wie heeft een lekker recept voor koude maaltijd salade

Discussie in 'De lounge' gestart door Yellowsun, 1 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Pasta naar keuze, komkommer, tomaat, paprika en bosui in een kom.

    Asperges koken..

    aubergine , spekjes en een uitje samen bakken in een pannetje.. afkoelen..

    Dressing maken met olijfolie, azijn en honing..

    Alles bij elkaar in doen.. Daarna gemengde sla toevoegen.

    Heerlijk met stokbrood!;)

    ***

    Gemaakt tijdens een kookworkshop en hij was echt heerlijk!
     
  2. Zomerbries

    Zomerbries Fanatiek lid

    20 sep 2008
    3.539
    0
    36
    Benodigdheden:

    Babysla
    Bak lekkere Aardbeien
    Brie
    Walnoten/Pijnboompitten

    dressing:
    Olijfolie
    Peper en Zout
    Honing
    klein beetje azijn

    Sla in een kom doen
    Aardbeien snijden en met gemalen peper bestrooien en even laten intrekken
    De brie in stukjes snijden
    De walnoten in stukjes pletten of de pijnboompitten, net welke je lekker vind, in de koekenpan warmen.
    Dressing maken van olijfolie,honing,azijn, peper en zout door elkaar heen naar eigen gevoel. de combinatie van zoet zuur hartig zorgt voor een complete smaaksensatie.
    Allemaal door elkaar husselen en eet smakelijk!!
    Echt mijn favoriet in de zomer!!

    mjammieeeeeee
     
  3. SarahEline

    20 mei 2010
    54
    0
    0
    NULL
    NULL
    Salade nicoise:
    1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
    2 eieren
    1 schaaltje cherrytomaten (250 g)
    1 stokbrood afbak
    2 blikjes tonijn op olijfolie (a 160 g)
    1/2 rode ui
    1 teen knoflook
    4 eetlepels honing-mosterddressing (fles a 270 ml)
    1/2 potje zwarte olijven zonder pit (a 240 g)
    Sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten en bonen in vergiet met koud water spoelen. Laten uitlekken. Intussen eieren in 8 min. hard koken, spoelen met koud water, pellen en in partjes snijden. Tomaatjes halveren. Stokbrood in oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Tonijn laten uitlekken en in stukken verdelen. Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en uitpersen boven grote kom. Bonen, tomaat, tonijn, ui en dressing erdoor mengen en naar smaak zout en peper toevoegen. Salade over 4 borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven. Stokbrood erbij geven.
     
  4. SarahEline

    20 mei 2010
    54
    0
    0
    NULL
    NULL
    Couscoussalade
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    250 g couscous
    3 bosuitjes, gesneden
    1 el peterselie, vers, fijngehakt
    1 el munt, vers, fijngesneden
    1 bakje fetablokjes
    1 handje rucola, gewassen, grof gesneden
    3 tomaten of meerdere cocktail tomaatjes, in blokjes
    sap van 1 citroen
    Olijfolie
    peper en zout
    Rooster de paprika's op de bakplaat in 30 minuten in de oven op 200 gr.C. Laat de paprika's ongeveer 15-30 minuten staan in een afgesloten schaal. Een paar uur mag ook (dan zitten de velletjes nog beter los).
    Verwijder de zaadlijsten en het velletje en snijd in stukjes.
    Bereid de couscous volgens de verpakking.
    Doe de paprika, couscous, bosuitjes, kruiden, feta, rucola en tomaten in een grote schaal.
    Maak een dressing van het citroensap, olijfolie en peper en zout en breng hiermee de couscoussalade op smaak.
    Breng eventueel nog op smaak door extra van bovengenoemde ingrediënten toe te voegen.

    ___Suggestie___
    Laat de salade een paar uur in een afgedekte schaal staan. Dan trekken de smaken er lekker in.
     
  5. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    vanavond hadden wij griekse salade tomaat feta komkommer olijfjes olie en kruiden.
    knoflookypughurtsaus zelf maakt
    en kipspiesjes van de gril met champignons en paprika

    manlief at er brood bij
    ik eet ff een paar weekjes gee koolhydraten
     
  6. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    #26 Amfy, 25 jun 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 jun 2010
    google je pasta salade kom je nog hier uit hahaha.

    zo maar eens aan de gang hier
     
  7. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    penne aanmaken met olijfolie

    rucola erdoor heen pijnboompitten zwarte olijfen

    Klein beetje rode uien erdoorheen

    zwarte peper zout

    en erover heen verse parmenzaanse kaas erover
     
  8. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    :D lol :D

    Wat een lekkere dingen staan hier zeg, ik weet al wat ik ga maken de komende dagen, namens mij dus ook bedankt ;)
     
  9. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Gister gemaakt en heeeeeerlijk gesmuld met zn 5e!:
    Ingrediënten:

    *macaroni (1 beker...tja zo meet ik t altijd :p)
    * stokbrood
    *1 prei
    *1 zoete ui
    * 2 rode uien
    * taugé
    * 2 tomaten
    *komkommer
    *bleekselderij
    *bakje ham blokjes/reepjes
    *bakje bacon/spek blok/reepjes
    *pijnboompitten
    *Sasaus met yoghurt oid

    Spek samen met de zoete ui bakken met wat olijfolie.
    Prei in kleine snippertjes hakken
    Bleekselderij schoonmaken en kleine blokjes van maken
    Tomaten in stukjes
    En de rode uitjes in kleine stukjes.
    Komkommer ook in 4e en stukjes
    Alles door elkaar husselen
    De pijnboompitten even aanfruiten in de pan waar de bacon met ui uitkomt en apart houden
    Macaroni met koud water afspoelen en er onderdoor.
    Touge niet vergeten (deed ik dus wel bijna)
    Hamblokjes eronder
    Sausje erdoor en je hebt een volle bak salade.
    Daar het stokbrood bij en SMULLEN maar!
    Oja en die pijnboompitten kan je er dan op je bord overheen strooien!

    Extra lekker met geraspte oude kaas bij die pijnboompitjes maar die was ik gister vergeten ;)

    Uitgerekent en ongeveer 345 calorieën p bord :D
     
  10. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    wij eten vanavond...pasta salade met jumbogarnalen.

    ijsbergsla
    2 mienestjes p.p.
    komkommer in kleine stukjes
    flink wat jumbogarnalen (eventueel al lekker gemarineerd in de knoflook of chilisaus)
    lente uitje
    sesamzaadjes
     
  11. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    :DManlief vanavond aan de zalm salade en ik maak lekker pasta salade.
     
  12. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    ;)Hmmm, is nog geen avond?? heb er zin in.
     
  13. Skye

    Skye Niet meer actief

    Mijn favo is "Pasta di Sarah" (van mijn schoonzusje)

    Penne (pasta) gaar koken en dan af laten koelen (met wat olijfolie erdoor tegen het plakken)
    Daar dan alle overige ingredienten doorheen doen:

    -Cherrytomaatjes
    -Avocado
    -Boursin cuisine (de groene)
    -Groene pesto
    -Lente uitjes
    -Mozzarella
    en op smaak brengen met zout en peper!
    En helemaal aan het eind (vlak voor het opdienen) geroosterde pijnboompitjes er overheen strooien!! Mjammie, ga ik morgen maar eens maken denk ik!

    Ingredienten gewoon op gevoel erbij doen (hoeveelheden). Ik had vorige keer bijvoorbeeld 400 gram pasta penne, 10 cherrytomaatjes, 3 lente uien, 1 bol mozzarella, 1 kwart pot boursin cuisine en een halve pot groene pesto.
     
  14. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Ik krijg trek van jullie!
     
  15. Faith88

    Faith88 Fanatiek lid

    7 jun 2008
    1.037
    0
    0
    friesland
    penne salade met kip en broccoli
    wat heb je nodig;
    -pasta (penne)
    -kipfilet
    -rode ui
    -cherrytomaten
    -broccoli
    -pijnboompitten
    -conimex marinade sate (zakje)
    -fritesaus

    kipfilet in stukjes snijden dan marineren met conimex marinade ik neem altijd de sate versie, klein scheutje koffiemelk erbij en lekker in laten trekken.
    penne & broccoli koken, pijnboompitten even roosteren, cherrytomaten snijden, uitje snijden en dan de kip bakken

    dan alles in een schaal doen en door elkaar husselen.. meestal prak ik de broccoli ipv de stronken erdoor heen te doen.
    als laatste nog fritesaus, slasaus of mayonaise erdoor heen, stokbroodje erbij en klaar!
     
  16. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    Tonijnsalade met gegrilde gele paprika en courgette, met zilvervliesrijst. Van Sonja! Bakker welteverstaan.

    Eet smakelijk!
     
  17. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    Bedankt dames, dankzij jullie eten wij vanavond pastasalade met brood :)

    liefs Es
     
  18. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    wat ook simpel en lekker is..

    aardappels koken aflaten koelen.
    dan kidneybonen erbij rode uien sla peterselie eieren

    op smaak brengen met zout en peper citroen en gemalen cayenne peper olie.

    Je kan er een beetje sla saus erdoorheen doen.

    echt simpel maar vind het echt super lekker!
     

Deel Deze Pagina