Werk, ziek en verlof...

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Kiki, 28 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Even klagen...

  Ik ben ziek, al een flinke tijd. Het begon eigenlijk al in de eerste week van februari. Gewoon een beetje verkouden en last van de keel. Daarna is het echt erg geworden, het hele weekend van de 11e en 12e heb ik op bed gelegen met koorts, rugpijn, spierpijn, keelpijn, snot en noem maar op. Op zondag kreeg ik zelfs krampen in mijn onderrug zo ongeveer met 10 minuten ertussen. Toen hebben we de verloskundige gebeld en die was er na 10 minuten ook. Ze heeft me onderzocht en geconstateerd dat het waarschijnlijk griep zou zijn of een blaasontsteking (ivm rugpijn en koorts). Dus manlief is met een monstertje plas naar de huisartsenpost geweest voor controle: geen blaasontsteking gelukkig. Advies, neem de maximale dosis paracetamol en houd rust, uitzieken dus. Vanaf dat moment slik ik dus 6 paracetamollen per dag (mag dus ook als je zwanger bent). De koorts is daarmee onder controle, elke ochtend keurig 36,8 en dan tegen de avond 37,8.

  Het eerste wat ik die maandag gedaan heb is me ziek melden, met in mijn achterhoofd de gedachte dat mijn werk dan wel in de knel gaat komen... Ik had in die week de klassen (ben docent) een toetsrooster uit willen delen, zodat ik na de voorjaarsvakantie meteen kon toetsen en dan zou ik nog 3 weken moeten werken en rustig kunnen afbouwen. Allereerst komen de toetsen al in de knel, deze moeten we 2 weken vantevoren opgeven. Dus in mijn geval deze week opgeven en dan dus over 2 weken afnemen en dan dus in mijn laatste werkweek nog veel nakijkwerk.
  De hele vakantie ben ik nog aan het kwakkelen geweest, veel druk boven mijn ogen en een gigantische hoofdpijn. Volgens de huisarts voorhoofdsholteontsteking en dat is erg moeilijk te behandelen, zeker als je zwanger bent. Het probleem is dat het gewoon maar niet over gaat.

  Waar het op neerkomt: ik heb me gister weer ziekgemeld maar wel meteen een afspraak met mijn baas gemaakt voor een gesprek. Want de laatste werkweek komt eraan en ik moet toch wel het een en ander overdragen...
  Overmoedig zeg ik dus dat ik er waarschijnlijk woensdag wel weer zal zijn want dat thuiszitten word ik ook zat. Daarop word ik door mijn baas uitgenodigd voor een vergadermiddag die lekker rustig gedaan kan worden en of ik ook zou kunnen komen. Tuurlijk heb ik gezegd, ben wel erg verkouden maar een overleg is niet zo'n grote inspanning dus ik spreek af dat ik er zal zijn.
  Dus ik vol goede moed vanmiddag naar mijn werk. Al direct de eerste collega die me aanspreekt en vraagt hoe het met me gaat, ziet eigenlijk wel dat het niet gaat. Ik barst in tranen uit en ben eigenlijk niet meer te stoppen. Blijkbaar ben ik er dus niet aan toe om al weer naar het werk te gaan.
  Meteen daarop kan ik even met mijn baas praten, en die ziet ook meteen dat het niet goed gaat. Hij stuurt me naar huis met het volgende voorstel: deze week kom je niet meer werken en denk maar eens goed na of je niet nu al totaan je verlof in de ziektewet kan/wil.

  Eerlijk gezegd klinkt dit me als muziek in de oren, maar tegelijkertijd voelt dit als enorm falen. Plus de nodige hormonen en nog steeds aanwezige huilbui (en hoofdpijn en snot en ga zo maar door). Ik heb nu even een paar dagen "adem" gekregen om er rustig over na te denken, of ik nu al stop met werken of dat ik pas over 2,5 week ga. Ik heb afgesproken donderdag contact op te nemen om het verder af te ronden.

  Zo, dat is even een lang verhaal geworden. Vanavond en morgen maar eens goed met mijn hubbie over praten en zien wat verstandig is. Want als extra onzekerheid heb ik ook nog eens dat ik niet weet of mijn contract na de zomervakantie ook verlengd word.

  Ik heb het nu even van me afgeschreven en ik moet zeggen, dat lucht ook al wat op.

  Groetjes van Kiki.
   
 2. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Kan me voorstellen dat het niet leuk is als je je ziek voelt en vervolgens ook nog eens je planning op je werk in de soep loopt.

  Ik denk dat je heel goed bij jezelf na moet gaan of je je nog goed genoeg voelt om te gaan werken. Als dit niet zo is, dan moet je het misschien maar niet doen. Dan raak je alleen maar gefrustreerd dat het niet lukt.

