Weten jullie een lekker recept met stoofpeertjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door Hoop42, 17 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Ik heb stoofpeertjes gemaakt. Maar ik vind het altijd moeilijk te bedenken waar ik dat dan bij eet. Wat voor vlees? Enz
    Eten jullie ze koud of juist warm?
    Ben benieuwd:)
     
  2. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik eet ze warm. Bijvoorbeeld met beenham, frietjes en haricot verts.
     
  3. Piepie

    Piepie Fanatiek lid

    17 jan 2013
    1.253
    1
    36
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik lees lekker mee, njammie njammie kom maar op met die recepten!:D
     
  4. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik eet ze meestalkoud gewoon als bijgerecht, maar ik maak ze dan ook ouderwets in en heb hele potten vol in de kelder staan.

    Mijn favoriet is om ze warm te maken, half stoofperen en half pruimen, in de over stoven met rode wijn (of port), steranijs, kaneel en kruidnagel. En dan met slagroomijs en lobbig geklopte slagroom met mascarpone en vanillesuiker. Soms mag je wel eens gruwelijk uit de band springen :D
     
  5. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Klinkt heerlijk :D Het water loopt me al in de mond!
    Ik eet ze het liefst ook warm eigenlijk.
    Hoop dat er nog meer recepten komen:)
     
  6. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Klinkt ook erg lekker!
     
  7. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.248
    802
    113
    Vrouw
    Ik eet ze altijd warm, vandaag met een gehaktbal :)
    Maar ook lekker is met runderstoofvlees.

    Ik kook ze trouwens in rode ranja ipv wijn.
    Wel wat kaneel, maar geen suiker extra.
     
  8. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    En doe jij er dan gewoon gekookte aardappels bij?
     
  9. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Met draadjesvlees en gebakken aardappeltjes :D
     
  10. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.248
    802
    113
    Vrouw
    Meestal wel, maar ik vind ze ook wel lekker met gebakken aardappels.
     
  11. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Schillen en koken in bessensap, of wijn, kaneel etc..lekker met gekookt aardappeltje en stukje vlees :D
     
  12. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Ik kan hier wel wat mee. Dank je wel allemaal! Ik ga maar even naar de supermarkt:D

    meer tips zijn altijd welkom:)
     
  13. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Hier altijd warm,met aardappelpuree en draadjesvlees.
     
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Warm gekookt in rode wijn of ranja en dan op ongeveer 2 kilo stoofperen; 2 kaneelstokjes, 2 laurier bladeren, 4 kruidnagels. Als ik ze maak met rode wijn dan doe ik er een paar schepjes suiker bij.
     
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.363
    10.316
    113
    koken met kaneelstokje en wat honing dan is het niet mierzoet, verder altijd koud. lekker bij yoghurt of ijs of gewoon zo!
     
  16. mamavanjuul

    mamavanjuul VIP lid

    10 aug 2010
    11.954
    31
    48
    Vrouw
    Publieke sector
    2 kilo is hier net genoeg voor 4 personen.

    Dan ruim 4 uren laten opstaan.....kaneelstokjes erbij, vanillestokje erbij en wat suiker.
    Dan lekker met gekookte aardappelen en een braadworst :D
     
  17. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Je kan ze ook als dessert eten met room ijs, of uhmmmmmmm chocolademousse ;)
    Of er een taartje mee maken kan natuurlijk ook nog!

    Hihi het is maar goed dat we ze niet zo vaak eten ;)
     
  18. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Hier zijn ze net weer op:x Lekker gestoofd met rode wijn, bessensap en kaneel. Sap inkoken tot het een beetje stroperig wordt... Hmm zo lekker als het nog warm is, maar koud de volgende dag zijn de smaken er beter ingetrokken

    En wij eten ze meestal als toetje met vanillevla.
     
  19. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.248
    802
    113
    Vrouw
    Waarom zolang, is het dan niet een hele papperige brij?
    Ik laat het ongeveer 30/40 minuten koken en dan zijn ze lekker zacht, maar nog wel stevig.
     

Deel Deze Pagina