natuurlijk schik je ervan maar waar het vandaan komt, dat weet je dan niet. maar met mensen bang maken met zo'n bericht word niemand wijzer
ja hoor ik eet ze gewoon, ik leg ze even in koudwater met wat citroenzuur, (zo worden ze op mijn werk ook gewassen voor we ze snijden) en gewooon lekker eten, met de nederlandse komkommers is niets mis.
Ik eet ze nog wel ja, gewassen en wel. Ik hoorde dat andere groenten ook niet zeker zijn, dat in Duitsland (bepaald deel) wordt afgeraden om ongekookte groente te eten, dus niet alleen de komkommers?
Ik ben zelf ook dol op komkommers en alle rauwkost. Zelf eet ik wel rauwkost enz,maar ben toch niet zo happig op komkommers nu. haha.Ik werk ook in een restaurant, en moest gister werken en was ook de komkommers aan het schillen. Dus toen zeiden ze, wat ben je nou aan het doen? ja schillen..haha ja weet t niet... ik laat ze nu ook maar even links liggen op me bord. En ook toen ik even in de spoelkeuken stond,zag je bij 9vd 10bordjes dat de komkommer bleef liggen. hoop maar dat t snel voorbij is.
Ik eet ze nog wel. Ken ook iemand die het heeft. Maar goed zolang er niks bewezen is, eet is ze gewoon.
Dat laatste zou ik ook doen, je weet immers niet hoe zorgvuldig er gewassen en schoongemaakt is. (je zou er vanuit moeten kunnen gaan dat dat goed is, maar ik heb toch net iets te vaak naar de smaakpolitie gekeken, geloof ik... ) Aan de andere kant heb ik ook zoiets van; Als die komkommer op het bord heeft gelegen en er zit EHEC op, dan zit dat inmiddels ook wel op de rest van je eten, toch? Dan kun je dus helemaal niet meer in een restaurant gaan eten. Ik tijfel dus nog over de komkommers in een restaurant... Overigens eten wij ze zelf wel (eigenlijk elke avond) en van de week was Jelle jarig en de komkommertjes die ik (met heet water gewassen en daarna geschild) geserveerd had vonden gretig aftrek. Ik geloof dat er binnen 10 minuten een hele komkommer door is gegaan. Mijn moeder werkt bij een biologische tomatenkwekerij en zelfs haar werkgever raakt zijn tomaten aan de straatstenen niet kwijt. Van de week kon hij ze nog in Rusland verkopen, maar daar is de grens nu ook dicht voor tomaten. Al wat nu rijp is moet weg... Zonde hoor, van al dat eten...
Ik zag ze gisteren nog liggen. Drie voor een euro. Het is dat ze niet op het boodschappen lijstje stonden. Ik heb namelijk wel een recept gevonden dat ik van de week ga uitproberen:Recept - Komkommer uit de wok - Albert Heijn
Helemaal mee eens! Dus donderdag komkommers door salade gehad en voor vanavond tzatziki.. en dat smaakt niet zonder
Het is waarschijnlijker dat het niet aan groente ligt: 'Vlees verdachter dan groenten' | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl En ze hebben zelfs al een beetje een idee waar het vandaan komt. Veel mensen die ziek zijn geworden hadden allemaal in hetzelfde restaurant gegeten. Hoe komen ze nou aan dat komkommer verhaal dan?
je bedrijf zal maar over de kop gaan door deze hysterie (das gelukkig bij ons nog niet aan de hand, maar het is wel diepe crisis) ik ben blij dat ze steeds dichter bij de bron van besmetting komen maar ik geloof dat het nog lang gaat duren voor de tuinder weer zonder verlies aan het oogsten is
Uit wat ik begreep waren 17 mensen die allemaal in 1 restaurant hadden gegeten ziek geworden (dus niet veel). Waarschijnlijk kunnen ze op deze manier makkelijk nagaan wat het restaurant heeft geserveerd en wie de leveranciers waren. Het komkommer verhaal kwam van het feit dat 95% (volgens dat Nu.nl artikel) komkommer, tomaat of sla rauw had gegeten. De komkommer was dan denk ik het meest gegeten. Ze hopen dat wat de meeste zieke mensen hebben gegeten dat dat de besmettingshaard is. Vaak is dat zo, maar dus niet altijd.
Eet bijna niet iedereen vaak tomaat, komkommer of sla? Ik vind 17 personen best veel. Misschien iets in het water?
Hier gisteren weer 4 komkommers mee genomen, en vanmiddag op de bank lekker een halve ijskoude komkommer weg zitten eten
idd, dan ben je mooi gaar. Niet voor de telers hoor, maar verder zou ik mij doodlachen als straks blijkt dat ze zich vergist hebben en iemand met het verhaal naar buiten komt dat het in de bratwurst zat. Kijken of die duitsers ook zover gaan als het hun eigen economie betreft.