Hallo allemaal, Ik stond net in de viswinkel en dat is echt een snoep winkelvoor mij haha, maar nu bedacht ik me: wat mocht ik ook al weer niet? Nu safe kibbeling gekocht. Maar ik houd ook graag van garnalen, gerookte zalm ed. Wie maakt me wat wijzer?
Oooh ik snap je volledig, ik hou ook van vis! Informatie van oudersvannu: Rauwe of onvoldoende gebakken vis of visgerechten, zoals tonijn, sushi, oesters en sint-jakobsschelpen. Deze kunnen de listeriabacterie bevatten. Gerookte, vacuümverpakte vis zoals gerookte zalm, paling en makreel, kan de listeriabacterie bevatten. Het gevaar zit in de verpakking: de listeria kan zich daarin door het lange bewaren vermenigvuldigen tot gevaarlijke hoeveelheden. Vers gerookte vis van de visboer kun je wel eten, maar het is verstandig navraag te doen wanneer de vis is gerookt en hoe hij is bewaard. Als je gerookte vis gebruikt in een warm gerecht kan het geen kwaad, omdat verhitting de bacterie onschadelijk maakt. Roofvissen, zoals zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel en verse tonijn. Deze vissen bevatten veel kwik en dioxines en deze stoffen zijn slecht voor de ontwikkeling van de baby. Eet maximaal één portie van 100 gram per week. Tonijn uit blik kun je twee keer per week eten: dit bevat veel minder kwik en dioxines dan verse tonijn. Vette vis, zoals haring en zalm, is goed om te eten vanwege gezonde vetten, maar niet meer dan twee keer per week in verband met dioxines (schadelijke stoffen die in alle vis voorkomen) Dus aan de zalm dan maar haha