Ooo te veel keuze ik kom er niet uit. Dan lijkt hij mij weer te klein, dan zijn de recensies slecht bijv dat er splinters inzitten. Dan komen er gemakkelijk spinnen binnen of lekt de deksel. Twijfel ook tussen een plastic en een houten.
Wij hebben zo'n groene van plastic (schildpad is het geloof ik). Functioneert prima, alleen bij harde wind waait de deksel eraf.
Wij hebben zo'n plastic schelp. Lekt niet en zetten het deksel vast met clipjes, anders waait die eraf.
Wij hebben de ouderwetse blauwe schelp. Ik vind hem ideaal. Om lekken en water erin te voorkomen leggen we er simpel een bouwzeil (kost een paar euro bij de bouwmarkt) overheen met 4 stenen op elke hoek. Elk najaar kiepen we hem leeg en bergen hem op en in het voorjaar vullen we hem weer.
Die schelp zit ik idd ook aan te denken. Had ik ooit ook Ik zag de schildpad bij de karwei, moet ik hem laten bezorgen maar dat is bijna net zo duur als dat ding. Schelpje is wel leuk qua formaat dus? Lijkt mij zo klein.
formaat van de schelp houdt mij ook tegen ja. Aangezien de oudste nu 7 is en de jongste paar weken wil ik er wel 1 hebben waar makkelijk 4 kinderen in kunnen spelen
Hier spelen ze er dagelijks met meerdere kinderen mee. Maar niet alle vier erin nee, als ze er allemaal inzitten in hij vol. Maar met zn 5en eromheen gaat prima.
Ik heb er 1 van step2 (van marktplaats) lijkt hout, is plastic. Het speeleiland met picnictafel en parasol.
Wij hebben bewust geen blauwe schelp gekocht, omdat ik daar zoveel negatieve verhalen over had gehoord. Als er water in komt (wat bij veel mensen gebeurt) kan het water er niet meer uit en krijg je een modderpoel. Wij hebben gekozen voor een houtenzandbak. Vierkant, met een opklapbare deksel die dan direct 2 bankjes vormt. De deksel is expres niet waterdicht. Er zitten gleuven in de balkjes: geen katten in de zandbak, maar wel water als het regent. Dat zorgt er voor dat het zand altijd nat genoeg is om mee te spelen. Kurkdroog zand is namelijk geen goed zandbakzand, dat stuift alleen maar. De zandbak heeft geen bodem, maar we hebben er worteldoek in geniet. Dat zorgt er voor dat er geen rommel de zandbak in groeit, maar het water van de regen kan er wel uit. Zo blijft er nooit water in de zandbak staan (dus geen modderpoel). Echt ideaal! Wij hebben overigens zoiets: OUTDOOR LIFE Zandbak met zitje, 118 x 118 x 24 cm kopen bij HORNBACH (Ik geloof niet per se dit type, maar wel hetzelfde model en gekocht bij de Hornbach voor een nette prijs)
Thanks voor de tips! Micera heeft die dan geen splinters? Ik lees dat bij de " goedkopere " varianten namelijk. Van nat zand had ik idd hier ook gelezen.
Daar twijfel ik ook aan. Maar die wil ik eigenlijk los in de zomer kopen dan kan ik het opbergen in de winter.
Wij hebben geen last van splinters. We hebben niet de goedkoopste bak gekocht, maar ook niet de duurste. Eigenlijk zijn we gewoon naar de Hornbach gegaan en even gekeken wat ons redelijke kwaliteit leek. Die hebben we meegenomen. Ik zou dus even gaan kijken in de winkel, dan kan je zelf kijken naar de kwaliteit van het hout. Je zou altijd nog een schuurpapiertje over het hout kunnen halen, als je het hout zachter wilt maken/ de kans op splinters wilt verkleinen.
Wij hadden in een hoek van de tuin een houten zandbak ingegraven en in de bodem stoeptegels gelegd. Was ook echt ideaal.
Wij hebben een gele plastic zandbak. Aan de onderkant een paar kleine gaatjes geboord, zodat het water weg kan. De deksel gebruiken we ook als badje met mooi weer.
Wij hebben 2 van die blauwe schelpen van een paar euro. Daar hebben wij aan de onderkant een paar gaatjes in geboord en op de deksel een stoeptegel tegen het afwaaien. Ik lees even mee, want zo'n bak waarbij de deksel verandert in 2 bankjes lijkt mij wel wat.
Wij hebben een houten zandbak met deksel. Geen idee waar we die bestelt hebben en of het kwalitatief goed hout is. Maar goed....De afmeting is dan ook groot. Onze zandbak is 3.50 bij 3.00. Dus splinters zullen ze niet snel krijgen .
Wij hebben ook zo'n zandbak, wij hebben eronder rubbere matten gelegd en inderdaad worteldoek omdat hij anders wel echt te nat bleef, bij ons staat namelijk in de schaduw. Verder ruimen wij hem in de winter ook op. Zand gaat dan in een paar bakken in de schuur netzoals de bak zelf.
Wij nemen een houten, als het doorgaat. Met zo'n kierendeksel. Dan kan 'ie af en toe schoonregenen, dacht ik. Of de tuinslang er even op. Zo'n plastic kuip lijkt me beetje muf worden.