Neem voordat je vanavond naar bed gaat een beslissing. Maakt niet uit welke. Desnoods beslis je met kop of munt. Slaap er een nachtje over. “Leef” eens een dag of 2 met de beslissing die je hebt genomen. En bekijk dan na 24 of 48 uur ofzo: hoe voel ik me bij het genomen besluit? Voelt het goed, dan was het de juiste keuze. Zo niet, dan weet je dat je nog kunt wisselen. Misschien ken je deze theorie wel, van het onderbewuste. Als je hem kent, weet je waarschijnlijk ook dat hij ter discussie staat. Maar deze wijze van keuzes maken als ik er ècht niet uit kwam heeft mij wel een paar keer goed geholpen. Soms als tijdens ‘kop of munt’. Omdat er dan tijdens het opgooien van het muntje al door mijn hoofd flitste “ik hoop niet dat ie op kop landt”. Dan weet je al genoeg.
Veel mensen adviseren optie twee, maar ik vind het toch een lastige hoor! Ik zou eigenlijk loslaten wat je hebt geïnvesteerd de afgelopen tijd. Uiteindelijk maakt dat niet zoveel uit, maar is het belangrijker van welke optie je nu enthousiaster wordt. Overigens vraag ik me af of het wetenschappelijk werk wat je in optie twee noemt niet ook mogelijk zou zijn bij optie één? Want je zou ook nog eens nader met hen kunnen praten of je de voordelen van optie twee niet wat meer mee kan nemen in optie één? Hoe dan ook zou ik loslaten wat je de afgelopen tijd heb gedaan en puur kijken wat jou het gelukkigste zou maken voor de tijd die voor je ligt. Succes!
Als ik nu je laatste post zo lees, heb ik het idee dat je gewoon liever voor optie één gaat... Ik vind dat zelf ook echt niet minder verstandig dan optie twee hoor, tenzij jullie financiële situatie nauw komt. Als daar wat rek en ruimte in zit, om eventuele tegenslagen op te vangen, dan zou ik dus zeker voor je hart gaan!
Ik zou voor optie 1 kiezen. Niet de meest veilige keuze maar ik heb 2 jaar geleden ook voor een soortgelijke keuze gestaan en ben nog steeds blij dat ik de sprong in het diepen genomen heb!
Een lastige. Een eigen praktijk is een droom van je. Je hebt er al veel geld en tijd in gestoken. Ben je (redelijk) zeker van werk? Ik ben zzp’er en vind het heerlijk! Zou niet anders meer willen. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, maar de voordelen zijn heel prettig Ik bepaal zelf wanneer/of ik werk, hoeveel dagen, met vakanties is het ideaal. Nadeel is weer administratie, eigen opleidingen/nascholingen betalen. Maar die vrijheid is me heel veel waard!
Kun je het samen redden als optie 1 niet meteen lukt? Uit al je berichten lees ik de liefde/passie voor optie 1! Volg je hart en waag de sprong
Altijd je hart volgen! Tenzij jij en je gezin er echt minder van worden en heel veel moeten gaan laten. Maar eerlijk gezegd heeft mijn man deze keuze toen ook gemaakt en wij werden er echt minder van met ook nog een kind onderweg. En dit is allemaal goed komen.
@smax ik ben behoorlijk zeker van werk als ik voor mijzelf begin. Ik ben de enige in deze regio en de huisartsenpraktijken hebben aangegeven graag naar me te willen verwijzen. Sowieso blijf ik er in eerste instantie gewoon naast werken, dus ik neem relatief weinig risico en de banen in mijn functie liggen momenteel voor het oprapen. @Meca we hoeven er daardoor ook niks voor te laten. Wat betreft een ideale situatie om te starten. @tupp ik neem je advies ter harte en ik kies nu toch voor optie 1. Ik ben benieuwd hoe deze keuze mij de komende dagen gaat bevallen. Ik denk dat ik op de langere termijn blijer van deze keuze wordt, ook vind ik het nu eng. Ik wil mij echter niet teveel laten tegenhouden door angst. Daarnaast heb ik ook gewoon hele leuke ideeen met betrekking tot een eigen praktijk en wil deze niet in de ijskast zetten.
Gezondheidszorgpsycholoog. Na de universiteit ben je basispsycholoog en daarna kun je een postmaster traject volgen tot gz-psycholoog, maar er zijn te weinig opleidingsplekken. Vandaar dat er nu een groot tekort is (en ik mazzel heb ).
Oh ja, gz-psycholoog. Klopt. Veel te weinig opleidingsplekken voor. Voor jou en anderen die het zijn heel fijn. Voor anderen die het willen worden echt kl*te.
Klopt, het heeft mij ook acht jaar gekost om een plek te bemachtigen. Vervolgens moest ik nog twee jaar wachten voordat ik kon starten. Er is overigens een nieuw akkoord binnen de ggz bereikt. Het plan is dat de komende jaren 200 extra opleidingsplekken bijkomen.
Moeilijke keuze, hier zelfde functie/opleiding en ook deze wens, maar nu zwanger. Wil je (in pb) laten weten in welke regio en doelgroep je werkzaam bent. Veel succes!
Optie 1, dat is je droom en heb je veel werk verzet. Optie 2 blijft ook schijnzekerheid, geen enkele baan is 100% zeker. Verder wil ik niet vast zitten aan boete clausules ed bij een werkgever. Daarmee kunnen ze je altijd in ondergeschikte posities krijgen.
Ik zie dat je je (voorlopige) keuze al hebt gemaakt. Ook ik zou - in tegenstelling tot de meeste - voor optie 1 gaan. @tupp slaat de spijker op z'n kop; het hangt er maar net vanaf waar je je vraag stelt. Ik ben zelf ondernemer en dat is echt niet zonder slag of stoot gegaan, maar het idee om in loondienst te werken..daar krijg ik het spaans benauwd van. Ik heb nog nooit een baan langer kunnen houden dan een jaar... De keuze is dus zó persoonlijk; de één voelt zich fijner bij enige vorm van zekerheid en heeft geen of minder ambitie om ondernemer te worden, de ander heeft het weer compleet andersom. Uiteraard moet je altijd kijken naar wat mogelijk is binnen het financiële plaatje, maar ook daarin is het een kwestie van vooral naar de mogelijkheden kijken. Succes!