ik krijg t ook, maar omdat we gezamelijk aangifte doen krijgt mijn man t terug.. LEKKER HE!!!.. hij vult t in.. de slimmerd.. onder t mom van.. jouw geld is t mijne en t mijne dat van jou.. maar ik heb zijn pas niet! en een gezamelijke rekening ook niet..(nog niet geregeld.. gewoon luiheid).. mijn hubbie knijpt altijd alles uit en zorgt er wel voor dat we krijgen waar we recht op hebben.. hij heeft zelfs de aanschafkosten van de kolf afgetrokken van de belasting onder t mom van medische kosten..whahahaha.. zelfde doet ie met aankopen zoals paracetamol, zalfjes, etc etc.. ach.. beetje creativiteit is altijd leuk.. natuurlijk kunnen we de aanschaf wel aantonen met bonnetjes.. moet wel controleerbaar zijn..
Dat krijg je niet, dat verdien je Dit gaat niet over mensen die het op eigen kracht niet kunnen, dit gaat over moeders die er voor kiezen om thuis te blijven omdat hun man genoeg verdient. Mijn man verdient ook genoeg, maar ik werk toch die 2 dagen. En dat dat beloont wordt vind ik uiteraard een goede regeling. Want als iedereen maar denkt, ik blijf lekker thuis, wie moet dan het pensioen ed ophoesten voor de mensen die nu met pensioen gaan? Dan gaan we met zn allen meer belasting betalen
Heb niet het hele topig gelezen, dus missch heeft iemand anders dit ook al uitgelegd: Een korting, is zoals de naam het als zegt, een KORTING op de belasting die je moet betalen. Toch blijven werken als je een kind hebt, wordt dus gestimuleerd, juist voor diegene met de "kleinste baan", door je een deel van de belasting die je eigenlijk over je inkomsten zou moeten betalen niet in rekening te brengen. Dat maakt het blijven werken aantrekkelijker natuurlijk, want je houdt er meer aan over. Dat verklaart dus ook een beetje waarom het meer is voor mensen die meer verdienen, die betalen ook meer belasting en krijgen daar dan ook een hogere korting op. Het is dus niet zomaar een soort toeslag of betaling van de belastingdienst aan jou. Daar lijkt het wel op bij de algemene heffingskorting, die krijgt iemand die niet verdient dus wel gewoon uitbetaald. Dat is dan het compromis, om de "thuisblijver" ook wat eigen inkomen en daarmee onafhankelijkheid te verschaffen (niet als je man de belasting voor jullie samen invult ). De heffingskortingen zijn in de plaats gekomen (oma vertelt ) van de ouderwetse "belastingvrije voeten", waarbij je over het eerste deel van je inkomen (de voet) geen belasting hoefde te betalen. Vroeger was die voet volgens mij ook hoger als je bijv kinderen had.