benieuwd naar omdat wij het nooit eten en ik wil dat de kids er kennis mee maken.. Man maakte vroeger het wel met Boursin en spekjes door pasta maar dat vind ik echt nietblekker en veeeeels te vet...
Oké, niet echt culinair en de meeste mensen kijken verschrikt als ik het zeg. Maar ik eet dus graag rijst met kip saté met spinazie a la creme. Alles lekker door elkaar gehusseld.
En verder is het lekker met roerei, feta en aardappelen. Erg simpel maar wel lekker. Maar misschien is feta niet zo lekker voor kinderen Of met gehakt en een beetje tomatensaus in bladerdeeg. En het allerlekkerste in de lasagna. Spinazie mengen met ricottakaas, ricottakaas mengen met gehakt en tomatensaus en ricottakaas mengen met grana padano kaas. En dan dus drie lagen opbouwen met lasagnabladen ertussen en bovenop ook geraspte grana padano kaas.
Diepvries spinazie gebruik ik in een stamppot of in pasta met hamblokjes en kaas! Verse spinazie ook vaak door pasta’s met kip of vis! Of verse spinazie in de wok met wat kruidenboter, lekker met een gebakken aardappeltje!
Tagliatella met (blad) spinazie, cherry tomaatjes, kipfilet, ui, champignons. En dan een roomsausje erdoor.
Ik ben dol op cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus. Heb het recept even niet bij de hand. Maar uit mijn hoofd: De verse spinazie (600 gr) laten slinken hin een wok of grote koekenpan). Even laten afkoelen en fijner snijden. Mengen met een bakje ricotta en een ei. Op smaak brengen met peper en zout. Cannelloni vullen met spinazie-ricottamengsel. Kan met een lepel, maar een spuitzak is het makkelijkste. En in een ovenschaal leggen. Ondertussen maak je ook de tomatensaus: 2 blikken tomatenblokjes, gefruit uitje en knoflook, Italiaanse kruiden naar smaak en 1 laurierblad. 20 min laten pruttelen en dan laurierblad verwijderen. Tomatensaus gaat over de cannelloni heen, daarop nog plakken mozzarella en evt. wat geraspte Parmezaanse kaas. Dan nog een 35-40 minuten in de oven op 180 graden.
Wij vinden t super ouderwets met soldaatjes heerlijk. Soldaatjes zijn gewoon in de boter in de pan gebakken boterhammen. Deze snijd je in repen en laat je even afkoelen. Ook wat eitjes hard koken, die moeten er straks ook bij. De spinazie gewoon koken of wokken tot hij helemaal geslonken is. Eventueel kun je een uitje of/en knoflookje erbij doen. Wij vinden hem "puur" t lekkerste. Dan de soldaatjes op je bord, spinazie erop, beetje nootmuskaat, en paar plakjes hard gekookt ei. Heerlijk. Of spinazielasagne. Ook lekker. Of in de canneloni smaakt het ook goed. Of op de pizza en in een salade. Mmm. De a la crème of met boursin variant vind ik ook 3x niks!
Ik vind spinazie niiieeet te doen zo als prutje op mijn bord. Het is echt het enige dat ik niet lust. Laatst kreeg ik een recept van iemand dat ik wél lekker vind! Ook omdat ik mijn kinderen ermee kennis wilde laten maken. Vlees stoven met een uitje, in een andere pan verse spinazie laten slinken, beetje tomatenpuree en een half bakje verse dille erbij. Dat de laatste twintig minuten toevoegen aan het stoofvlees. Verder smoothies inderdaad, vinden de kinderen ook heerlijk!
Heerlijk op de pizza! Pizza bekleden met tomatensaus verse spinazie samen met geperste knoflook opbakken (slinken) in olijfolie. Goed uit laten lekken, vocht eruit duwen/knijpen. Spinazie op de pizza. Gehalveerde cherrytomaatjes erop. Mozzarella erbij. En voor de liefhebbers wat geroosterde pijnboompitjes. Geheel afbakken in de oven.
Gehakt Kruidenkaas Spinazie Alles Samen koken. Pakje lasagne erbij. Lasagne met kaas in de oven. Lekker!
Kip of varkensschnitzel in stukjes snijden, marineren in tex mex, minimaal 1 uur Pijnboompitjes roosteren Pasta koken (soort maakt niet uit, wij eten de volkoren variant) Spinazie (ik doe half a la creme/gesneden spinazie) opwarmen Vlees bakken Op 1 bord serveren. Verse parmezaan er over heen Dit recept is al jaren een succes thuis en in 10 minuten zijn de borden leeg
Spinaziestampot met ei. Spaghetti, spekblok, champignons, spinazie a la creme Ovenschotel spinazie aardappelpuree gehakt en geraspte kaas
Ik ben een grote fan van spinazie. Deze simpele maar veel te lekkere schotel is 1 van mijn favoriete gerechten. https://www.lekkeretenmetmarlon.nl/2014/03/spinazie-uit-de-oven.html?m=1
Bladspinazie met een geklopt ei en champignons, heerlijk. Meestal kook ik het gewoon met aardappelen en wat vlees. Maar voor mezelf vervang ik dan soms het vlees door een gebakken ei. Op smulweb staan veel lekkere recepten met spinazie.
Wij zijn dol op spinazie en deze 3 zijn favoriet: 1: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R810630/spinazietaart-met-geitenkaas 2: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R559646/spinaziecurry-met-kaas-en-naanbrood 3: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R489660/roergebakken-kalkoen-met-spinazierisotto
Oh en bij de kinderen groot favoriet; draken omelet! Gewoon spinazie uit de diepvries door je omelet heen kloppen. Super groen en super gezond.