Vandaag was ik ergens te gast en at mee. Er werd een omelet klaargemaakt in de oven maar die wilde maar niet stollen. Na een tijdje werd het opgediend en konden we opscheppen. Maar de inhoud was nog vloeibaar. Ik opperde nog dat het zeker vocht was van de groente maar er werd gezegd van niet. (de randjes waren idd een beetje gestold maar er lag onderop gewoon een laag rauw ei zag ik later!) Iedereen schepte gewoon op en ging gewoon eten. Maar ik kon me er niet overheen zetten, ik walg gewoon van vloeibaar rauw ei op mijn bord ookal is het verhit..... Ben ik nou vreemd of een zeur? Wat zouden jullie doen?
ik eet dat ook niet hoor. vaak genoeg een pizza teruggestuurd waarop nog een rauw ei zat. (en dan geef ik het al duidelijk van tevoren aan). blegh
me pa had laatst zo een rauw ei weggeslurpt... ik ging bijna over me nek... nee ik houd daar niet van... kans op salmonella/legionella ? haal altijd door elkaar wat wat is, is niet zo groot lijkt me. zijn veel gerechten met rauw ei. zeker bij taarten e.d.
Nope. Hier wel eens een gebakken ei met zachte dooier, maar eiwit wil ik echt absoluut niet rauw hebben. Zo vies!
Nee, ik zou dat niet eten en ik zou me al helemaal kapot schamen als ik een gast geen fatsoenlijk bord eten voor zou kunnen zetten.
Oohhhh ik eet weleens frietjes met een geklutst rauw eitje eroverheen. Doen ze wel vaker in België lees ik net op google
Sporters drinken/eten toch ook wel eens rauw ei? Bodybuilders ofzo? Of is dat een Filmfabel 😁 Wist niet dat het gevaarlijk kon zijn. Vies, ja! Maar gevaarlijk?
salmonella was t! ja het kán gevaarlijk zijn, maar de kans is erg klein dat je dat oploopt én dat het gevaarlijk word. anders zou het niet in gerechten gebruikt worden zoals merengé Salmonella | Voedingscentrum
In de chocolademousse of de tiramisu... mmmm, geef mij maar een rauw eitje hoor. Of eten jullie dat ook nooit?
Nee, net zoals koekjesdeeg/beslag met rauw ei erin, eet ik echt niet. Nooit gedaan ook, want dat mocht van mijn moeder al niet hahaha.