Ik denk dat ze bedoelt dat ze daarvoor niet zo lang gestudeerd heeft en gewerkt om uitkeringsrecht op te bouwen. @TS Overigens vind ik je taalgebruik/grammatica/interpunctie niet echt getuigen van HBO niveau, maar dat terzijde. Ohja en ontopic; je kunt altijd je salariswensen kenbaar maken, dat recht heb je. Nee heb je, ja kun je krijgen.
Is wat geboden wordt minder dan je laatstverdiende loon, maar meer dan je WW (uitgaande van meerekenen reiskosten, overig)? Dan vind ik dat het je plicht is om dit te doen. Weg uit de WW en vandaaruit evt verder kijken.
Ook recent nog opleidingen gevolgd ? Denk dat meeste werkgevers namelijk liever wat minder betalen voor een schoolverlater, dan iemand die 18 jaar op een vaste plek heeft gezeten.
Mijn man verdiende in zijn eerste maand overigens minder dan zijn ww uitkering. Tja, had ie wel weer werk. Maand erop kon hij kiezen uit 3 andere functies.
salarisadministrateur, sinds 1 nov thuis in de financiele wereld veel opleidingen tussentijds gedaan en cursussen salaris is 1/3 lager met wat ik bij vorige werkgever verdiende bruto is het lager dan ww uitkering weet ww uitkering is zwaardere inhouding loonheffing dan werk
Het hangt er wat mij betreft ook wel vanaf voor hoe lang je nieuwe functie is. Als je langer dan een half jaar in dienst bent maar de verwachting is dat je daarna weer thuis komt te zitten wordt je nieuwe ww op je nieuwe loon berekend en dat is dan dus 70% van een nog lager loon dan je gewend bent geweest..
Tja, maar zo werkt het niet. Als jij 18 jaar voor één werkgever hebt gewerkt en in die periode flink omhoog bent gegaan met salaris, kan het best zo zijn dat je meer verdient dan wat gebruikelijk is in die sector met jouw ervaring. Kijk of je ergens een benchmark kunt doen om een indicatie te verkrijgen welk salaris reëel is voor jouw leeftijd, werkervaring en beroepsgroep. Daarmee sta je ook sterker in de onderhandeling met een potentiële werkgever. Ik zou persoonlijk het liefst zo snel mogelijk uit de ww willen. Al betekent dat dan dat ik een lager salaris moet accepteren. Zolang ik daarmee mijn vaste lasten kan betalen is dat nog altijd beter dan thuis zitten. Het is comfortabeler om vanuit die positie verder te kijken, dan dat je nu thuis blijft zitten en weet dat die ww uitkering ook een keer stopt.
heb in de 18 jaar 5 verschilende werkgevers gehad, heb inderdaad gekeken wat andere werkgevers bieden aan salarissen en wat ik nu voorgesteld krijg is gewoon erg laag
Sterker nog, als je langer dan 6 maanden in de ww zit moet je elk salaris aanbod aanvaarden. Onderhandelen mag natuurlijk wel, maar kwa salaris en acceptatie van werk heb je weinig keuze. (Elke baan is geschikt)
Hoi zeker dat zijn wij! Goede baan maar betaald helaas te weinig. En nou hoeven wij ook niet rijk te worden maar dit is enorm zuur voor een wo functie. Maar het staat erg goed op zijn cv dus geen spijt. Maar hij gaat wel iets anders zoeken.
Ik vind dit altijd zo makkelijk praten... zou je dat zelf ook doen? Dan zou ik echt een snob zijn hoor, maar ik ga met mijn opleidingsniveau toch echt geen tomaten plukken of wc’s soppen... #daar heb ik de nagels niet voor# Ts, momenteel is het wat moeilijker om in de financiele sector een leuke baan te vinden. Alle banken hebben reorganisaties gehad en er zijn zoveel hbo-ers en wo-ers op straat komen te staan, die vissen in dezelfde vijver ben ik bang. Alles trekt aan en ook deze sector weer, dus als ik jou was dan zou ik even verder zoeken.
Je schrijft dat je de secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vind. Bij de overheid zijn dat soort zaken vaak goed geregeld en de salarissen zijn ook meer dan redelijk. Wil je alleen financiële administratie doen of is een administratieve functie op een andere afdeling ook passend, denk je? Misschien dat je via deze link een leuke vacature kunt vinden: https://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures?query=administratie Er staan trouwens ook enkele vacatures voor financiële administratie tussen.
De vraag is maar tot hoever een maatschappij moet 'tolereren' dat je op zoek gaat naar die ene job... Je hebt absoluut gelijk hoor, ik vind ook dat je niet zomaar elke job moet aannemen als je werkloos bent. Maar die vlieger gaat natuurlijk maar een beperkte tijd op...
Tja dan krijg je gewoon geen ww meer uiteindelijk. En ja, ik vind je wel een beetje een snob ja. Ik zou al het werk aanpakken om uit de ww te komen en mijn man gelukkig ook.
Met 18 dienstjaren krijgt ze zo’n 16,5 maand (ongeveer) WW, ze heeft dus tijd. Wel voor 75/70% van haar laatste salaris. Je mag me een snob vinden hoor, dat ben ik ook zeker op dit gebied maar ik zou dit dus echt niet doen. Ik zou ook niet voor 65% van mijn laatst verdiende loon gaan werken. Mijn man komt uit de financiele wereld en is econoom en staat er net zo in als ik. Het laatste jaar was hij zich al aan het laten omscholen. Een half jaar na zijn ontslag staat hij nu voor de klas. In de hoogste schaal. Hij had ook akkoord kunnen gaan met LB 3 (beginnerssalaris) maar dat deed hij niet en nu verdient hij bijna hetzelfde als op in zijn HogePietenBaan. Het is maar hoe je jezelf in de markt zet en of je tevreden ben met te weinig.
Juist! En jammer genoeg nemen vrouwen veel te snel genoegen met minder en blijven ze minder verdienen dan mannen in dezelfde functie. Je moet jezelf en je opleiding/ervaring serieus nemen en daar mag je een bepaalde vergoeding tegenover verwachten. Onderwaardering accepteren kan altijd nog wanneer de ww ophoudt (waar ze 18 jaar geld voor heeft ingeleverd).