Er was ook een mosselfeest in de buurt van dat restaurant waar heel veel mensen aanwezig waren. En daarvan zijn er over de 2000 ziek geworden. Was vanavond op het nieuws hier in B.
ik zag net dat het overal ongeveer nog zou kunnen inzitten dat zelfs rundvlees het kan bezitten dus ja dan zou je niets kunnen eten, goed bakken, wassen schillen e.d. misschien iets meer als normaal je zou doen maar meer kan je niet doen lijkt me.. ja niet in Duitsland even gaan eten ofzo
weetje ik denk dus dat het dus inderdaad gewoon uit duitsland vandaan komt ergens tijdens een evenement. en ja als je dan al een slecht weerstnd hebt loop je het zo op natuurlijk. nou ja ik eet gewoon mijn kwamkwammer hoor en ook mijn sla. en weetje wat het zure is nu blijkt het dat het daar uit noord duitsland vandaag komt maar de nederlandse telers hebben we een flikke douw gehad nu!
ook in de mosselen kan iets gezeten hebben Heb nu al van alles voorbij horen komen, van melk tot vlees groente fruit...pfff je zou niks meer kunnen eten/drinken.... Nou ik eet mn komkommertje nog lekker hoor! Wel geschild...maar vindt juist het schilletje toch al niet lekker
tip: doe groenten in een grote bak met water en scheut natuurazijn en laat 20 min wachten daarna goed afspoelen , en geen bacterie meer te zien kun je gerust eten doe ik ook
Wij eten ook nog gewoon komkommers. De besmettingsbron is nu waarschijnlijk een of ander restaurant. Dat het door komkommer zou komen is niet bewezen
zoals ik al aan het begin van dit topic zei, dit is gewoon weer een hoop opgeklopte mediahype, massahysterie toestand. ik denk ondertussen nummer 25 ofzo sinds ik kinderen heb. variérend van nekkramp ( waarvan we iemand in de klas van kijn zoon hadden en en serieus maanden in coma lag,dus geént moesten we worden. alleen was er voor type 3 geen enting dus gaven ze maar type 2 om de mensen rustig te houden, sinds die tijd kijk ik hel anders aan tegen dit soort massahysterie.) er zijn al tig soorten voeding voorbij gekomen wat gemeden moet worden en gekke koeien, kippen, schapen en vogels. duizenden mensen zijn de dupe geworden omdat hun bedrijf naar de knoppen ging. en ook dit maal zullen er weer veel bedrijven het niet meer redden, mede ook door de crisis. dan is dit de genade slag. en waarom? omdat iemand vaag ergens aanneemt dat die mensen misschien wel komkommer op hebben. ga eerst zoeken naar de bron voordat je zulke rare uitspraken doet. ik denk dat je eerder bij de mossel ( of wellicht een virus) moet zijn dan bij een komkommer, tomaat of paprika.
Ik heb niet gestemt want wij eten nooit komkommers. Hubbie en de kids lusten het niet en ik ben er nooit fan van geweest. Maar het is altijd wel wat nog even en we kunnen niets meer eten.
en nu blijkt dat het hoogstwaarschijnlijk tauge de oorzaak is. dus allemaal nu massaal geen tauge meer eten
ik heb gelezen dat tauge een hele tijd geleden ook al veroorzaker was van EHEC, in japan. snap eigenlijk niet dat ze niet gelijk een link hebben gelegd.
mijn dochter heeft het voor de beeldvorming eventjes opgezocht. dat van die taugé was in 95. dus ook al wel iets meer dan "even" geleden. volgens mij zijn ze er nu weer af gestapt, ben benieuwd wat het volgende gaat worden wat in de ban gaat.
Las vandaag in de krant dat de prijs van de komkommers ook terug aan't stijgen was, dus da's goed voor de telers. Gisteren op de markt was het 5 komkommers voor 1 euro...
de komkommer is hier in de supermarkten helemaal niet goedkoop geweest, steeds 59 cent. gister bij de aldi was ie 29 cent, maar vorige week ook gewoon 59 cent.