Wens voor een eerste kindje - als het wat langer duurt

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Bloemkooltje, 3 jun 2023.

  1. Lelie92

    Lelie92 Actief lid

    22 feb 2023
    425
    469
    63
    Vrouw
    Hier zitten de eerste 2 spuiten er weer in! ICSI 4 is dus officieel begonnen aaaah. De laatste betaalde ICSI poging, ik hoop zo zo zo dat het dit keer lukt!
     
    Minkx, Lieke2022 en Mai1998 vinden dit leuk.
  2. Soof1992

    Soof1992 Fanatiek lid

    2 jan 2022
    2.563
    3.060
    113
    Vrouw
    Spannend @Lelie92! Ik hoop dat dit dé ronde voor jullie wordt! Let's goooo!
     
    Lelie92 vindt dit leuk.
  3. Mai1998

    Mai1998 Bekend lid

    21 mrt 2023
    992
    767
    93
    Vrouw
    Spannend!! Wij duimen allemaal mee :thumup:
     
    Lelie92 vindt dit leuk.
  4. Minkx

    Minkx Bekend lid

    25 okt 2021
    925
    1.136
    93
    Vrouw
    *Duim duim duim duim duim duim duim*
     
    Lelie92 vindt dit leuk.
  5. Linn93

    Linn93 Actief lid

    30 okt 2022
    166
    113
    43
    Vrouw
    Wens voor een eerste kindje - lijst

    Dit is een groepje voor meiden die graag zwanger willen worden van hun eerste kindje. In het bijzonder voor meiden waarbij het al wat langer duurt, met of zonder behulp van de medische molen.
    - Ben je nieuw en al wat langer bezig met zwanger worden? Welkom, zet jezelf erbij op de lijst!
    - Ben je nieuw en pas net begonnen met zwanger proberen te worden? Het topic Zwanger worden van eerste kindje is dan misschien meer iets voor jou.
    - Ben je nieuw en al zwanger? Gefeliciteerd, je kunt jezelf in dat geval aanmelden bij 1 van de zwangeren clubs zodat dit vooral een 'zwanger worden club' blijft.
    De meiden die zwanger worden in dit topic staat het natuurlijk vrij om gezellig mee te blijven kletsen en elkaar te blijven volgen!


    NOD:

    EMMB - 29 jaar - 6 oktober
    Noor93 - 30 jaar - 9 oktober
    Lieke2022 - 30 jaar - 16 oktober
    Kitten93 - 30 jaar - 21 oktober

    NOD (nog) onbekend:
    Linn93 - 30 jaar -
    Mai1998 - 25 jaar - 12 oktober testdag ICSI 1.1
    Leonie - 32 jaar - rustmaand iui
    Lelie92 - 30 jaar - ICSI 4
    Frasseke - 29 jaar - Cryo TP Nov
    Minkx - 32 jaar - 8 oktober testdag ICSI 1.1 (ovb)
    Bloemkooltje - pauze, even geen zin

    Zwanger:
    Soof1992 - 31 jaar
    Ikwilzwangerworden - 30 jaar
    Kaas123 - 37 jaar

    Afspraken oktober:
    Soof1992 - 16 okt: 20-weken echo (20+6)
    Kitten93 - 31 okt: afspraak internist

    Afspraken november:
    Linn93 - 10 nov: afspraak gynaecoloog

    Als je jezelf toevoegt of iets aanpast, graag even dubbel checken of je de laatste lijst hebt gepakt en vergeet niet de [ QUOTE] [ /QUOTE] aan het einde weg te halen.
     
  6. Linn93

    Linn93 Actief lid

    30 okt 2022
    166
    113
    43
    Vrouw
    @Mai1998 en @Minkx spannende dagen/weekje in aantocht dus! Ik duim voor 2 streepjes!

    @Lelie92 hopelijk een goede oogst en veel geluk in deze ronde!

    Zelf de laatste tijd wel meegelezen, maar weinig geschreven. Over 1,5 week zijn we een jaar verder sinds de spiraal eruit is. Tot nu toe geen positieve test gezien en zit nu in de 9e cyclus.. cyclussen tussen 31-50 dagen gehad..
    Prolactinoom is zo goed als uitgesloten, op 10 november mogen we naar de gynaecoloog voor verder onderzoek.

    Ondertussen word ik bijna tante (zusje is morgen 40 weken, helaas niet samen zwanger mogen zijn) en om me heen steeds meer aankondigingen van zwangerschappen (die binnen 6 maanden al geluk hebben, soms zelfs de 1e ronde). Het valt me nog mee qua emoties die eruit komen, maar merk wel dat het steekt en soms zelfs jaloers maakt.

