Wie gaf bij 1e flesvoeding en zit erover te denken om bij..

Discussie in 'Voeding' gestart door Nonny, 3 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nonny

  Nonny Actief lid

  3 feb 2006
  156
  0
  0
  tweede toch borstvoeding te gaan geven?

  Ik heb bij Job geen bv gegeven.
  Toen stond ik daar volledig achter.
  Nu denk ik als ik weer zwanger ben misschien toch eerst even bv proberen..

  Wie herkent dit of heeft het ook zo gedaan dus eerste fles en tweede toch bv?

  Groetjes
   
 2. roelfie

  roelfie Lid

  15 feb 2006
  32
  0
  0
  verzorgende bij de thuiszorg
  Musselkanaal
  Ik heb van mijn twee kinderen maar drie weken in het totaal borstvoeding gegeven. Bij de derde ga ik direct over op flesvoeding.
  Ik had naar drie weken bijna niets meer. Elke uur er weer uit, dit overkomt mij met de derde niet.

  Groetjes Roelfiena
   
 3. Angel79

  Angel79 VIP lid

  14 jan 2006
  5.090
  0
  0
  Lekker mama zijn
  Limburg
  Ik had bij de eerste ook vanaf het begin flesvoeding gegeven, bij de tweede toch besloten om borstvoeding te geven.
  Helaas wilde ze maar 1 dag aan de borst en daarna niet meer (ze verslikte zich erin aangezien ik teveel geef :oops: ), heb toen een tijdje gekolft en toen toch maar op flesvoeding overgestapt. Bij een derde wil ik toch weer starten met borstvoeding, hopenlijk gaat het dan beter.

  Liefs Angela.
   
 4. neeltje

  neeltje Fanatiek lid

  17 feb 2006
  3.289
  0
  0
  ik heb bij mijn kindje 4 dagen borstvoeding gegeven maar er kwam niets uit (kwam niet op gang) toen overgestapt op de fles.
  waarschijnlijk doordat ik een keizersnede op afspraak heb gehad en geen weeen heb gehad.

  m'n kindje begon te 'fladderen' en moest echt iets gaan eten, eerst nog geprobeert met een spuitje eten te geven, mijn borsten waren na 4 dagen net een slagveld!!!

  ik begin bij een volgende kindje meteen met de fles.
   
 5. JoyceD

  JoyceD Fanatiek lid

  6 jan 2006
  2.208
  0
  0
  administratief medewerkster
  Amsterdam
  Ik mijn beide dochters meteen de fles gegeven.
  Maar dit was omdat ik een huidziekte heb en dus creme moet gebruiken .
  Mijn verloskundige wist wel dat ik eigenlijk heel graag bv wilde geven , maar heeft niet gezegd dat er hulpmiddelen waren .
  Ik had dus gewoon bv kunnen geven met b.v. een tepelhoedje of door af te kolven .
  Door het membraam in de kolf komt de melk namelijk niet in aanraking met mijn huid .
  Met de derde ( als die mag komen ) zal ik zeker gaan proberen om bv te geven ;)
  Heb in de tussentijd nl een hoop geleerd over kolven en tepelhoedjes en alles wat met borstvoeding te maken heeft .
  Vind het dus toch de moeite waard om het te proberen .
  Al voel ik me niet schuldig tegenover me oudste 2 dochter .
  Tenslotte heeft mn vk me niet genoeg voorgelicht over dit soort dingen .

  Groetjes Joyce
   
 6. Annemarie1984

  Annemarie1984 Bekend lid

  13 feb 2006
  512
  0
  0
  Onthoudt dit:
  Met borstvoeding kun je altijd overstaoppen op de fles. Andersom is dit zeer moeilijk.

  Verder zul je daarinm jouw eigen keuzes moeten maken.
  Maar zo lang je twijfelt: ga eens naar een info avond van het VBN of de LLL.
  Laat je goed voorlichten en maak dan een keuze.
   
