets?
     
  3. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Toevallig kreeg ik dit recept onder ogen vanavond

    Ingrediënten
    3 zakken moccaschuimpjes
    2 grote potjes slagroom
    1 zakje nougatine
    2 zakjes klop klop (ligt bij de houdbare melk)
    160 ml melk

    Materialen
    diepvries springvorm (hoe groter de vorm des te platter de ijstaart wordt) mixer 3 kommen

    Bereiden

    Haal de schuimpjes uit de verpakking en knijp ze boven een kom fijn, komt niet zo precies ,maar niet te fijn.

    Meng de melk met de klop klop en klop deze stijf.

    Klop in een andere kom de slagroom (geen suiker toevoegen) stijf.

    Meng de klop klop, en de stijfgeslagen slagroom door de fijngeknepen moccaschuimpjes.

    Doe het geheel over in een springvorm, evt bakpapier op de bodem leggen.

    Bestrooi de bovenkant met nougatine

    Zet het geheel een dag in de diepvries
     
  4. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Nougatine lijkt me een licht probleem met een notenallergie..
     
  5. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    30 nov 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou wat ik weet van ijstaart dat je er verschillende dingen mee kan. Maar je zou bijv. een ronde vorm kunnen bekleden met plasticfolie. Dan bijv. beginnen met de vorm rond te vullen met vanilleijs, dan een laagje fris sorbetijs, dan weer een lekker roomijs en afsluiten met sorbet, je werkt dus zeg maar rond. Dan verpak je de taart aan de bovenkant met plasticfolie en dan in de vriezer tot gebruik. Denk 10 minuten voor gebruik uit de vriezer halen en dan omkeren op een bord en versieren met dotjes slagroom of mascarpone met suiker. Sterretjes erin en klaar.

    Je zou ook een vierkante biscuit kunnen bakken en vullen met een iets van roomijs. De volgende biscuitbodem erop en besmeren royaal met ijs, de hele taart van de buitenkant. Je kan voor gebruik dan weer gezoete mascarpone of slagroom erop spuiten en dan ook versieren met fruit ofzo en chocola.

    Ik weet niet of het kooktechnisch allemaal correct is, maar dit springt me zo te binnen. Succes verder
     
  6. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Natuurlijk kun je die er ook NIET over heen strooien.;)
     
  7. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
  8. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    bedankt dames, het recept van eefje had ik dus ook al gevonden. Die heb ik gebruikt, alleen zonder de nougatine. Er stond als variatie in het recept ook om moccaschuimpjes te gebruiken, maar dat heb ik ook maar niet gedaan. Ik heb alleen de witte en roze gekocht.
     

Deel Deze Pagina