    Vriend had een VCM van 6,12, ben benieuwd of dat veel invloed heeft, online wordt er wisselend over geschreven..
     
    Lelie92 vindt dit leuk.
  7. Kmoon

    Kmoon Lid

    2 sep 2023
    22
    10
    3
    Vrouw
    Dank je! En voor jou en @Minkx duimen voor een positieve test!
     
  8. Kmoon

    Kmoon Lid

    2 sep 2023
    22
    10
    3
    Vrouw
    Dank je!
    Wij liggen qua tijdlijn inderdaad ook dicht bij elkaar. Na de kijkoperatie in juli is ons ook geadviseerd om een half jaar verder te proberen. Daar staan wij nog wel achter, omdat wij niet te snel aan IUI willen beginnen als de kansen op de natuurlijke manier er nog zijn. Maar donderdag hebben wij wel een belafspraak met de arts om alles even door te bespreken, aangezien ik het steeds lastiger vind om met de situatie om te gaan.

    Gebruik je de Letrozol sinds kort? Hopelijk gaat dat voor een positieve test zorgen!
     
    EMMB en Bloemkooltje vinden dit leuk.
  9. Kmoon

    Kmoon Lid

    2 sep 2023
    22
    10
    3
    Vrouw
    Ik hoop het ook!
    Ik ga er niet met de verwachting in dat het alles wegneemt, maar hopelijk krijg ik wat houvast en handvaten om beter met de situatie om te gaan. En soms is het ook gewoon fijn om even je ei kwijt te kunnen bij iemand die erin gespecialiseerd is toch :) Fijn dat het voor jou al wel wat positiefs heeft gedaan, al die (kleine) positieve dingen kunnen een groot effect hebben op de lange termijn denk ik maar :)

    Ik duim voor een hele positieve ronde voor jou:):thumup:
     
  10. Bloemkooltje

    Bloemkooltje Bekend lid

    27 mei 2022
    776
    822
    93
    Vrouw
    Dag meiden, ik kruip even onder m'n meelees-steen vandaag!

    @Kmoon Welkom, leuk dat je mee komt schrijven. Mijn verhaal is niet gelijk aan het jouwe natuurlijk maar ik zal hem even kort samenvatten. Wij zijn nu 2 jaar bezig. Na krap een jaar waren we eindelijk zwanger, dat werd een miskraam. Twee maanden later weer zwanger, dat werd, op dezelfde manier weer een miskraam. In de tussentijd zijn we nu straks weer bijna een jaar verder. In dat jaar ben ik niet meer zwanger geraakt, wel geopereerd aan m'n eierstokken. Het zou nu 'zo moeten lukken'... maar vooralsnog geen succes. Het frustreert me ENORM, en na de operatie eigenlijk des te meer, dat het niet meer lukt. Al met al dus zo'n twee jaar onderweg nu. We proberen het tot februari en dan kunnen we weer terug naar het ziekenhuis.

    Meiden van de IVF/ICSI, wat fijn om te lezen dat er terugplaatsingen zijn geweest. Ik duim voor jullie!! :roflmao:

    @Lelie92 Let's go! Lucky number 4.... ik duim voor je!

    @Linn93 Spannend, binnenkort weer naar de gynaecoloog dus... ik hoop dat ze je verder kunnen helpen!

    Alle andere meiden, dikke knuffel! Ik heb wel meegelezen maar geprobeerd het allemaal wat los te laten. Dus vandaar dat ik nu even reageer op de laatste pagina berichten want er is een hoop voorbij gekomen zag ik!
    Mijn nod komt eraan.. (wanneer precies weet ik niet want ik heb geen ovulatietesten gedaan en we hebben het maar weinig gezellig gemaakt want ik kon het gewoon ff niet meer opbrengen, ik was het zat.) en ik kon het heel goed loslaten maar de laatste dagen ben ik alweer een emotioneel wrak. Ik voel aan alles dat het deze maand niet gelukt is. Ik heb het 1,5 week los kunnen laten zo ongeveer.. (nieuw record... hahaha) maar toch, ook al doe je er 0 moeite voor.. toch voel je die hoop. :(
     
  11. EMMB

    EMMB Actief lid

    7 jun 2022
    393
    437
    63
    Vrouw
    Wij hadden hetzelfde dat we hopen dat het gewoon op de natuurlijke manier lukt. IUI was voor ons (op dit moment) nog een stap te ver.

    Hopelijk kunnen ze je donderdag helpen! Ik ben me nu meer gaan focussen op gezonder eten/leven. Aangezien dat het enigste is wat ik op dit moment kan doen wat zou kunnen helpen haha. Ik ben inmiddels al 7 kilo kwijt, dus dat motiveert enorm.:D

    Ik ben vorig jaar oktober begonnen met Letrozol 2,5mg. Dat hielp toen net niet genoeg, en dus in november verhoogd naar 5mg, en dat werkte perfect. Dus sindsdien slik ik elke ronde 5mg.
     
