Ik heb 2 gourmet schotels en visschotels besteld bij de slager. Afgelopen kerst had mijn zwager dezelfde op tafel staan. Toen we aan tafel gingen zag ik dat oa de kipfilet, biestuk en varkenslapjes niet gekruid waren, evenals de grote gamba's en zalm/witvis, niets gekruid of gemarineerd. Shoarma hamburger en slavinkjes wel. Ik ben zelf niet zo'n vleeseter en dacht dat het zonder kruiden/marinade niet echt lekker zou zijn. Ik heb zelf merendeel vis gegeten wat overigens heerlijk was. En ook wat biefstuk gehad, wat ook enorm lekker was. Maar wij nemen nu vanavond de gourmet en visschotels mee naar vrienden om te gourmetten en ik twijfel toch..moet ik de kipfilet/gamba's niet even marineren? Biefstuk en varkenslapjes zout en peper? Of alles zo laten en de kruiden op tafel zetten,wat heeft jullie voorkeur?
Als wij gourmetten snij ik alles zelf. Ik marineer en kruidt niets. Ik zet wel zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano op tafel. En afhankelijk van wie er mee eet soms ook bakjes marinade (eentje voor vlees en eentje voor vis).
Ik neem altijd een combi met gemarineerd vlees en vlees zonder. En daarbij heb ik dan sausjes, bijvoorbeeld champignon, knoflook en pepersaus.
Ik zou naturel vlees iig niet voorkruiden met zout, dan wordt het veel sneller droog bij bakken. Dus peper en zout op tafel zetten (en evt andere kruiden). En evt een deel marineren en de rest niet.
Ik zou het niet marineren maar kiezen om kruiden enzo op de tafel te zetten.. Zelf eet ik liever de dingen die niet gemarineerd zijn als we gourmetten maar dat is persoonlijk..
Ik maak altijd zelf mijn gourmet schotels. Koop vlees op de markt en snijd en marineer het zelf. Zo kan je het naar eigen smaak/pittigheid doen en vele malen goedkoper .
Dit inderdaad. Zelf kan ik niet goed tegen de meeste kruiden dus ben blij als het dan (nog) niet gekruid is.
Inderdaad niet marineren. Dat wordt een vieze smeerboel op de bakplaat. Smaakt je heerlijke gamba ineens naar kipmarinade ofzo. Zout en peper op tafel voor de biefstuk, en verder sausjes gebruiken voor de smaak.
Bedankt dames we hebben uiteindelijk niet gemarineerd en gekruid zodat iedereen het achteraf kon doen. We hebben weer heerlijk gegeten