 7. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  Ik geef Kaylee de fles omdat ik geen bv had... Ik heb een week lang constant zitten kolven en aanleggen, maar geen druppel. Hulp gehad van de verpleegkundigen en de lactatiekundige, maar het mocht niet baten. Kaylee kreeg ook al vanaf minuut 1 fv, omdat ze dus prematuur is en ik geen bv had en ze echt wel gelijk moest eten.

  Bij een eventuele 2de kindje (ooit in de verre toekomst haha) ga ik het heel zeker weer proberen, want ik vind het nog steeds heel erg dat ik fv moet geven.
   
 8. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0
  bij beide kinderen borstvoeding gegeven tot ongeveer een kleine 3 wkn, toen bleek zowel bij de 1e als bij de 2e dat ik gewoon te weinig voeding had.

  Hoe jammer ik het ook vondt.

  Nu zijn we met de 3e ronde bezig en ook dit keer ga ik gewoon weer proberen bv te geven, alleen biljf ik nu niet 3 wkn tobben ik weet inmiddels dat je voeding na een dag of 10 gaat veranderen, mocht het zo zijn dat ik ook dit keer weer te weinig voeding heb ga ik niet aanmodderen maar over op flesvoeding, hoe jammer ook.

  er zijn er die bewust kiezen voor flesvoeding en dat is ieders eigen keuze, ik vindt dat deze keuze ook door de omgeving gewoon geaccepteerd zou moeten worden, ik vondt het verschrikkelijk dat ik wel eens te horen kreeg waarom geef je de borst niet? Duh moest ik soms met een bordje om mijn nek hangen dat ik geen voeding heb voor de kleine? Nee laat iedereen dat doen waar zij zich goed bij voelen.

  succes :D
   
 9. Annemarie1984

  Annemarie1984 Bekend lid

  13 feb 2006
  512
  0
  0
  Smoekie: waarom denk je dat je te weinig voedingsstoffen hebt?
  Je hebt het over 3 weken en 10 dagen. En dat de voeding veranderd.
  Die tijdstippen zijn heel berucht. Het zijn over het algemeen regeldagen. Dat zijn dagen waarin de kleine alleen maar wil drinken drinken en nog een drinken. Dit doen ze omdat ze ineens meer nodig hebben. En aangezien bv een kwestie is van vraag en aanbod, woprdt het zo opgekrikt.

  Te weinig voeding komt (naar wat ik begrepen heb) eigenlijk niet voor. Zelfs bij 3de wereld moeders niet. Omdat er eerst voor het kind wordt gezorgt (vitamines, mineralen gaan naar de bv) en dan voor de moeder. Het zou dus logisch zijn dat jij te korten oploopt.
  Maar aangezien je (neem ik aan) gewoon normaal eet en drinkt, is dat geen probleem hier.

  Het komt misschien betweterig over en dat is absoluut niet mijn bedoeling. Maar ik heb gemerkt dat veel moeders op deze manier van de bv worden afgepraat door een vk, kraamhulp, kinderarts, noem het maar op.

  Zorg dat je jezelf goed voorbereidt als je echt bv wilt gaan geven. Zorg dat je een cursus volgt, lees je in en laat je niet gekmakne door proffesionals die op dat gebied misschien toch niet zo proffesioneel zijn.
   
 10. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0

  Tis niet zo zeer dat ik denk dat ik te weinig voedingstoffen had, het is dat we (ik, huisarts, consultatiebureau) het gewoon zeker wisten dat ik gewoon te weinig voeding had.


  Die regeldagen waar jij het over hebt waren we dan ook al voorbij, dat was me al verteld dat het daar aan kon liggen, maar na plusminus 2 wkn zit je echt wel op het tijdstip dat je je gewone moedermelk hebt, en juist in de moedermelk horen de vetten te zitten die het kind een verzadigd gevoel hoort te geven waardoor het dus juist langer zou duren eer het kind weer om eten vraagt.