  12. Lelie92

    Lelie92 Actief lid

    22 feb 2023
    425
    469
    63
    Vrouw
    @Bloemkooltje Jij ook welkom terug! Wat goed dat je het even hebt kunnen loslaten, 1,5 week is al een hele prestatie vind ik hoor haha! En toch wanneer die NOD nadert, lukt het loslaten eigenlijk bijna niet he. Dat op dat moment dan ook nog een keer de hormonen mee gaan spelen welke je lekker emotioneel maken zal ook niet echt meehelpen.

    @Kmoon Goed gezegd inderdaad, een psycholoog kan helaas niet helpen om het verdriet weg te nemen, want de wens blijft. Maar als hij/zij alleen al kan helpen om ons er een beetje op een andere manier mee om kunnen laten gaan is dat al een verbetering. En het helpt mij inderdaad ook erg om er eens met een onafhankelijke professional over te praten.

    @Linn93 Spannend 10 november! Ik ben niet zo thuis in de VCM waardes dus kan daar niks zinnigs over zeggen. Wel in zwangerschapsaankondigingen om me heen helaas haha. Ik denk dat die steken of gevoelens van jaloezie heel normaal zijn. Natuurlijk zijn we blij voor ze, maar tegelijk kan dat samengaan met een gevoel van oneerlijkheid waarom het bij ons nog niet zo mag zijn. Wij willen gewoon graag wat zij hebben, dus daar zijn we een beetje jaloers op. Dat is een hele normale reactie denk ik, en dat is gelukkig heel wat anders dan afgunstig zijn!
     
    Bloemkooltje vindt dit leuk.
  13. Lelie92

    Lelie92 Actief lid

    22 feb 2023
    425
    469
    63
    Vrouw
    Zijn jullie ook bij elke kinderwagen die je op straat tegenkomt aan het inschatten hoe oud de moeder ongeveer zou zijn, en als dat jonger is dan de leeftijd waarop jij begon met proberen, dat je dan jezelf keer op keer verwijt dat je te laat bent begonnen? :o:

    Dit is echt een tweestrijd in mijn hoofd elke keer joh, ik was net 28 toen we begonnen en weet rationeel wel dat dat helemaal niet zo oud is, maar een toch verwijt ik het mezelf steeds!
     
  14. Minkx

    Minkx Bekend lid

    25 okt 2021
    925
    1.136
    93
    Vrouw
    Ik riep vroeger altijd 'Ik wil voor mijn 30e moeder zijn', maar ja... Het leven loopt zoals het loopt. Mijn partner is bijvoorbeeld 2,5 jaar jonger dan ik. Als wij volgend jaar een kindje mogen krijgen, dan is hij 31. Dat is beneden de gemiddelde leeftijd waarop mannen hun eerste kind krijgen. Ik ben dan 33... Gelukkig ligt de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen inmiddels boven de 30 :roflmao:

    En ik wilde er al wel eerder voor gaan. Namelijk op mijn 29e. Maar mijn partner was er toen nog niet klaar voor. Ik heb daar toen nog 2 jaar op moeten wachten. Mede vanwege Corona heeft hij zijn 'Wat ik nog wil doen voor ik vader word'-bucketlist toen opzij geschoven. Maar nu hij heeft alsnog alles kunnen afstrepen :rolleyes:

    En weet je. Ik denk ook: Wij gaan met zijn allen straks geweldige ouders zijn, mede door deze ervaring. We zijn ervoor tot het uiterste gegaan, samen met onze partners. Dat heeft ons en onze partners des te dichter bij elkaar gebracht. En we zijn er des te sterker door geworden. En wij realiseren ons als geen ander wat een groot wonder het is :thumup:
     
    Kmoon, Lelie92, Soof1992 en 5 anderen vinden dit leuk.
  15. Bloemkooltje

    Bloemkooltje Bekend lid

    27 mei 2022
    776
    822
    93
    Vrouw
    Wat verwoord je dat prachtig! ;) We realiseren ons als geen ander wat een groot wonder het is.. wouw!

    Ja als je dit toch eens van tevoren had geweten hè….. ik denk dat ook weleens, ja we hadden wel twee jaar eerder kunnen beginnen. Maar goed, het loopt zoals het loopt denk ik dan maar! Ik verwijt mezelf niet dat ik te laat ben begonnen (wij begonnen ook toen ik 28 werd), maar ik had wel graag voor m’n 30e moeder willen worden. En dat vond ik echt een bittere pil dat dat niet gaat lukken.


