Wie heeft er nog lekkere recepten voor mij? ik loop stage in de zorg en daar zitten genoeg mensen die alles gepureerd krijgen en dan bedoel ik ook echt alles! crosaintje met een plomp melk en boter en beleg en dan de staafmixer er op... maar er zullen vast wel andere lekkere recepten zijn, vandaar mijn vraag...wie weet er nog lekkere en het liefst blender/staafmixer recepten?
Warm eten: groente en aardappels en vlees apart staafmixeren met extra jus of saus en met een ijsbolletjestang op het bord leggen. appelmoes erbij serveren.
Brood: pap is denk ik lekkerder. Brinta met volle melk of havermoutpap met banaan of geraspte appel en rozijn (en kaneel)
Tijdens mijn zwangerschap ook met deze doelgroep gewerkt, omdat ik tijdelijk niet met mijn eigen doelgroep mocht werken... Voor mij ook even uitzoeken wat nu smakelijk was... Neem aan dat je ideeën zoekt voor ontbijt/ middag. Avondeten wordt meestal omgetoverd tot stamppot.. en dat smaakt altijd nog wel. * Brood, boter, bouillon, kaas, ham & tomaat * Brood, boter, chocolademelk * Brood, boter, tonijnsalade, melk * Brood, boter, melk, ontbijtkoek * Brood, boter, bouillon, kaas, salami * Brinta met pruimen, * Brinta met banaan * Brinta met Hagelslag
ze hadden bij ons vandaag een bananen smoothie die was zo weg! en broodsoep cupasoup met een boterham er doorheen.
werk als verpleegkundige op gesloten afdeling voor personen met dementie. waarom mixen? heb je al eens fingerfoodrecepten geprobeerd?
Ik zal van de week voor je op zoek gaan, als je een pb doet met je mailadres kan ik het mailen. Bij ons worden heerlijke shakes gemaakt bijvoorbeeld.
ik loop stage in een gemengd huis waar mensen tot terminale zorg zitten en doe gewoon wat mij word opgedragen namelijk
Deze geweldige wortelsoep - heeft de consistentie van appelmoes, zelfs mijn kieskeurige peuter eet haar vingers erbij op: Verwarmende wortelsoep (vegan) | oogappeltjes
Melk is best overheersend in broodpap. Ik meng vaker met wat water. Dat verdunt wel, maar dan heb je toch de smaak van de rest meer. Verder pureren wij alles! Dus ook warme worstenbroodjes (met warm water), tosti's (ook met warm water), gebakken eitjes, brood met beleg, fruit met yoghurt (en kaneelkoekjes!), alles. Iedereen kan zo alles eten.
Ik lees even mee. Werk al jaaaaaaren in de zorg, maar wist niet dat er zoveel te pureren was. Of het smakelijk is, vraag ik mezelf wel af. Wat is de precieze reden van het pureren bij jullie? Ik heb een client met ernstige verslikklachten en daarbij worden alle vloeibare stoffen verdikt met verdikkingsmiddel. Brood in kleine stukjes met zacht beleg zonder korst en daaroverheen verdikte koffie of chocomelk. En de warme maaltijd wordt gepureerd. En wanneer het brood niet gaat, dan krijgt ze pap. Ze kan zelfs niet alle papsoorten eten, van havermoutsepap begint ze al te hoesten door de velletjes havermout die er in zitten.
Je kunt zoveel pureren en ook nog eens lekker maken. Ik heb zelf echt een hekel aan al die maaltijden die gewoon maar met alles door elkaar in de blender wordt gegooit. Wij pureren echt alles apart, zodat een bewoner aardappelen, groente en vlees proeft.
Wij pureren ook alles apart. Aardappelen is voldoende als het geprakt wordt. En van fruit, smooties maken vinden ze allemaal lekker bij ons. Fingerfood is toch niet tegen het verslikken? Pas je dat niet toe wanneer iemand niet meer weet hoe hij met bestek moet eten?
Inderdaad verslikkingsproblemen, maar vaak ook omdat cliënten vergeten te kauwen. Bij ons wordt voor drie cliënten het drinken ook ingedikt.