Hola! Gistermiddag ben ik tegen een autodeur opgebotst - ik reed gewoon op straat en opeens vloog die open. Het gaat, ik ben gelukkig niet op mijn hoofd terechtgekomen. Door de val is wel mijn tas-met-laptop hard op straat gevallen: de laptop gaat nu niet meer aan. Ik heb ook last van m´n elleboog, maar de ambulance (die door iemand anders gebeld was) vond het niet nodig om me mee te nemen (ik ook niet hoor!) De politie heeft aangegeven dat de bestuurder schuld had en ze raden me aan contact op te nemen met een letselschade advocaat die het dan met de verzekeraar van de bestuurder zou moeten regelen (het was een bedrijfswagen). Kent er iemand zo´n advocaat in Rotterdam? Ik heb zelf geen rechtsbijstandverzekering oid, enkel zorgverzekering. Kortom, welke stappen moet ik nu zetten om zo snel mogelijk in ieder geval m´n laptop vergoed te krijgen? Heel veel dank voor het meedenken!
Bij mij ging t in 2007 via de zorg of autoverzekering naar een letselschade expert (van achter aangereden waardoor whiplash). Misschien kun je informeren bij je zorgverzekering? Ik zou t wel voor je willen opzoeken welk bureau er bij mij achter zat, alleen weet ik niet in welke doos t zit en de zolder is momenteel geen doorkomen aan
Vandaag iig nog langs je huisarts gaan om de boel te laten registreren. Dan weet je zeker dat de boel geregistreerd staat, als ambulance je niet heeft meegenomen is dat geen garantie. Verder neem ik aan dat jullie een schadeformulier hebben opgemaakt samen? Tegenpartij zal dat in moeten dienen bij zijn verzekering en dan gaat de boel vanzelf lopen. Bij mij werd er zelf contact met mij opgenomen door de verzekering van de tegenpartij voor mijn eigen letsel. Duurde ongeveer 2wkn en was in mijn geval een complex ongeluk (kettingbotsing waarbij laatste van de rij schuldig was aan de hele botsing, dus niet de auto achter mij). Ik mocht daarbij kiezen voor een vast bedrag, of de situatie laten lopen. Omdat ik goed uit het ongeluk kwam (had paar dagen forse spierpijn en ben 2wkn ziek thuis geweest doordat ik er overspannen van raakte) heb ik gewoon voor het bedrag gekozen, maar als je langdurige klachten hebt is het verstandiger om het te laten lopen en dan zou ik een letselschade-advocaat in de hand nemen. Ook je materiele schade kun je dan doorgeven aan de tegenpartij. Klachten zo breed mogelijk pakken. Als jij nu schade loopt doordat je geen laptop hebt: aangeven. Laptop kun je alvast wegbrengen naar een reperateur en kun je straks ook de kosten van declareren. Als zij claimen dat hij niet gerepareerd kan worden kun je in overleg met verzekering van tegenpartij daar een bedrag voor claimen. Mijn werkgever heeft ook al mijn ziekteuren en ook de gemiste inkomsten daaruit mogen doorgeven, allemaal netjes uitbetaald. Tuinman die mijn tuin een dag is komen doen kon ik ook declareren, als ik poetshulp had ingezet idem. Het viel mij op dat ze echt helemaal niet flauw waren met die kosten. Ik zou dus niet meteen zelf aan de slag gaan met een letselschade-expert als er geen reden voor is, tenzij je verwacht dat je klachten lang gaan duren (bijvoorbeeld een whiplash, vage klachten, dat soort dingen)
Jaren geleden precies hetzelfde meegemaakt. Ik had net mijn dochtertje naar school gebracht en ging dus behoorlijk hard. Was zo erg geschrokken! Dit gebeurde precies voor een middelbare school, waarbij er allemaal jongeren het gezien hadden. Bleek een leraar te zijn Maar mijn fiets was behoorlijk kapot, ik heb het zelf met die leraar opgelost. Schade laten bepalen bij de fietsenzaak en dit bedrag heb ik op mijn rekening gekregen. Sterkte iig! ik ben heel lang bang gebleven op de fiets bij autodeuren..
Wat vervelend zeg! Ik zou er trouwens niet eens een letselschade advocaat voor in de arm nemen hoor. Het is mij ook ooit gebeurd en ik kon direct regelen met de veroorzaker. Veel het bedrijf, kreeg uit waar we is gebeurd en daar hebben ze hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor. Wel vastleggen dat je ze voor eventuele schade die nu nog niet bekend of zichtbaar is.
Dat is schrikken maar gelukkig geen ernstig letsel. Ik zou het onderling regelen. Sneller en minder rompslomp. Succes!
Probeer de schade idd onderling af te handelen. Ik zit nu verwikkeld in een zaak waarbij dat niet kon en dat sleept al driekwart jaar. Daar word je echt niet gelukkig van. Je kunt de veroorzaker gewoon zelf (via brief) aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Zijn verzekeraar neemt dan contact op. Hou er wel rekening mee dat ‘zo snel mogelijk’ in verzekeringsland bijna niet bestaat.
Ik ken iemand die hetzelfde had, gebroken sleutelbeen en materiele schade; dat is gewoon met de verzekering van de veroorzaker vergoed zonder letselschade-advocaat.
Kijk inderdaad of je het zelf met de veroorzaker kan oplossen (tenzij het letsel is waar je nog nog last van zou kunnen hebben). Ik heb ook zoiets gehad en dat hij uiteindelijk 1.5 jaar geduurd omdat de andere partij ineens niet “wilde meewerken”. (Papieren niet naar verzekering sturen, geen gehoor geven, gedoe tussen verzekeringen...)
Als ik kijk naar het bedrag dat ik heb terug gekregen voor de minimale klachten die ik heb gehad dan zou ik dat niet met de veroorzaker zelf regelen (tenzij jullie bedoelen zonder de letselschade-advocaat en direct met zijn verzekeraar).
Is er ter plekke een schadeformulier ingevuld? Dan kun je nog even afwachten voor je een advocaat gaat inschakelen. Als er geen schadeformulier is ingevuld, zou ik wel hulp zoeken om dit te regelen.
Een kapotte laptop is geen letselschade. Letselschade is lichamelijke en/of geestelijke schade die je oploopt door iemand anders toedoen zoals bijvoorbeeld een whiplash bij een ongeval of longziekten door het jarenlang werken waarbij je wordt blootgesteld aan gevaarlijke stoffen etc. Dit valt gewoon onder de aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf. Deze dekken materiële schade aan het voertuig en/of meegevoerde spullen van de tegenpartij (jij dus)