  Wij hebben de kleine gewoon zoals het hoort constant aangelegd, (l,r,l,r etc.) in het begin nog niet zo heel veel aan de hand. Ging over het algemeen wel goed, maar na een dag of 10 bleven kwamen ze (beide) om het uur al om eten, goed en rustig laten eten (tot ergenis aan toe moet ik bekken, af en toe zat ik wel 3 kwartier, maar moest ik gewoon van huisarts,kraamhulp en ook consultatiebureau stoppen na 25 min.

  Maar ja hoor uurtje later was het weer zover, en dat hebben we bijna 3 wkn volgehouden, toen heb ik op advies van mijn moeder (heeft er zelf 4 grootgebracht en de 3e van mij maakt het elftal compleet) een keer flesvoeding gegeven om te kijken wat er zou gebeuren. En ja hoor verdomd 3 uur later moest ik hem wakker maken voor eten.

  Dit ging ook zo bij de 2e enkel bij de 2e ben ik net ff iets korter gaat tobben, maar ook deze vanaf de fles geen gehuil omdat het niet genoeg gegeten had.

  En uiteraard zorgde ik goed voor mijzelf (wat voeding, vitamines etc. betreft ,dus daar ligt het niet aan) maar mijn eigen moedermelk bleef gewoon waterig, mischien dat het wel zo zou kunnen dat er

  Het is gewoon een feit dat in die overgang van colostrum naar de moedermelk de beschermende stoffen afnemen, maar het normaal gesproken wel genoeg beschermende stoffen binnenkrijgt. Maar ja als je zoals ik al zei geen genoeg voeding hebt (die achtermelk of hoe je dat precies ook noemt) dan blijft de kleine huilen om eten.

  Ik heb echt wel geprobeerd om bv geven en in de 9 mnd ervoor heb ik denk ik wel tig boeken versleten over het hoe en wat en ook over het geven van bv. En ikzelf ben al helemaal geen type die zich iets laat aanpraten door dees of gene ook niet door HA, gyn, verlosk. Of wie dan ook. Ik doe datgene van wat ik denk dat het beste is voor mijn kind, en voor mijn gevoel was het het beste voor het kind om over te gaan op flesvoeding, en ondanks voorgeschiedenis van beide ga ik ook dit keer (mocht het me gegeven zijn een 3e te krijgen natuurlijk) weer proberen om bv te geven. :D

  In ieder geval bedankt voor je advies, laten we hopen dat het me deze keer wel gegund is BV te kunnen geven. :)

  Groetjes
   
 11. Marije

  Marije Actief lid

  17 nov 2005
  204
  0
  0
  zelfst.ondernemer
  Lieve Smoekie,

  Is het ook wat om bij de volgende een lactatiekundige om advies te vragen? Die weten er veel meer van over het algemeen dan een HA, CB-arts of VK.
  Ik vind het in elk geval heel goed en dapper dat je het toch weer wilt proberen. Ik hoop voor je dat het lukt!

  Het bestaat idd wél dat je BV niet voedzaam genoeg is, ik heb het beide keren met 6 maanden gehad, toen moesten ze allebei écht een papfles naast de BV hebben, ze waren al een tijd niet goed gegroeid. En dan had ik een goed CB die wisten dat de groeicurves gebaseerd zijn op FV en niet op BV, dus dat BV kindertjes best een dipje in de groei mogen hebben. Je merkte ook dat ze met die aanvulling tevreden waren, en gelukkig kon ik daardoor ook BV blijven geven tot 11 maanden.
  Je zou ook een combinatie van BV en FV kunnen overwegen.
   
 12. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0
  het is nu nog een klein beetje een ver van mijn bed show, al moet ik bekennen dat ik best ongeduldig ben ondanks dat ik pas net (januari) gestopt ben met de pil.

