ik heb net een pakje tuinboontjes gekocht uit de vriezer die we vanavond eten. omdat ik weinig plaats meer had in de vriezer heb ik ze in de pan alvast gegooid water erbij en in de koelkast egzet. ben ik het doosje aan het platmaken staat erop. voor gebruik boontjes niet ontdooien. bevroren boontjes in een pan doen en 7 minuten koken. waarom is dat dan? ik eet ze toch gewoon meteen op vanavond maakt het uit? liefs plurk
Als je ze rechtstreeks vanuit de vriezer bereidt, zijn ze volgens mij 'verser' en gaan er dus minder voedingsstoffen verloren. Verder geloof ik niet dat het kwaad kan hoor. Misschien vanavond bij het bereiden wel extra opletten. Het zou kunnen dat ze nu wat sneller zacht worden en je ze dus korter hoeft te koken?
ah op die fiets! ok nee dan kan ik er inkomen. denk niet dat ze bederven of ontploffen ofzo ik let erop bij het koken. dank je tupp!
Om diezelfde reden hoef je vissticks ook niet te ontdooien... heeft te maken met oa de bereiding. Maar inderdaad je hoeft niet bang te zijn voor bederf.
ja klopt daar staat het ook op ja. dan bakken ze ook lastig trouwens. maar ik ga ze lekker eten vanavond hoor