  Vanuit je werkgever kan ik me voorstellen dat hij wellicht liever iemand heeft die tijdig aangeeft dat het niet meer gaat en dat daarvoor een structurele oplossing kan worden gezocht (overnemen van klassen door een ander), dan dat je het probeert en het lukt niet en steeds met noodoplossingen moet worden gewerkt.

  Ik snap dat je het beste van jezelf wilt geven ivm de verlenging van je contract, maar als het echt niet gaat dan is dat zo.

  Kan me voorstellen dat het een moeilijke keuze is. Veel succes en beterschap!

  Pim
   
 3. Monika

  Monika VIP lid

  12 aug 2005
  8.246
  72
  48
  Vrouw
  Thuishulp
  Landgraaf
  Jeetje wat vervelend zeg.

  Inderdaad wel even goed overleggen met je hubbie en dan komen jullie er wel uit denk ik.
   
 4. duikster

  duikster VIP lid

  13 nov 2005
  5.714
  73
  48
  ik ben het helemaal met Pim eens Kiki, denk goed na, als je echt een goede docent bent, wil de school je vast wel terug na de zomervakantie!!

  groetjes Karin
   
 5. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Hoi Kiki,

  Zoals je weet sta ik ook voor de klas en weet ik dat het soms heel zwaar is... als je dan ook nog flink zwanger bent en je gezondheid niet mee werkt (ik ben zelf chronisch verkouden daardoor heb ik een verlaagde weerstand en ben ik dus vaak heel moe) Ik denk dat je er verstandig aan doet nu tijd voor je zelf te maken.

  Idd wat andere ook zeggen, als je een goede docent bent mag je gewoon terug komen. Je baas is volgens mij ook erg schappelijk zo te horen!

  Succes met je keuze!

  groetjes
   
 6. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Even een update-je:

  Ik heb het er thuis met mijn man goed over gehad hoe het met mijn werk zou moeten. Samen zijn we er achter gekomen dat ik nu, onder invloed van allerlij factoren (oa zwanger ;) ), eigenlijk zo labiel als wat ben. Vocht vasthouden is bij mij geen probleem, sterker nog, het stroomt er allemaal bij mijn ogen weer uit. We hebben het besluit genomen: ik ga per direct in de ziekte wet.

  Gister met knikkende knietjes en een bevende stem mijn baas gebeld om te zeggen dat ik zijn voorstel een hele goeie vind (2 weken eerder stoppen met werken). Hij zei dat mijn toestand voor 100% te relateren is aan zwangerschap en dat ik dus daarom zonder problemen in de ziektewet kan en "gewoon" op 6 weken voor de bevalling met zwangerschapsverlof ga. Ik word alleen wel nog opgeroepen door de arbo-arts om het op papier nog rond te krijgen.
  Nu hoef ik alleen nog maar wat afspraken met collega's te maken voor de overdracht en kan ik me volledig richten op de toekomstige baby.
  En ik wil graag weten of ik na augustus weer welkom ben, oftewel: of ik dan nog werk heb, want ik denk dat ze daar nu wel een antwoord op kunnen geven.

  Al met al heb ik tenminste nu een paar nachten zonder zorgen kunnen slapen en voor mijn gevoel heb ik nu direct al een stuk meer rust in mijn kont.
  Er zijn vast mensen die me nu "zwak" vinden (oa schoonma) maar ik weet ook dat die niet in mijn schoenen staan. Zelf heb ik ook wel het gevoel van falen, maar daar kan ik me wel overheen zetten denk ik.

  Het enige wat ik nu nog wil is genieten van de laatste weekjes en dan straks samen met de nieuwe baby zo snel mogelijk afscheid nemen van de labiele Kiki en weer gewoon mezelf worden. Die stoere miep die haar mannetje staat en wel tegen een stootje kan!

  Groetjes van Kiki
   
 7. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Fijn dat je een keuze hebt gemaakt en lekker kunt gaan genieten van de laatste weken van je zwangerschap.

  Laat iedereen maar denken wat ze willen, dit is jouw keuze en die hoef je niet te verantwoorden!

  Pim
   
 8. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Ik vind het een verstandig besluit kiki!

  tijd voor jou en het kindje in je buik!

  groetjes
   
 9. duikster

  duikster VIP lid

  13 nov 2005
  5.714
  73
  48
  klinkt als de juiste keuze Kiki, veel plezier de laatste weken van je zwangerschap, geniet er van en bereid je in alle rust voor op wat komen gaat....

  Karin
   

Deel Deze Pagina