  Moch het zover zijn, dan ga ik het idd toch weer proberen en mischien idd kijken hoe het (mits ik weer problemen krijgen met de kleine natuurlijk,mischien gaat het wel goed dit keer) gaat als ik afwisselend bv geef en fles...de tijd zal het leren.

  bedankt in ieder geval voor je reactie,
  groetjes
   
 13. Annemarie1984

  Annemarie1984 Bekend lid

  13 feb 2006
  512
  0
  0
  Het was niet mijn bedoeling om jou het gevoel te geven alsof je ontwetend of wat dan ook was hoor.
  Het is mij gewoon vaak opgevallen dat veel vrouwen door vk's, huisartsen e.d. dit soort dingen te horen krijgen...
  Regeldagen komen best veel voor hoor. vaak ,et 1 dagen, 3 weken, 3 maanden, 6 maanden. En sommige vrouwen krijgen ze meer omdat ze een productie hebben die heel gevoelig is.

  Zou het niet kunnen zijn dat je te veel melk had? Dan komt het kind niet toe aan de achtermelk.
  Of een echte drinktechniek? Misschien verkeerd aanleggen?
  Of misschien geen goede toeschierreflex?

  Dat het waterig is, zegt eigenlijk niks. Ik heb zelf een keer groene melk gehad met het kolven. (had spinazie gehad)

  Ik weet het niet hoor, het is echt niet mijn bedoeling om jou een rotgevoel te geven. Ik probeer alleen maar te helpen zodat het bij een volgende wel kan lukken. Het lijkt me voor jou ook neit echt leuk dat het zo loopt. Ik zou dan ook zeker aanraden om bij een lactatiekundige langs te gaan.
   
 14. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0
  Ach mischien reageerde ik iets overdreven, maar ik heb destijds ook zoveel commentaar gehad op het feit dat ik de kleine geen borstvoeding gaf en elke keer weer die uitleg van dat het gewoon echt niet ging, als je wel die moedermelk hebt, maar niet de vetten van wat ik al schreef waardoor je kleintje lekker verzadigd kan gaan slapen een paar uurtjes wordt je er echt wel moedeloos van , en als je dan een keer een flesje probeert en je ziet gelijk zo’n verschil, ja dan heb ik zoiets van huh? Zou het dan echt zo zijn dat ik geen voeding heb (lees vetten). Toch weer bv maar hup gelijk weer binnen het uur komen, flesje en ja hoor daar lag meneer heerlijk voldaan te slapen en narrig (bij wijze van) dat ik hem wakker maakte voor zijn eten. Nee dan heb ik gewoon zoiets van ik wil zeker weten dat de kleine goed en genoeg binnen krijgt, dat ie lekker kan slapen (gewoon een paar uur aan een stuk door) dan maar de fles, maar het schuldgevoel was er destijds niet minder om, je voelt je minder moeder (in het begin) omdat je je kind geen bv kan geven, en dan zijn opmerkingen van anderen gewoon ff niet zo heel goed te verteren hoe goed bedoelt ook.

  Bij de 2e was het schuldgevoel er toch ook wel zij het in mindere mate (ja al doende leert men)

  Je gaf me ook niet echt het gevoel van onwetendheid of wat dan ook, maar ja ik weet dat ik gewoon niet meer kon doen dan ik gedaan heb, en dat overgaan op de fles de beste optie toen was, en bij de 3e zal ik het ook doen (wel wil ik dan als het weer zo gaat proberen om het af te wisselen dus zowel borst als fles te geven)

  Ik luister altijd naar mensen om me heen, naar de huisarts, vk, kraamhulp etc. maar doe uiteindelijk datgene wat mij het beste gevoel geeft. (op het schuldgevoel na dan hahaha)

  Nee ik denk nie tdat ik teveel melk had, het bleef bij mij gewoon echt waterig, normaal hoort het toch iets gelig te zijn, het aanleggen daar mankeerde ook niets aan, ze pakte beide meestal in een keer goed en je kon echt voelen dat ze wel goed dronken, dus wat het ook is, ikzelf vindt het gewoon niets dat je ruim 3 wkn bezig bent je kind nog geen uur achter elkaar slaapt voor het weer al komt , het kan er dan bij mij niet in dat dat dan goed is voor het kind, en dan is het aan mij om te zeggen , nou schat ik geef je iets waar je wel lekker van gaat slapen (flesvoeding)

  Sorry als ik jou weer het idee gaf af te geven op jou (advies) dat is ook mijn bedoeling niet, maar ik denk dat iedereen wel iets heeft waarmee je net iets kortere teentjes hebt dan met andere dingen :)

  Ik merk wel hoe het straks gaat met de 3e komt tijd komt raad...

  groetjes
   
 15. Annemarie1984

  Annemarie1984 Bekend lid

  13 feb 2006
  512
  0
  0
  Ik kan me goed voorstellen dat je er spuugzat van wordt dat je steeds maar weer moet uitleggen en uitleggen. Vooral als je dan ook nog eens zo'n betweter (als ik) tegekomt die dan dit soort dingen gaat roepen. Het was van mijn kant echt goed bedoeld.

  even een misverstand uit de weg helpen trouwens: moedermelk is vaak wat waterig, soms met een laagje room erop. Kleur maakt niks uit. Ik heb gele melk, groene melk, blauwe melk gehad.

  Misschien ben jij idd wel 1 van die vrouwen die echt niet volledig kan voeden.

  Ik zou na 3 weken ook overstappen hoor als me dit zou overkomen.
  IK zie wel dat je hulp hebt gehad van de vk, ha e.d Maar toch zijn dat vaak mensen van wie je denkt dat ze goed info hebben (van wie je het ook zou moeten verwachten), maar vaak valt het vies tegen.
  Niet dat ik daarmee wil zeggen dat dit opgaat voor jouw hulpverleners. Maar ze weten er over het algemeen echt weinig vanaf.

  Ik zou je dan ook echt echt aanraden om eens bij een lactatiekundige langs te gaan. Het liefste bij een ICBL (of zoiets). Want lactatiekundige is geen gschermerd beroep. Iedere debiel mag zich zo noemen. Bij een ICBL lactatiekundige weet je zeker dat ze een gedegen opleiding hebben gehad.

  Gelukkig stoten we elkaar niet voor het hoofd.
  Bv is echt mijn stokpaardje, dus kom soms een beetje feller uit de hoek dan bedoeld is.
   
 16. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0
  Ach zoals ik al zei, wat dat betreft heb ik mischien iets te korte teentjes en reageerde ik mischien ietwat overdreven ( je geeft zelf al aan dat jij dat met bv hebt, en dat jijzelf dan ook soms iets feller dan bedoeld uit de hoek kan komen)

  En wat dat betweterig betreft, iedereen heeft nou eenmaal zijn eigen mening opvattingen over dingen en die hoeven natuurlijk niet altijd hetzelfde te zijn toch, zolang je op een normale manier zonder andere te kwetsen jouw eigen mening kunt en mag zeggen dan is er niks aan de hand toch. Het zou wat zijn zeg als iedereen dezelfde mening zou zijn aangedaan.

  Ik trek gelukkig nooit conclusies uit wat ze op het consultatiebureau zeggen of wat de huisarts zegt of wat dan ook, ik ben door schade en schande wat dat betreft wijzer geworden om te weten dat ook zij (juist zij) niet alleswetend zijn, dat zie, lees, hoor je dagelijks en je maakt het zelf ook vaak genoeg mee, zeker als het de kinderen betreft, als ik weet dat mijn kind iets heeft en de huisarts zegt, geef het maar een zetpilletje neem maar van mij aan dat ik me echt niet weg laat sturen. Gelukkig komt dat niet zo heel veel meer voor omdat mijn huisarts nu onderhand wel weet dat als ik kom er ook echt wat is, en dat is ook altijd zo gebleken bij nadere onderzoeken. En wat deze huisarts betreft ondanks dat ik haar in het begin niet vertrouwde, (ik was mijn eigen huisarts gewend maar ja die ging met pensioen) doordat zij een heel grote fout met mijn vader heeft gemaakt, kan ik altijd ten alle tijde terecht en weet ik dat zij echt niet meer over 1 nacht ijs gaat of me zo het riet in stuurt.

  groetjes
   

Deel Deze Pagina