    Ik vraag me ook weleens af of iui überhaupt technisch gezien meer kans geeft dan natuurlijk proberen. Maar ja, aan de andere kant wil je op den duur toch ook graag verder als het niet lukt..
     
    EMMB vindt dit leuk.
  16. EMMB

    EMMB Actief lid

    7 jun 2022
    393
    437
    63
    Vrouw
    Wat de arts mij destijds vertelde (als ik het me goed herinner) is dat ze de eisprong iets meer kunnen timen, ze de beste zaadcellen selecteren en door het inspuiten ze minder ver hoeven te zwemmen. Kan me wel in die uitleg vinden, maar of het echt een grotere kans geeft weet ik niet.
     
    Bloemkooltje vindt dit leuk.
  17. Lelie92

    Lelie92 Actief lid

    22 feb 2023
    425
    469
    63
    Vrouw
    Prachtig gezegd inderdaad, dit moet ik maar eens gaan lezen als de tweestrijd in mijn hoofd weer begint. Ik probeer dit wel tegen mezelf te zeggen, dat ik inderdaad onder de gemiddelde leeftijd al begon, dat het leven niet maakbaar is, dat we nu in ieder geval super dankbaar gaan zijn als het ooit mag lukken, maar op slechtere dagen ben ik toch vooral boos op mezelf.
    Hoe gaat het nu met jou? Heb je nog klachten?:D
     
  18. Lelie92

    Lelie92 Actief lid

    22 feb 2023
    425
    469
    63
    Vrouw
    Gemiddeld gezien zou dat ruim op tijd zijn om je eigen gestelde doel te kunnen halen, maar helaas zijn we niet gemiddeld ❤️. Ik zag op tegen 30 worden, maar toen ik dat ineens werd veranderde er gelukkig niks in mijn gevoel. Het voelde gewoon als 1 dag later dan de dag ervoor!
     
    Soof1992 en Bloemkooltje vinden dit leuk.
  19. EMMB

    EMMB Actief lid

    7 jun 2022
    393
    437
    63
    Vrouw
    Wens voor een eerste kindje - lijst

    Dit is een groepje voor meiden die graag zwanger willen worden van hun eerste kindje. In het bijzonder voor meiden waarbij het al wat langer duurt, met of zonder behulp van de medische molen.
    - Ben je nieuw en al wat langer bezig met zwanger worden? Welkom, zet jezelf erbij op de lijst!
    - Ben je nieuw en pas net begonnen met zwanger proberen te worden? Het topic Zwanger worden van eerste kindje is dan misschien meer iets voor jou.
    - Ben je nieuw en al zwanger? Gefeliciteerd, je kunt jezelf in dat geval aanmelden bij 1 van de zwangeren clubs zodat dit vooral een 'zwanger worden club' blijft.
    De meiden die zwanger worden in dit topic staat het natuurlijk vrij om gezellig mee te blijven kletsen en elkaar te blijven volgen!


    NOD:

    Noor93 - 30 jaar - 9 oktober
    Lieke2022 - 30 jaar - 16 oktober
    Kitten93 - 30 jaar - 21 oktober
    EMMB - 29 jaar - 1 november (?)

    NOD (nog) onbekend:
    Linn93 - 30 jaar -
    Mai1998 - 25 jaar - 12 oktober testdag ICSI 1.1
    Leonie - 32 jaar - rustmaand iui
    Lelie92 - 30 jaar - ICSI 4
    Frasseke - 29 jaar - Cryo TP Nov
    Minkx - 32 jaar - 8 oktober testdag ICSI 1.1 (ovb)
    Bloemkooltje - pauze, even geen zin

    Zwanger:
    Soof1992 - 31 jaar
    Ikwilzwangerworden - 30 jaar
    Kaas123 - 37 jaar

    Afspraken oktober:
    Soof1992 - 16 okt: 20-weken echo (20+6)
    Kitten93 - 31 okt: afspraak internist

    Afspraken november:
    Linn93 - 10 nov: afspraak gynaecoloog

    Als je jezelf toevoegt of iets aanpast, graag even dubbel checken of je de laatste lijst hebt gepakt en vergeet niet de [ QUOTE] [ /QUOTE] aan het einde weg te halen.
     
  20. Bloemkooltje

    Bloemkooltje Bekend lid

    27 mei 2022
    776
    822
    93
    Vrouw
    Ik las m’n bericht terug, maar ik voelde écht helemaal niks. Ik voelde aan alles dat het niet gelukt was deze maand en toch was de test de volgende ochtend positief! Nu we precies twee jaar bezig zijn.. :thumup:
     
    Catlover2020, zegenwens en Linn93 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina