Geen zachte kazen, gemaakt van rauwe melk tijdens zwangerschap. Duidelijk, maar van sommige kazen weet ik het gewoon even niet. Vandaar dat ik ze hier even noem, kunnen jullie even reageren: * Monchou? * Smeerkaas? * Feta? * Mozzerella? * Zuivelspraed Bieslook Light (bedoel dan deze: Bekijk bijlage 184188 * Parmezaanse Kaas * Hüttenkaas naja.. tell me!
Dat zijn allemaal kazen die je LEKKER MOET gaan eten ze mogen nl allemaal. Het gaat om de zachte kazen gemaakt van RAUWE melk en laat dat nu in NL niet mogen worden verkocht in de supermarkten. Er moet DUIDELIJK vermeld staan bij de ingrediënten dat het "au lait cru" is. Staat er niets is het gewoon bewerkte melk en mag je het gewoon hebbeb Kijk ga je op vakantie naar Frankrijk of Italië , dan moet je wel even goed navragen of het "Au lait Cru" of Leche Crude is gemaakt. Kijk anders ook eens op site van het Voedingscentrum.
Idd. Bij de versafdeling zou het misschien nog kunnen of bij de kaasboer, maar daar kunnen ze je ook precies vertellen of het om rauwmelksekaas gaat. Als het om rauwmelkse kaas gaat zijn het nog alleen de zachte kazen, parmezaanse kaas is een harde kaas. Nou denk ik niet dat je in NL een rauwmelkse parmezaanse kaas kunt vinden, maar als je hem wel vind kun je hem alsnog eten..
De zuivelspread is goed, die heb ik ook gegeten,bergen eigenlijk wel. Ik eet alleen dit merk niet maar die van ah en c1000 huismerk. De andere kazen eet ik niet, voor de zekerheid en ik kan best zonder kaasjes
Ik vond een site met de meest gestelde vragen over zwanger zijn wat wel niet mag. hier de link: Reeds gestelde vragen - zwanger - Voeding | CJG Pijnacker-Nootdorp Mis heb je er wat aan