Gevulde champignons.......maar gevuld met wat???

Discussion in 'De lounge' started by Skye, Dec 15, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Skye

    Skye Niet meer actief

    Eerste kerstdag komen mijn schoonouders bij ons eten! Nu heb ik al een heel 5-gangen diner samengesteld en als derde gerecht (het warme voorgerecht) wilde ik graag gevulde champignons uit de oven maken! Maarja, wat doe ik erin? Iets met kaas lijkt me logisch, maar wat is er dan nog meer lekker in!

    Iemand een recept voor mij??
     
  2. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    met gehakt en kaas
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Je kunt gehakt nemen en mengen met lekkere kruiden en kaas.
     
  4. pijman

    pijman Niet meer actief

    zachte geitenkaas met walnoot en eventueel honing MMmmMmmMMM
     
  5. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    1,938
    1
    36
    roomkaas met spekjes en uitje en kuiden! Erg lekker!
     
  6. Rachel1984

    Rachel1984 Fanatiek lid

    Feb 22, 2006
    4,343
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster
    Cuijk
    Hoe maak je dat dan precies? Champions open maken ofzo en dan??? Ben nu wel benieuwd:)
     
  7. ella27

    ella27 VIP lid

    Jan 22, 2010
    13,977
    1
    0
    past dat allemaal in een champignon????????????????????
    of denk ik nu aan de verkeerde champignons??
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Je moet dingen natuurlijk wel fijn snijden :) En iets grotere champignons nemen, niet die hele kleine.
     
  9. ella27

    ella27 VIP lid

    Jan 22, 2010
    13,977
    1
    0

    ja hihii ok!
    nou klinkt wel erg lekker allemaal zeg!
     
  10. Skye

    Skye Niet meer actief

    Hahaha, ik neem reuze champignons! De steel er goed uit trekken en dan alles erin doen (fijngesneden uiteraard). Ik zat zelf ook te denken aan iets van roomkaas met kruiden!
    Gehakt met kaas is denk ik iets te machtig, het moet iets lichts zijn!

    Nog meer ideeen zijn welkom hoor!!!
     
  11. bruce2004

    bruce2004 Bekend lid

    Oct 12, 2008
    708
    0
    0
    hoogvliet
    ik zag in het rijtje gevulde champignons en ik dacht aan 1 ding en dat is met Boursin erin en dat is zo jammie jammie

    Je neem vrij grote champies en je moet steel en inhoud eruit lepelen, daarna flinke wat boursin erin en lekker in de oven zetten.

    Ik denk dat ik dat ook maar maak met de kerst, maar ik zal het alleen moeten opeten, de rest lust volgens mij geen champies

    succes
     
  12. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    Dec 20, 2005
    3,152
    0
    36
    er is op de albert heijn sit eeen recept van portabellos gevuld met roomkaas en nog wat dingetjes dr in misschien heb je dr ewat aan?
     
  13. Skye

    Skye Niet meer actief

    Oh thnx dames!! Die met roomkaas lijkt me sowieso een goed idee en die van de ah ga ik eens even bekijken als ik thuis ben!! Super dames!!
     
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,831
    4,203
    113
    ik ga ze ook maken.
    Ik vul ze met de steeltjes, ui, knoflook, kruidige roomkaas en gratineren met geraspte kaas
     
  15. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    gefruit uitje, knoflook. geraspte kaas erover en dan even onder de gril. mjammie.
     
  16. petrabr

    petrabr VIP lid

    Oct 6, 2007
    8,000
    1
    0
    zuid holland
    ik zou niet alleen boursin erin doen, dat is niet helemaal vies hoor (zelfs wel lekker) maar ik vind het altijd een beetje te...uhm....boursinnerig, als je begrijpt wat ik bedoel
     
  17. Rachel1984

    Rachel1984 Fanatiek lid

    Feb 22, 2006
    4,343
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster
    Cuijk
    Ik ga het proberen:D
     
  18. MamaSaaf

    MamaSaaf Actief lid

    Feb 19, 2010
    141
    5
    18
    Nederland
    Heel toevallig zie ik een receptje in het hoogvlietkrantje bijzonder lekkere ideeen voor de feestdagen. Vier zelf geen kerst, maar was wel nieuwsgierig wat er in stond.

    Het recept:

    250 gram grote kastanje champignons
    1 eetlepel citroensap
    1 blikje tonijn, uitgelekt
    1 eetlepel pesto

    Draai de stelen uit de champignonhoedjes. Kook de champignons en de stelen 2 minuten in water met citroensap. Giet ze af en dep ze droog.

    Hak de stelen fijn en meng ze met de tonijn en de pesto. Schep de vulling in de champignonhoedjes en serveer ze op een schaaltje.

    Variatie:

    vervang de pesto door 2 eetlepels olijventapenade.
     
  19. xd24

    xd24 VIP lid

    Feb 27, 2010
    6,406
    0
    36
    Brabant!
    Ik pak grote champignons, steeltje eruit halen... Daarin gewoon simpele kruidenboter en dan in de oven.
    Iedereen zit hier altijd erg van te smullen:D Heerlijk!
     
  20. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    met kruidenboter is ook erg lekker... kan je zelf maken zodat er meer smaak aan zit...
     

Share This Page