niets ingewikkeld aan toch, je eet, vult het in in het dagboek, hoe betere keuzes je maakt des te meer je kan eten, je kan bij wijze van stukje taart pakken of 4 boterhammen met beleg (even overdreven voorbeeld zo zwart en wit is het niet altijd) maar als je betere keuzes maakt gebruik je dus minder punten. Je mag je weekpunten ook gebruiken voor lekkere dingen, hoeft niet maar mag wel je valt toch gewoon goed af. Je sportpunten hoef je ook niet perse op te maken maar word wel aangeraden omdat je ook meer verbruikt en je lichaam goed wil laten verbranden.
ja het klinkt zo wel simpel haha..ik wil nu gelijk al te snel het goed doen denk ik..moet gewoon even de juiste balans vinden en goed bedenken wat ik wil eten de hele dag hahaha...ik ga binnenkort hardlopen als het iets minder warm is vanavf woensdag denk ik... ik vind het wel lastig dingen te vinden...zoals volkoren brood?? ik heb nu maar bruin brood gewoon gedaan..zal wel hetzelfde zijn... en zal het kwa merken veel schelen?? ik heb bv gewoon een goedkoop merk smeer boter van de digros die staat er niet bij dus heb nu maar de dieet boter van euroshopper gedaan van de ah? daar zal toch niet veel verschil in zitten?
hoi meiden, Mag ik ook mee kletsen, ben vandaag begonnen, en erg enthousiast om er wat kilo's af te krijgen. vind de site nog wel beetje onoverzichtelijk, en vind het aanbod van recepten zeer weinig, wat jammer is want daar kan ik wel wat inspiratie in gebruiken.. gr marije
hoezo inspiriratie? je mag gewoon eten wat je normaal eet in principe, stel je maakt normaal macaroni, zou je hem nu kunnen maken met mager rundergehakt, veel groente en volkoren pasta, dan maak je hem vullender en gezonder maar behoud je toch je "normale" eten zo kan je het ook langer blijven volhouden dan allerlei rare (nieuwe) recepten dat is best leuk voor een keer maar je normale eten gezonder maken en betere porties nemen is een veel belangrijkere les.
ja heb je gelijk in, maar vind zoizo moeilijk om afwisselend te eten, ben niet zo van elke avond aardappel groente vlees. en wat doen jullie als lunch?
gewoon brood / crackers / rijstwafels vaak in combinatie met wat fruit of zuivel (melk / yoghurt e.d.) Ik houd vaak dit aan en dit helpt mij wel 2 keer per week aardappelen, groente en vlees 1 a 2 keer per week rijst 1 a 2 keer per week pasta 1 keer per week een ovenschotel 1 keer iets makkelijks (pizza, friet, pannenkoeken) maar ook een soepdag (dus lekker gevulde soep met brood erbij) of je kan ook een maaltijdsalade maken met bv koude pasta erin. vaak maak ik een menu voor de hele week, das makkelijk met boodschappen doen en kijken welk vlees eruit moet voor welke dag.
vanavond eet ik bv pitabroodje met gyros, griekse salade (komkommer, tomaat, ui en fetakaas) en zelfgemaakte tzatziki (ik neem dan maar 1 pitabroodje omdat dat veel punten heeft en vul de rest aan met salade en tzatziki. Morgen eet ik aardappelen, groente en vlees de dag erna rijst met roergebakken groente en wat zoetzure saus en de dag erna maak ik iets met pasta, tomatensaus en mager rundergehakt en groentes, moet nog even kijken of ik het zo maak of een soort van ovenschotel ervan maak. Het helpt je bewuster worden als je plant (ook voor je dag verder te verdelen)
Ik heb vandaag weer een telvrije dag...die dagen eet ik dan vaak een pastasalade als lunch en als diner gekookte aardappelen...als ontbijt vaak magere kwark. Op een teldag begin ik de dag met crackers of Optimel vla met een appeltje. Lunch vaak boterham (3) of kaiserbroodjes (2). Met mager beleg, dat kan magere ham zijn, Philadelphia, Kaas 30+, tonijn ofzo...ik maak ook wel eens een tosti van die boterham, dan doe ik er kaas, magere ham, een tomaatje en ui op. Wat mosterd en klaar. Ik laat dan de sauzen achterwege, want de tosti is dan al niet meer droog door het gebruik van de tomaat en de mosterd. Lekkerrrr Diner eten we wel steeds meer aardappelen, gekookt. Simpelweg omdat je gewoon ziet dat als je een maaltijd met gekookte aardappelen, groenten en vlees doet, je niet veel fout kan doen Vanavond eten we boontjes, uitje erdoor, gekookte aardappelen en vlees (we hadden er al mager rundvlees er uit, mag ik vandaag eigenlijk niet, maar gaat dan van mn spaarpot af). Daar draaien we gehaktballetje van met jus van het vlees zelf. De gedachte die mij heeft geholpen is dat niet elke maaltijd een feestmaal hoeft te zijn. Ik leer nu normaal eten. Je zei al dat je niet zo van de vlees, aardappelen, groenten bent, Vlavlip, maar misschien moet je dat maar gewoon eens doen. Wie weet bevalt het jou ook. Ik koop elke week wel een bloemkool en boontjes. Daar kun je verschillende dingen mee doen, uiteindelijk is het dan toch vaak lekker met een aardappel . Ik vond dat nooit z'n succes, maar leer het nu te waarderen. Haha, wat eenverhaal hoop dat je er ietsmee kunt. En wat Triskele zei, en ik ook al een paar pagina's verder, het is toch gewoon eten wat je at en dat analyseren...dan betere keuzes maken. En idd, hoe gezondere keuzes je maakt, hoe meer je kunt eten, hoe meer je af valt en hoe langer je het vol houdt!
Hier ook beetje jou eetschema triskele. Vananond kipfilet, was over van de bbq met schijfjes uit de actifry en sla
Had al een berichtje in de lounge achtergelaten, maar heb nu dit topic over de WW gevonden. Ik mag 30 points per dag, (49 extra per week) Ben gister begonnen, en vond dat ik al gauw aan de 30 points zat, maar nu hier zo mee te lezen zie ik dat ik het ook anders kan aanpakken. Ben nogal een broodmens, maar kan dus ook volkoren (dunne) crackers nemen. Fruit als tussendoor enzo. Begrijp gewoon nu dat ik niet meer alles in m'n mond kan stoppen, en dus nu ook bewust moet kiezen. En meer bewegen.......!
Maenditje, Dat is helemaal waar! Hoe gaat het nou met jou? Pfff, ik hoop zo dat ik wat ben afgevallen straks! Ik kan alleen niet gaan wegen donderdag...dagje Efteling! Dus ja
Vanmorgen naar cursus geweest en er was 2 kg af!!! Hoop volgende week op nog zo'n knaller Ik eet 's ochtend iets van muesli, brinta of cornflakes etc en in de middag wanneer ik vrij ben eet ik iets van (groenten)soep of een omelet met (veel) groenten of pastasalade en wanneer ik moet werken eet ik brood als lunch en 's avond meestal pasta of rijst met vlees of vis, ik eet hooguit 1x in de week aardappelen met groente en vlees. Tussendoor heb ik een weight watchers reep en 2 stuks fruit....
@medousa: goed zeg! is gelijk weer even goede motivatie. Mijn eerste dag gister is goed gegaan, had maar 1 punt teveel gebruikt, ondanks de aardappelgratin en zalm en het viel me allemaal niet tegen, handje tomaatjes is ook lekker tussendoor